03 / 05 / 2024

Olimpiyat Köyü Türkmenistan

Olimpiyat Köyü Türkmenistan

Türkmenistan'ın imarında sözsahibi olan Türk şirketlerinden Polimeks, dev Olimpiyat Kenti'nin ikinci etabını 1.4 milyar dolara inşa edecek

Avrasya GYO Deliyunus Köyü gayrimenkulleri değerleme raporu!

Avrasya GYO, İstanbul ili, Arnavutköy ilçesi, Deli Yunus Köyü-Türkmen Mezarlığı Mevkii, 944 Parselinde iki katlı ve üç katlı iki kargir işyeri ve arsa niteliğindeki gayrimenkullerin değerleme raporunu yayınladı. 

Türkiye Gastronomi Köyü Projesi hayata geçiriliyor!

Sarıyer Bahçeköy Lifepark'da yaklaşık yüz dönüm arazide hayata geçirilecek Türkiye Gastronomi Köyü, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ile entegre çalışacak

Türkmenistan Türk müteahhitler için dünyadaki en büyük pazar!

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu yaptığı açıklamada Türkmenistan'ın Türk müteahhitleri için dünyadaki en büyük pazar olduğunu söyledi.

Rio'nun Olimpiyat Köyü ne zaman tamamlanacak?

Rio'nun Olimpiyat Köyü'nün hazırlanış sürecinde gecikme olması beraberinde bir sürü sorun getirdi. Gecikmenin ana nedeni hava koşulları olarak gösterilse de işin gerçeği kalifiye işçi ve ustaların ücretlerinin ödenmemesi. İşte o haber...

Foça'daki Fransız Tatil Köyü yeniden turizme kazandırılmalı!

Türkiye'nin ilk tatil köylerinden olan Fransız Tatil Köyü, Türk turizmine yeniden hizmet için görev bekliyor. İzmir'in Foça ilçesinde bulunan ve yıllardır atıl durumda olan eski Fransız Tatil Köyü'nün hali görenlerin yüreğini burkuyor.

Köy tüzel kişiliğinden belediyelere devredilen arazilerin iskan kanunu amaçlarında kullanılmasına ilişkin tebliğ!

Köy tüzel kişiliğinden belediyelere devredilen arazilerin iskan kanunu amaçlarında kullanılmasına ilişkin tebliğ, 5 Haziran 2015 tarihinde 29377 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ esasları..

Burdur'daki Yazıköy ve Yarıköy Türkiye'nin ilk deprem köyleri ilan edildi!

Burdur'da 1971 yılında yaşanan depremde zarar gören Yazıköy ve Yarıköy, Deprem Fayında Yürüyüş ve Farkındalık" etkinliğine katılan Vali Hasan Kürklü tarafından "deprem köyü" ilan edildi.

1981 yılında Yenikapı-Kadıköy tüp geçidi 7 yılda tamamlanacakmış!

1981 yılında Yenikapı-Kadıköy arasında deniz dibine yapılacak tüp demiryolu geçidi 7 yılda tamamlanacakmış. 100 milyar liraya mal olacak proje için Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Teşkilatı 250 bin dolar bağışlamış.

Torbalı Ahmetli Köyü ihale ile satılacak!

Daha önce sembolik bir ücret karşılığında köy tüzel kişiliğine devredilen Ahmetli Köyü'ndeki araziler, imar planlaması yapıldığında köylüye aynı şekilde geri dağıtılması bekleniyordu. Ancak Ocak ayı belediye meclisinde, arazilerin ihale yoluyla satılacak.

Türkmenistan'ın en büyük AVM'si Berkarar açıldı!

Türkmenistan' ın en büyük alış veriş merkezi başkent Aşkabat'ta hizmete açıldı. Yerli firmalar tarafından inşa edilen ve toplam 140 bin metrekarelik alana sahip olan AVM, törenle hizmete açıldı.

Türkmenistan Olimpiyat Kompleksi'ni Polimeks inşa edecek!

Gelişen Türkmenistan’ın gurur projesi olan Olimpiyat Kompleksi, 8 bini Türk, toplam 24 bin çalışanının alın teriyle 2016 yılında tamamlanacak. Kompleksi Türk İnşaat firması Polimeks inşa edecek...

1957 yılında Anadoluhisarı olimpiyat köyü haline getirilecekmiş!

1957 yılında Beden Terbiyesi, Anadoluhisarı'ndan Göksu'ya kadar olan sahayı satın almış. Burada bir olimpiyat köyü meydana getirilecekmiş. Kurulacak olan tesis 150 milyon liraya mal olacakmış.

Türkmenistan’ın en büyük sanayi tesisi açıldı!

Türkmenistan'da Türk şirketleri tarafından inşa edilen yeni sanayi tesisleri Gurbanguli Berdimuhamedov'un katılımıyla hizmete açıldı. Rönesans Holding tarafında kurulan 1.1 milyar dolarlık amonyak ve üre fabrikası faaliyete başladı.

Olimpiyat Köyü Türkmenistan Haberi

Olimpiyat Köyü Türkmenistan

2 milyar dolara mal olan ilk etabının temeli Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından atılan projenin, 1 milyar 394 milyon dolarlık ikinci etabının da Polimeks İnşaat'a verildiği açıklandı.


Türkmen lider Berdimuhamedov, sözkonusu projeyle ilgili kararı imzalarken, Aşkabat Şehir Valiliği'ne de projeyle ilgili Polimeks İnşaat ile anlaşma imzalama yetkisi verildi. 


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Berdimuhamedov, Olimpiyat Kenti projesinin ikinci etabında kapalı atletizm kompleksi, 5 bin kişilik su kompleksi, 4 bin kişilik kapalı tenis kortu, açık alanda su kompleksi, 450 kişilik otel, parkurlar gibi birçok tesisin kurulacağını söyledi. 


Dev Olimpiyat Kenti'nin inşaatına 2010 yılında start verildi. 150 hektar alanda inşa edilecek ve toplam yatırım bedeli 5 milyar doları bulacak projenin ilk etabı için 2 milyar, ikinci etabı için ise 1.4 milyar dolarlık kaynak ayrıldı. Projenin...