03 / 05 / 2024

Rio'nun Olimpiyat Köyü ne zaman tamamlanacak?

Rio'nun Olimpiyat Köyü ne zaman tamamlanacak?

Rio'nun Olimpiyat Köyü'nün hazırlanış sürecinde gecikme olması beraberinde bir sürü sorun getirdi. Gecikmenin ana nedeni hava koşulları olarak gösterilse de işin gerçeği kalifiye işçi ve ustaların ücretlerinin ödenmemesi. İşte o haber...



Artık olimpiyat havası esiyor Rio'da... İlk sporcular Brezilya'ya gelmeye başlarken, Olimpiyat Köyü'nün hazırlanış sürecindeki gecikme de polemikleri beraberinde getirdi. 



Olimpiyat haftasına girilmesine karşın uzun süre önce tamamlanmış olması gereken birçok tesiste gece - gündüz inşaat sürüyor! Gecikmenin ana nedeni hava koşulları olarak gösterilse de işin gerçeği kalifiye işçi ve ustaların ücretlerinin ödenmemesi. Sendikaların işi yavaşlatması, kalifiye elemanların yerine vasıfsız işçi çalıştırılması, Rio'nun itibarını yerle bir etti.

 

3 Olimpiyat Köyü'nden 2'si tamamlanırken Avustralya ekibinin kalacağı yerleşkede elektrik kablolarının hâlâ ortada olması büyük sıkıntı yarattı. Bu durum 'misafir ekipler nerde geceleyecek?', 'nasıl hazırlanacaklar?' sorularını sürekli akla getirmiyor değil... 


Bu arada olimpiyat meşalesi, Brezilya'da sıkı şekilde korunuyor. İki kez sabote edilmek istenen meşale, açılış seremonisi provalarının ardından polisçe güvence altına alındı. Ayrıca ismi son dakikaya dek gizli tutulacak Brezilyalı bir sporcunun meşaleyi stada getireceği açıklandı. 


Okçulukta ülkeyi temsil edecek olan sporcu Yasemin Ecem Anagöz, "Orada bulunacağım için çok heyacanlıyım. Rio'ya üç senedir özel olarak çalışıyoruz. Üç senedir ne okula gidebiliyorum, ne ailemi görebiliyorum. Çok fazla fedakârlık gösteriyoruz. Haftada 4-5 gün antremanımız oluyor ve 8-9 saat antreman yaptığımızdan arta kalan vaktimiz kalmıyor" diye konuştu. 


'Birincilik bekliyorum' 17 yaşındaki milli okçu Mete Gazoz ise "Ülkemi orada temsil etmek güzel bir duygu. Üç yıldır hazırlanıyoruz ve dinlenme şansımız olmadı. Rio'dan beklentim birincilik" ifadelerini kullandı. 


Cumhuriyet


Geri Dön