20 / 07 / 2024

Olimpiyat Marşı şairi

Olimpiyat Marşı şairi

Yunanistan Kültür Bakanlığı'nın borç yükünden kurtulabilmek için Yunan edebiyatının en önemli şairlerinden Olimpiyat Marşı' nın sözlerinin yazarı olan Kostas Palamas'ın doğup büyüdüğü evi satışa çıkardı...

Başakşehir Atatürk Olimpiyat Parkı 1. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Atatürk Olimpiyat Parkı 1. Etabı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kayaşehir - Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı imar planı askıda!

Başakşehir İlçesi, Kayaşehir - Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 22.07.2016 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Başakşehir Olimpiyat Parkı nazım imar planı askıda!

İstanbul Başakşehir İlçesi, Olimpiyat Parkı Nazım İmar Planı 1. Etap ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı askıya çıkarıldı...

Dek-Mar İnşaat Taahhüt Mimarlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dek-Mar İnşaat Taahhüt Mimarlık Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Çelik, Erdoğan Seher, Ahmet Deli tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 4 Mayıs'ta Ümraniye, Parseller Mahallesi'nde kuruldu.

Mar Yapı'nın acı günü: Ester Arslan vefat etti!

Mar Yapı şirketi kurucu ortaklarından Yusuf Arslan'ın annesi Ester Arskab vefat etti. Arslan'In cenazesi 17 Nisan Cuma günü (bugün) saat 13.00'te İzmir Altındağ Musevi Mezarlığı'na defnedilecek..

1993 yılında Olimpiyat Parkı ve Köyü kurulacakmış!

1993 yılında İstanbul, 2000 yılı Olimpiyat oyunlarına talip olmuş. 2000 yılı olimpiyatları için İstanbul'da 4 bin 893 hektarlık alana Olimpiyat Parkı ve Köyü kurulacakmış. Çorlu ve Pendik'e de iki havaalanı yapılacakmış.

Mar Yapı G-YOO Inspired by Starck'ta metrekaresi 4 bin 500 TL!

Mar Yapı, Güneşli'de 200 milyon liralık yatırımla hayata geçireceği G-YOO Inspired by Starck projesinde dört ayda dairelerin yüzde 45'ini sattı..

Mar Yapı G-YOO projesinde satışların yüzde 45'i tamamlandı!

Mar Yapı, Basın Ekspres yolunda hayata geçirdiği G - YOO Inspired by Starck projesinde dairelerin yüzde 45’ini 4 ayda sattı. Proje, 17 bin 226 metrekare alana sahip..

Başakşehir Kayaşehir Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı son durum!

Başakşehir - Kayaşehir - Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı projesi bakanlıktan onay bekliyor. Ek hatla birlikte 15,41 kilometre uzunluğundaki tramvay hattı projesinin güzergahı ve son durumu...

Mar Yapı G-YOO gün ışığını maksimize ediyor!

SUYABATMAZ Demirel Mimarlık tarafından Mar Yapı için tasarlanan Günesli'deki G-Yoo projesinin inşaatı sürüyor. Proje, gün ışığını maksimize etmek amacıyla üçgen prizmalar halinde tasarlanan iki konut bloğundan oluşuyor..

Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi açıldı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2016 Rio Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları öncesinde bir spor tesisini daha milli sporcuların hizmetine sundu. Kompleks içinde sağlık tetkikleri ve taramaları için Sporcu Eğitim Sağlık Araştırma Merkezi (SESAM) bulunuyor.

Fatih Terim'in Olimpiyat Stadı projesi!

Galatasaray'dan sonra Beşiktaş'ın da zorunlu evi olan ancak misafirlerini gittiğine gideceğine pişman eden Atatürk Olimpiyat Stadı ile ilgili gündeme bomba gibi düşecek bir plan üzerinde duruluyor.

Atatürk Olimpiyat Stadı'na Wembley modeli!

Türkiye’nin çok tartışılan stadyumuna, Atatürk Olimpiyat Stadı’na en çarpıcı öneri Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’den geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı, 365 gün yaşayan bir mekana çevrilecek

Olimpiyat Marşı şairi Haberi

Olimpiyat Marşı şairi

YUNAN halkını sefalete boğan kriz, tarihi ve kültürel değerleri de alt üst ediyor. Yunanistan Kültür Bakanlığı'nın borç yükünden kurtulabilmek için Atina'nın simgesi Akropol'ü günlük 2 bin dolara kiraya çıkarmasının ardından, şimdi de Yunan edebiyatının en önemli şairlerinden Olimpiyat Marşı'nın sözlerinin yazarı olan Kostas Palamas'm doğup büyüdüğü ev de satışta. 

Fiyatı 1.6 milyon Euro Mali kriz şimdilik satışı önlese de Patras kentindeki büyük emlak ofislerinden birinin yetkilisi evin satış fiyatının 1.6 milyon Euro olduğunu belirtiyor. Tarihi neoklasik tarzı ev ihmaller nedeniyle bugün kullanılamayacak durumda. Ziyaretçi olarak şimdilerde fareler ve böceklere ev sahipliği yapan ev bu haliyle adeta bir 'korku' evini andmyor. Şehrin merkezinde yer alan ev son yıllarda sıklıkla yağmalanıyor. Öte yandan krizin pençesindeki Yunanistan'da kültürel mirasların yanı sıra borçtan kurtulmak...