07 / 05 / 2024

Ölüdeniz temizleme çalışmaları

Ölüdeniz temizleme çalışmaları

Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı ve Belcekız plaj işletmeleri Ölüdeniz lagününde sabah ve akşam saatlerinde 2 kez yaptığı temizlikte yaklaşık 80 ile 100 kilo arasında katı atık temizliyor.

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

Bursa İnegöl bisiklet yolunda çalışmalar tam gaz!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde hayata geçirilen bisiklet yolu projesinin ikinci etabında çalışmalar başladı. 

Şanlıurfa'da yıkım çalışmaları tam gaz!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kenti daha güzel bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Eyüpsultan Garaj Üstü Bölgesi Kentsel Dönüşüm çalışmalarında ölçümler başladı!

Eyüpsultan Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından, Başkan Deniz Köken’in de katıldığı 20 Şubat 2020 tarihinde yapılan Garaj Üstü Bölgesi Kentsel Dönüşüm toplantısına istinaden tespit ve ölçüm çalışmaları yapılıyor. 

İzmir Lübbey'deki koruma amaçlı imar planı çalışmaları TBMM'de!

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Lübbey Mahallesi'nde koruma amaçlı imar planı ve restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul'un planlama çalışmaları tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum , Bakanlığın Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili planlama çalışmalarını tamamladığını ve alt ölçekli planlama çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi...

Hacı Osman Korusu park çalışmaları 2018'de başlayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü tarafından alınan bilgilere göre Hacı Osman Korusu'na yapılacak olan Sarıyer'in Dev Bölge Parkı için gerekli izinlerin çıkmasından sonra 2018 yılı içerisinde çalışmalar başlayacak... 

Balıklıgöl'de revizyon çalışmaları başladı!

Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin simgesi olan Balıklıgöl platosunda revizyon çalışmaları başladı. Çalışmalar turistik alanı şantiyeye çevirdi.

Manisa'da imar çalışmaları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, İlçelerde imar çalışmalarına devam ediyor.

Düzce Kurugöl'de fizibilite çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi tarafından Düzce’nin tabiat parklarından Samandere’nin turizme kazandırılmasının ardından atıl ve harabe durumda bulunan Kurugöl’ün de doğal ve kaynak değerleri için de çalışmalar başlatıldı. Kurugöl’ün ekoturizm ve rekreasyonel görünümü için fizibilite çalışmaları yapılıyor.

Neşet Çağlayan, Orhangazi'deki 2017 çalışmalarını anlattı!

Orhangazi'de geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirmesini yapan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 2017 yılında yapacakları çalışmaları anlattı.

Manisa Sarıgöl'de dolgu çalışması başladı!

İl genelinde asfalt çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sarıgöl Belediyesi işbirliği ile Sarıgöl’ün Halis Selçuk Caddesi’nde asfalt öncesi dolgu çalışmasına başladı.

Manisa Sarıgöl'de dolgu çalışmaları başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Sarıgöl Belediyesi işbirliği ile ilçe merkezinde toplamda 3,5 kilometrelik yolda asfalt altı dolgu çalışması başladı. Tırazlar Caddesi’nden başlayan çalışmalar diğer ana caddelere kadar devam edecek.

Ölüdeniz temizleme çalışmaları Haberi

Ölüdeniz temizleme çalışmaları


Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı ve Belcekız plaj işletmeleri Ölüdeniz lagününde sabah ve akşam saatlerinde 2 kez yaptığı temizlikte yaklaşık 80 ile 100 kilo arasında katı atık temizliyor. Günde 5 ile 7 bin kişinin girdiği Ölüdeniz'de ayrıca 3 ile 5 bin kişinin girdiği Belcekız Plajı denizinde deniz süpürgesiyle temizlik yapan Umut Aras, daha çok denizden boş su şişesi, terlik, plastik tabak, karpuz kabukları, ölü balık, ip gibi atıklar çıkardıklarını belirterek, "Sanırım büyük tekneler açıktan geçerken sintine ve çöplerini kıyıya bırakmak yerine çöp poşeti ile denizin üzerine bıraktıklarında zamanla poşet parçalanıp dağılıyor ve kıyıya vuruyor. Biz de deniz yüzeyi temizlik teknesiyle bunları temizlemeye çalışıyoruz. Bütün müşterilerimiz bu çalışmaya teşekkür ediyor" dedi.

Ölüdeniz'e bir tur şirketiyle tatile gelen Mersinli Ayşe Bayram, ilk kez...