28 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'un planlama çalışmaları tamamlandı!

Kanal İstanbul'un planlama çalışmaları tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum , Bakanlığın Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili planlama çalışmalarını tamamladığını ve alt ölçekli planlama çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Merkezi'nde, "Dünya Şehircilik Günü" kapsamında düzenlenen AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı'nda konuşma yaptı. 

Bakan Kurum, hükümetin ilk 100 gününde 18 ilde 33 Millet Bahçesi yaptıklarını söyledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, "Bir kısmını yapıyoruz, bir kısmını projelendiriyoruz, bir kısmının açılışını yapacak duruma geldik. O bahçelerde de sadece yeşil alan değil, sosyal ve kültürel ihtiyaçlar da giderilecek, millet kıraathaneleri de olacak, gençlerin, yaşlıların, kadınların faaliyet gösterebileceği her türlü öğe projede yer alacak." şeklinde konuştu.

Kanal İstanbul un planlama çalışmaları tamamlandı!

Kurum, Bakanlığın Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili planlama çalışmalarını tamamladığını ve alt ölçekli planlama çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. 

Bisiklet ve yürüyüş yolları ile gürültü bariyeri projeleri hakkında da bilgiler veren Kurum, şöyle devam etti:

"Şehirlerimizde 3 bin kilometre bisiklet yoluyla başlayacağız, 3 bin kilometre yürüyüş yolu ve 60 bin metrekare de gürültü bariyeri yapacağız. Gürültü bariyeri de şehrin ortasından geçen ulaşım yollarının şehre vereceği zararı en aza indirmek için yaptığımız bir proje. İnşallah biz tüm Türkiye'de 81 ilimizi birbirine bağlayacak bir bisiklet yolu hayal ediyoruz. İnşallah bunu da çok kısa zamanda yapacağız. Bisikletini alıp Hakkari'den İstanbul'a kadar gitmesini hedefliyoruz. Bunu hem Avrupa hem de Orta Doğu ile bağlama hedefimiz de var."  

Kanal İstanbul un planlama çalışmaları tamamlandı!

Ayrıca iklim değişikliğinin birçok şehri ilgilendirdiğine işaret eden Kurum, "Şehirler son yıllarda çok fazla etkilenir hale geldi. Çünkü bizim hesapladığımız yağış miktarlarının çok daha üzerinde yağışlar bir anda yağmaya başlıyor. Şehrin altyapısı veya oradaki çarpık kentleşmeden, dere güzergahı üzerine yapılmış kaçak yapılar çok büyük zararlar meydana getiriyor. Buna ilişkin eylem planı hazırlıyoruz, bunu da yayınlayacağız. Bu iklim değişikliğinden en az etkilenmek adına şehirlerin altyapısının nasıl olması gerektiğine ilişkin bir plan. En son Rize'de bir bina yıktık. Dere güzergahı üzerinde, binanın altından dere akıyor ve üstün yapılmış." ifadelerini kullandı.

"Köyüme Dönüyorum" projesine ilişkin de Kurum, "Yaklaşık 3 milyar 400 milyon metrekare hazine arazisini çiftçilerimize kiraladık. Ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden yaklaşık 218 bin çiftçimiz bu kiralamadan faydalandı. Bunun üstüne ilave alanlar çıkıyoruz. Yine atıl gördüğümüz Hazine arazilerini vatandaşımıza çiftçimize kiralıyoruz." açıklamasını yaptı.

 


Kanal İstanbul imar planı çalışmalarında sona gelindi!


Geri Dön