02 / 05 / 2024

Ölünceye Kadar Gelir Sözleşmesi

Ölünceye Kadar Gelir Sözleşmesi

Tapu müdürlüğünde yapılabilen akitli işlemler nelerdir? Hangi işlemler "Akitli" olarak nitelendiriliyor? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi nedir? Öldükten sonra miras kime kalır?

Türk Borçlar Kanunu’nda yer alan 611. Maddede ölünceye kadar bakma sözleşmesi yer alır.  Bu sözleşme, bakım alacaklısı ve bakım borçlusu arasında yapılır. Öldükten sonra mirasın ise kime kalacağı merak edilir. İşte ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile ilgili önemli detaylar…

Ölünceye kadar bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?

Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesi imzalamış bakım borçlusu tapu işlemlerinin yapılacağı tarihi merak ediyor. Peki, Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?

Ölünceye kadar bakma akdi bozulabilir mi?

Ölünceye kadar bakma akdi yapan taraflar ya da bakım alacaklısının mirasçıları sözleşmenin hangi durumlarda bozulabileceğini merak ediyor. Peki, ölünceye kadar bakma akdi bozulabilir mi?

Pera GYO gayrimenkul satışlarından ne kadar gelir elde etti?

Pera GYO'nun 1 Ocak 2021-30 Eylül 2021 dönemindeki hasılatı 2 milyon 650 bin 275 TL oldu. Peki Pera GYO gayrimenkul satışlarından ne kadar gelir elde etti?

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile mirastan hak alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Manevi babam 80 yaşın üzerinde. Akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor alarak ölünceye kadar bakma sözleşmesi yaptık. Bir gün vefatı halinde mirasçıları dava açabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Bu yıl ne kadar çevre temizlik vergisi ödeyeceğiz? 

Çevre ve temizlik vergisini, ev ve işyeri ve diğer yapıları kullanan kimseler ödüyor. Peki bu yıl ne kadar çevre temizlik vergisi ödeyeceğiz? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

Yıl sonuna kadar Beyoğlu'nda 1700 konut satılacak!

"Beyoğlu’nun Yatırım Değeri" GYODER özel raporu yayınlandı. Rapora göre Beyoğlu'nda 11 adet marklı konut projesi inşa ediliyor. Teslimlerin en geç 2022 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

Birevim’den yıl sonuna kadar 10 yeni şube!

Birevim, Erzurum,Samsun, Adana ve Diyarbakır’a şube açmaya hazırlanıyor. Birevim, yıl sonuna kadar 10 yeni şube açmayı hedefliyor.

Mint Yapı 2020 yılına kadar 1.500 daire inşa edecek!

Mint Yapı hayata geçirdiği projelerinde enerji verimliliğini ilk sıraya koyan bir firma. Mint Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altıoğlu enerji cimrisi dairelerden 2020 yılına kadar 1.500 adet yapmayı planladıklarını ifade etti. 

Galatasaray Florya arazisi bu yıl sonuna kadar ihaleye çıkacak!

Galatasaray Florya arazisi bu yıl sonuna kadar ihaleye çıkacağını açıklayan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Galatasaray antrenman ve altyapı tesislerini Kemerburgaz'a taşıyacak" dedi.

Birevim yıl sonuna kadar 10 yeni şubeye ulaşacak!

Faizsiz, peşiantsız ödeme seçenekleri ile herkesi ev sahibi yapmayı amaçlayan Birevim yıl sonuna kadar 10 yeni şubeye ulaşacak.

Ankara'da konut satışları yıl sonuna kadar artacak!

Ankara’da konut sektöründe geçen yıla oranla yüzde 13.6 daha fazla satış gerçekleşti. Yeni gelişim akslarında konut satışlarının yıl sonuna kadar artarak sürmesi bekleniyor.

Yıl sonuna kadar vergi artışı yok!

Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yılın ilk 6 aylık bütçe gerçekleşmelerini açıkladığı basın toplantısı gerçekleşti. Ağbal, yıl sonuna kadar vergi artışı planlamadıklarını söyledi.

Ölünceye Kadar Gelir Sözleşmesi Haberi

Ölünceye Kadar Gelir Sözleşmesi

Akitli işlemler nelerdir?

Akitli işlemler, iki veya daha fazla tarafın beyanı söz konusu olduğu takdirde Tapu Sicil Müdürlüğünde yapılabilen işlemleri ifade ediyor. Akitli işlemler, resmi senet düzenlenerek yapılıyor.


Söz konusu akitli işlemlerle ilgili olarak mülkiyet ve mülkiyet dışındaki ayni hakların kurulması ve devri için tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenleneceği konusu ile ilgili husus Tapu Kanununun 26. maddesinde yer alıyor.


Akit işleminin gerçekleştirilmesi için öncelikle talepte bulunan kişinin tapu sicilinde malik sıfatıyla kayıtlı olması şartı aranıyor.


Akitli işlemler nelerdir?

- Bağımsız Bölüm İlavesi

- Bağış

- Devre Mülk Hakkı

- Diğer İrtifak Hakları

- Geçit Hakkı

- İdareler Arasında Taşınmaz Mal Devri

- İntifa Hakkı

- İpotek

- Kamulaştırılan Taşınmazın Eski Sahibine İadesi

- Kamulaştırma

- Kat İrtifakı

- Kat Karşılığı Temlik Akdi

- Kat Mülkiyeti

- Kaynak Hakkı

- Miras Payının Devri

- Oturma Hakkı

- Ölünceye Kadar Bakma...