28 / 04 / 2024

Yıl sonuna kadar Beyoğlu'nda 1700 konut satılacak!

Yıl sonuna kadar Beyoğlu'nda 1700 konut satılacak!

"Beyoğlu’nun Yatırım Değeri" GYODER özel raporu yayınlandı. Rapora göre Beyoğlu'nda 11 adet marklı konut projesi inşa ediliyor. Teslimlerin en geç 2022 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.



“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, yapılan yatırımlar ve geliştirilen projelerle birlikte önümüzdeki yıllarda yıldızı parlamaya devam edecek olan Beyoğlu özelinde hazırladığı “Beyoğlu’nun Yatırım Değeri” raporunu yayınladı.

 

MAKRO Gayrimenkul Değerleme katkılarıyla hazırlanan raporda Beyoğlu ekonomik, sosyal, kültürel, tarihi ve demografik açıdan incelenirken; kentsel dönüşüm projeleri, yatırımlar ve gayrimenkul sektörünün alt segmentleri ele alınıyor. İlçeyi birçok açıdan inceleyen bu rapor aynı zamanda ilçenin yatırım potansiyelini de ortaya koyuyor.

 

 

Beyoğlu’nda 2015 yılında 2260 olarak gerçekleşen konut satış sayısı 2016 yılında 1939’a düştü. 2017 yılının ilk 9 ayında ise bu rakam 1277'ye geriledi. Bu yıl sonuna kadar konut satış sayısının 1700 adet civarında, geçen yıldan yüzde 14’lük bir düşüşle gerçekleşeceği tahmin ediliyor. 

 

Beyoğlu satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.11 artış gösterdi. Beyoğlu ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 4.414 TL olurken, geri dönüş süresi 13 yıl olarak hesaplandı.

 

Taksim Meydanına yakın olan markalı projeler çoğunlukla otel veya ofis olarak inşa ediliyor. Taksim Meydanından uzaklaştıkça Piyalepaşa ve Dolapdere bölgelerinde markalı projelerin sayısı her geçen gün artıyor.

 

 

Beyoğlu’nun Yatırım Değeri Raporunu indirmek için tıklayın


Geri Dön