09 / 05 / 2024

OMU

OMU

OMÜ Rektörlüğü, Samsun'un 19 Mayıs ilçesine Havacılık Eğitim Köyü kurmayı planlıyor

Adana Nuri Çomu Camisi inşaatında çalışan işçiler korkuttu!

Adana Merkez Seyhan İlçesi Gürselpaşa Mahallesi'nde inşa edilen Nuri Çomu Camisi inşaatında çalışan işçiler korkuttu...

Çukurova bölgesine yeni bir liman şart!

Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Adana, Mersin ve İskenderun’un sanayi üretim kapasitesinin, yeni bir limanı zorunlu kıldığın söyledi..

Hüseyin Nuri Çomu: Çukurova'da yeni bir limana ihtiyaç var!

Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Mersin Limanı'nın kapasitesinin 3 katı işlem hacmini kaldırabilecek nitelikte olmadığını belirterek, Çukurova'da konteyner taşımacılığı için yeni bir limana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Hüseyin Sözlü: Sanayi Siteleri oluşturacağız!

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, ADASO Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti.

Nuri çomu Adana'yı yağ merkezi yapacak!

250 milyon dolarlık Sunar Grubu 'nun sahibi olan çomu, bölgeden dünyanın 57 ülkesine yağ satıyor. Ünlü yazarımız YaşarKemal 'in romanlarında bol bol hikayelerini anlattığı Ağalar dönemi artık kapansa da, Adana 'da çukurova 'nın yaşayan ‘modern bir ağası

OMU Haberi

OMU

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğünce Türkiye'de sivil havacılığın gelişimine katkı sağlamak amacıyla Samsun'un 19 Mayıs ilçesine kurulacak sivil havacılık yüksekokulunun yanına "Havacılık Eğitim Köyü" de kurulmasının planlandığı bildirildi.

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ferşat Kolbakır, AA muhabirine verdiği bilgide, OMÜ'nün çok kısa süre içinde havacılığın gelişmesine ciddi katkılar sağlayan bir eğitim merkezi haline geleceğini söyledi.

Kolbakır, 19 Mayıs ilçesine Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun kurulmasının ardından birçok unsurun da beraberinde olacağını belirterek, şunları kaydetti: "19 Mayıs ilçesindeki Engiz Havaalanı'nın bulunduğu alan ve çevresini kullanmak istiyoruz. Mülkiyeti İl Özel İdaresine devredilen arazi ile 19 Mayıs Belediyesinin kullanımında olan yaklaşık 250 dönümlük araziye talibiz. Hedefimiz, Samsun'u Türkiye'nin ve dünyanın sayılı havacılık merkezlerinden birisi haline getirmektir. Bunun için çalışıyoruz."

19 Mayıs ilçesini havacılık üssü haline getirmeyi amaçladıklarını bunun...