28 / 04 / 2024

ön yeterlilik

ön yeterlilik

Hayalinizdeki evi buldunuz. Çok mutlusunuz. Peki teklif vermeden önce bankanızla görüşüp belirlediğiniz miktar ve şartlarda krediyi kullanıp kullanamayacağınızı öğrendiniz mi?Keller Williams Danışmanı Şirin Sezer konuyu Emlakkulisi.com okurları için yazdı

İZBAN'a iki yeni durak geliyor! Asarlık ve Koyundere durakları için ön yeterlilik ihalesi 27 Aralık’ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN'a iki yeni istasyon daha kazandırmak amacıyla 27 Aralık’ta ön yeterlilik ihalesi yapacak. İşte detaylar...

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1. Etap 2. Kısım ihalesine 15 firmadan teklif! 

Emlak Konut GYO, İstanbul Avcılar Firuzköy 1. Etap 2. Kısım İhalesinin ilk oturum sonucunu açıkladı. Bu kapsamda ihalenin ön yeterlilik bölümüne katılan istekliler duyuruldu. Peki ihalenin ilk oturumuna hangi firmalar katıldı?

Mersin Raylı Sistem Projesi'nin ikinci ihalesi 29 Ocak'ta!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Raylı Sistem Projesi'nin 9 Ekim'de yapılan Ön Yeterlilik İhalesi'nin değerlendirmesini tamamladı. Projenin ikinci ihalesi ise 29 Ocak 2021'de düzenlenecek.

Yeterlilik Belgesi nasıl alınır?

Emlakçılık faaliyetlerinde yeni dönem başladı. Emlak Yeterlilik Belgesi'ne sahip olmayan danışmanlar emlakçılık yapamayacak. Peki, Emlak Yeterlilik Belgesi nasıl alınır? İşte detaylar...

Aliağa'da emlakçılar için mesleki yeterlilik sınavları başladı!

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), sorumlu emlak danışmanı mesleki yeterlilik sınavları devam ediyor. Yazılı ve uygulamalı sınavın ardından başarılı olan emlak danışmanları, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alacak.

Müteahhitlere '7 kat' sınırı! Her isteyen yapamayacak!

İzmir depremi sonrasında müteahhitlerin yeterlilikleri yeniden tartışma konusu oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından müteahhitlerin sınıflandırma ve yeterlilik kriterleri yeniden belirlendi. 

Emlakçılık meslek olarak kabul edildi! Genç istihdamın önü açıldı!

Türkiye’de artık lise mezunu olmayan, 100 saat eğitim ve yetki belgesi almadan gayrimenkul danışmanlığı faaliyeti yapamayacak. 18 yaşını doldurmuş her genç ise gayrimenkul danışmanlığı ile ilgili mesleki yeterlilik eğitimlerine tabii olduğunda emlak sektöründe çalışabilecek.

Mersin Raylı Sistem Projesi’nin ön yeterlilik ihalesi tamam!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Raylı Sistem Projesi’nin 13.4 kilometre uzunluğundaki ilk fazı için Ön Yeterlilik İhalesi tamamlandı. 

Emlakjet Emlak Danışmanlarının MYK ve TTY belge numaraları almaya başladı!

Emlakjet, emlak danışmanlarının Ticaret Taşınmaz Yetki (TTY) ve Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYK) belge numaralarını almaya başladı.

Mesleki Yeterlilik Sınavları yeniden başlıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, COVID-19 pandemisi sonucunda 16 Mart tarihinde durdurulan Mesleki Yeterlilik Sınavlarının, bugün itibariyle yeniden başladığını duyurdu. 

Antalya'da mesleki yeterlilik belgesi eğitim alanı için arsa satışı!

Korkuteli İnşaatçılar Elektrikçiler Sıhhi Tesisatçılar ve Doğramacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası, seçim döneminde verdiği sözü tuttu ve mesleki yeterlilik belgesi eğitimi alanı için 370 metrekare arsa satın aldı.

ÇED Yeterlilik Belgesine ilişkin tebliğ yayımlandı! 

ÇED Yeterlilik Belgesi alan kurum veya kuruluşun, vize süresi içerisinde ceza puanının 100'e ulaşması durumunda belgesi, 180 gün süreyle askıya alınacak. Ceza puanının vize süresi içerisinde 200 puana ulaşması durumunda ise belge iptal edilecek...

Emlak danışmanları mesleki yeterlilik belgesi alacak!

Emlak Uzmanı ve Mesleki Yeterlilik Belgelendirme ve Sınav Merkezi Sorumlusu Mustafa Hakan Özelmacıklı, emlak danışmanlarının mesleki yeterlilik belgesi alabilmesinde detayları anlattı...

ön yeterlilik Haberi

ön yeterlilik

Hayalinizdeki evi buldunuz. Çok mutlusunuz. Peki teklif vermeden önce bankanızla görüşüp belirlediğiniz miktar ve şartlarda krediyi kullanıp kullanamayacağınızı öğrendiniz mi? 


Ülkemizde resmi bir uygulama olmasa da teklif vermeden önce bankanızla görüşüp belirlediğiniz peşinat ve ödeme koşullarına yönelik kredi alıp alamayacağınızı teyit etmenizi tavsiye ederim. Yapacağınız bu çalışma sizi teklif verdikten sonra oluşacak koşuşturmanın ve hayal kırıklıklarının büyük bir bölümünden koruyacaktır. Aynı zamanda hızlı hareket etmenizi sağlayacağı için hayalinizdeki evi kaçırmayacaksınız. Lütfen unutmayın bankalar ödeme planlarını düzenlerken kredi taksitlerinin müşterilerinin gelirlerine uygun olmasına özellikle dikkat ederler.


Satın alınan konutun ekspertiz değerinin en fazla %75'ine kadar kredi kullandırılabilir. Konutun değeri kredi başvurduğunuz bankaca yapılacak ekspertiz sonucunda belirlenir. Bu nedenle ön yeterlilik alma aşamasında hem mülk sahibiyle hem de bankanızla çıkması muhtemel ekspertiz değerini...