29 / 04 / 2024

İZBAN'a iki yeni durak geliyor! Asarlık ve Koyundere durakları için ön yeterlilik ihalesi 27 Aralık’ta!

İZBAN'a iki yeni durak geliyor! Asarlık ve Koyundere durakları için ön yeterlilik ihalesi 27 Aralık’ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN'a iki yeni istasyon daha kazandırmak amacıyla 27 Aralık’ta ön yeterlilik ihalesi yapacak. İşte detaylar...



İzmirlilere rahat, güvenli ve hızlı ulaşım hizmeti sunmak için çalışmalarına hız kesmeden devam eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, İZBAN'a iki yeni istasyon daha kazandırmak için düğmeye bastı. 

İzmir`in kuzey-güney hattında hizmet sunan İZBAN'da, Şirinyer ile Kemer istasyonları arasında kalan Lale Mahallesi ve Çiğli'de bulunan Katip Çelebi Üniversitesi bölgesinde daha önce çalışmalara başlayan Belediye, Menemen’de de vatandaşlardan gelen taleplerin ardından harekete geçti.

İZBAN a iki yeni durak geliyor! Asarlık ve Koyundere durakları için ön yeterlilik ihalesi 27 Aralık’ta!

TOPLAM DURAK SAYISI 45 OLACAK

İzmir Büyükşehir'in resmi internet sitesinde yer alan habere göre; katılımcı yönetim anlayışının bir sonucu olarak Asarlık ve Koyundere’de çalışmalara başlayan Büyükşehir, 27 Aralık tarihinde ön yeterlilik ihalesi gerçekleştirecek. 

Hala yapımı süren Lale Mahallesi ve Katip Çelebi Üniversitesi bölgesindeki istasyonlar ile Asarlık ve Koyundere istasyonlarıyla toplam durak sayısı 45’e yükselecek. 

Menemen Asarlık ve Koyundere’de yapılacak olan istasyonlar, yer üstü istasyonu şeklinde hayata geçirilecek. Egekent-2 ve Menemen İZBAN istasyonları arasında kalan bölgede halkın talepleri ve nüfus yoğunluğu göz önüne alınarak, raylı sistem hattı ile konforlu bir şekilde seyahat imkanı sunulacak. 

İZBAN a iki yeni durak geliyor! Asarlık ve Koyundere durakları için ön yeterlilik ihalesi 27 Aralık’ta!

Asarlık ve Koyundere’ye de İZBAN istasyonu için ön n yeterlilik ihalesi 27 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek. İhale sürecinin bitmesinden sonra başlayacak proje çalışmalarının 8 ayda tamamlanması hedefleniyor. 

Projelerin TCDD tarafından onaylanmasından sonra da yapım ihalesine çıkılacak. 

İZBAN'da, Şirinyer ile Kemer istasyonları arasında yer alan Lale Mahallesi ve Çiğli'de bulunan Katip Çelebi Üniversitesi bölgesinde açılacak istasyonlar için çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor. Söz konusu iki bölgede de çalışmaların yapılacağı alanlarda araç ve yaya geçişleri için gerekli UKOME kararları alınarak geçici trafik deplasmanları yapıldı. 

Konak- Gürçeşme bölgesinde bulunacak istasyonda zemin güçlendirme çalışmaları peron temel imalatları devam ediyor. Katip Çelebi bölgesinde ise zemin iyileştirme çalışmaları tamamlandıktan sonra peron betonarme imalatlarına start verilecek. 

Konut satışındaki artış bu tarihten itibaren başlıyor! Yatırımcıların gözdesi yine konut olacak!

İnşaat malzemesi ihracatında gerileme!

1938'de İstanbul'da yıkılmaya mahkum eski evler!


Geri Dön