28 / 04 / 2024

Konut satışındaki artış bu tarihten itibaren başlıyor! Yatırımcıların gözdesi yine konut olacak!

Konut satışındaki artış bu tarihten itibaren başlıyor! Yatırımcıların gözdesi yine konut olacak!

Son zamanlarda düşüşe geçen konut satışları için Gayrimenkul yatırım uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı tarih vererek, yatırımcıların gözde yatırım aracının yine konut olacağını açıkladı.



Konut satışlarında düşüş devam ediyor. Bu düşüşte artan küresel enflasyon ve yükselen faizler neden olarak gösterilirken Gayrimenkul yatırım uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı konut satışlarının tekrar yükselişe geçeceğini açıkladı. 

KONUT SATIŞLARI 2024 YILININ İKİNCİ ÇEYREĞİNDE YÜKSELİŞE GEÇECEK

konut satışlarının 2024 yılının ikinci çeyreğinde tekrar artacağını açıklayan Gayrimenkul yatırım uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı enflasyondaki düşüş beklentisi ile mevduat faizlerinde yaşanacak gerileme ile konutun tekrar vatandaşın gözde yatırım aracı olacağını ifade etti.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gayrimenkul satışlarında 2023 yılının yaklaşık 2.8 milyon seviyesinde olacağını tahmin edildiğini dile getiren Özelmacıklı, "Konut türünde ise 2023 yılı için yüzde 15 düşüşle 1.2 milyon satış gerçekleşeceğini öngörüyoruz" dedi. 

Konut satışındaki artış bu tarihten itibaren başlıyor! Yatırımcıların gözdesi yine konut olacak!

KONUT SATIŞLARI EKİM AYINDA YÜZDE 8,7 AZALDI

Gayrimenkul satışları artan küresel enflasyon ve yükselen faizler nedeniyle düşmeye devam ediyor.  Türkiye İstatistik Kurumu'nun son açıkladığı verilere göre de Ekim ayında konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,7 azaldı. uzmanlara göre 2024 yılında konut satışları artabilir.

Enflasyondaki düşüşe paralel olarak mevduat faizlerinin azalması ile vatandaşın yatırım aracı olarak tekrar gayrimenkule yönelmesi bekleniyor. 

Konut satışındaki artış bu tarihten itibaren başlıyor! Yatırımcıların gözdesi yine konut olacak!

MEVDUAT FAİZLERİ DÜŞECEK, KONUT YİNE GÖZDE OLACAK

Gayrimenkulde finansmana erişimde yaşanan problemlerden dolayı tüketiciler için konut alımının oldukça zor hale geldiğini belirten Özelmacıklı, "Özellikle yerel seçimler sonrasında ekonomiye getirilecek bir hız kazandırma, aynı zamanda enflasyon düşüş seyrinin başlayacak olması gibi etmenler ile konut satışında bir hareketliliğin başlayabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Mevduat faizlerinin düşmesi ile konutun tekrar gözde yatırım aracı haline dönüşeceğini belirten Özelmacıklı  "Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın politikaları sonucu enflasyonun seyrinin düşmesi ile birlikte mevduat faizleri de azalacak. Bunun üzerine vatandaş, alternatif yatırım enstrümanlarını tercih edecektir. '' dedi.

En iyi argümanın gayrimenkul yatırımı olduğunu ifade eden Özelmacıklı  Yerel seçimlerin bitcek olması, Orta Vadeli Program ile birlikte açıklanacak stratejiler, kiraların yüzde 25 sınırının tekrar uzatılmayacak olması, kısa dönem kiralamalarla ile ilgili yeni düzenlemeler gibi etmenler ile piyasada 2024 yılının ikinci yarısında konut satışlarının artmasını ve piyasanın rahatlamasını beklediğini açıkladı.

Öte yandan Özelmacıklı; bunun yanında ilk defa ev alacak kişilere yönelik kampanyalar da bu satışların artmasında etkili olacağını aktardı. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiralar 5 aydır düşmeye devam ediyor!

Seçimlerden sonra kira fiyatları yüzde 18.33 arttı! Yurttaş gerinin yarısını kiraya veriyor!

Geri Dön