27 / 04 / 2024

Seçimlerden sonra kira fiyatları yüzde 18.33 arttı! Yurttaş gerinin yarısını kiraya veriyor!

Seçimlerden sonra kira fiyatları yüzde 18.33 arttı! Yurttaş gerinin yarısını kiraya veriyor!

Konut kira fiyatları gündemden düşmüyor.  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira fiyatlarının düştüğünü söylese de sektör mensupları kiralarda düşüşün olmadığını sadece yavaşladığını ve yurttaşların gelirlerinin yarısını kiraya verdiğini açıkladı. 



Son zamanlarda vatandaşlar kira fiyatları karşısında ezilmye başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralar geriliyor diye açıklama yapmasının ardından emlak uzmanlarından açıklama gelmeye başladı. Kiraların düşmediğini söyleyen uzmanlar yurttaşların gelirlerinin yarısını kiraya verdiğini belirtti.

KONUT PİYASASINDA DURGUNLUK YAŞANIYOR

Cumhuriyet Gazetesi'nden Ali Can Polat'ın özel haberine göre; Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Kurucusu Hakan Akdoğan, piyasada durgunluk yaşandığını söyledi. Bunun nedeninin ise mevsimsel olduğunu belirten Akdoğan, düşüş için öncelikle konut arzının artırılması gerektiğine dikkat çekti. 

Akdoğan, ''Günlük kiralık evlerle ilgili düzenleme de etkili oldu. Ayrıca fiyatlar alım gücünü çok aştı. Bunların sonucu durulma oldu ancak fiyat düşüşü henüz söz konusu değil. Bunun için arzın artması lazım. Kiralık ev üretimi artmalı.” dedi.

Seçimlerden sonra kira fiyatları yüzde 18.33 arttı! Yurttaş gerinin yarısını kiraya veriyor!
YURTTAŞ GELİRİNİN YARISINI KİRAYA VERİYOR!

Tüketici Birlikleri Federasyonu (TBF) Başkanı Avukat Mehmet Bülent Deniz ise Hazine Bakanı Şimşek'in  sözlerine girdiği kira tespit davaları üzerinden cevap verdi.

Deniz, “8 ay önce açılan bir davada, mülk sahibi kiranın 10 bin TL olmasını istiyor. 8 ay sonra gelen bilirkişi raporu o bölgede rayiç kiranın 14 bin TL’ye yükseldiğini söylüyor. İş bu hale geldi. İnsanlar dava açarken bile ne kadar kira isteyeceklerini bilmiyor. Düşüşe dair bir ibare görünmüyor” diye konuştu.

TBF’nin araştırmasına göre Türkiye’de hanehalkı gelirinin yüzde 50’ye yakınının kiraya gittiğinin altını çizen Deniz, normalde bunun en fazla 4’te 1 olması gerektiğine dikakt çekti. 

Deniz,  Türkiye’de ortalama kiranın 14 bin TL, asgari ücretin ise 11 bin 400 TL olduğunun altını çizdi. 

Ünlü gazeteciye ev sahibinden kira darbesi! Kirayı 3 katına çıkarttı, yetmedi 6 ay sonra da evi boşalt dedi!

Tunç Şatıroğlu Türk vatandaşlığı için yapılan düzenlemeyi kira ve enflasyon artışı olarak yorumladı!

Geri Dön