27 / 04 / 2024

on yılı dolduran kiracının tahliyesi

on yılı dolduran kiracının tahliyesi

1 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla ev sahipleri 10 senedir kirada bulunan evlerinden kiracısının tahliyesini isteyebiliyor. İşte Borçlar Kanununda yer alan on yılı dolduran kiracıya tahliye esasları...

Araç kiralayanların sayısı her geçen ay yükseliyor! Yılın ilk on ayında toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı!

2023 Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre araç kiralayanların toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı.

Başvuru formunu eksiksiz dolduran PTT’den 2 yıl boyunca aylık 400 TL alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen destek ödemeleri yeni yıla girilmesiyle beraber artırıldı. Bu ödemelerden biri de çocuklu ailelere yapılan destek ödemeleri. 0-2 yaş çocuğunu olan anne babalara 2 yıl süresince para yardımı sağlanıyor.

2014'te 3 maaşla iPhone alınıyordu! iPhone almak artık hâyâl mi oldu? İşte yıllara göre iPhone ve asgari ücret!

Güçlü dolar ile iPhone'un fiyatı da yıldan yıla artıyor. iPhone'un fiyatı son on yılda asgari ücrete göre ne kadar arttı Bu soruyu cevaplamak için somut tablolar ve grafikler sağladık.

Devrim yaratan elektrikli araçlarda yılın en iyisi İONİQ 5! Hyundai 19 Eylül 2022 fiyat listesi…

Yıl 2015 Hyundai aldığı bir kararla lüks segment araç üretmeye karar verdi ve yeni bir alt markası olan Genesis oluşturuldu. 5 yıl sonra İONİQ adını verdiği yeni bir alt marka daha kuruldu. Elektrikli araçlarını bu marka altında sunacak olan Hyundai şimdiden yılın en iyisi ödülünü aldı bile...

Kira artış düzenlemesi! 5 yılı dolduran kiracılar yeni yasadan etkilenecek mi? İşte detaylar!

Kira artış düzenlemesi, kiracıların ilgi odağında yer alıyor. Peki 5 yılı dolduran kiracılar yeni yasadan etkilenecek mi? İşte detaylar!

Türk yapı malzemelerinden yılın ilk on ayında 25,9 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yapı malzemeleri sektörü yılın ilk on ayında 25,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Plazalardaki boşluk oranı son 10 yılın en yüksek seviyesinde!

2019 yılı İstanbul’da son on yılın en düşük ofis kira ortalamalarının görüldüğü dönem oldu. Düşen fiyatlara rağmen Beşiktaş, Levent, Maslak hattını kapsayan Merkezi İş Alanındaki A sınıfı binalarda ofis boşluk oranı yüzde 32,7’ye ulaşarak son on yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 

İMO Kocaeli Şubesi 62. yılını kutladı!

İnşaat Mühendisleri Odası'nın Kocaeli Şubesi 62. yılını kutladı. Meslekte 40'ıncı ve 25'inci yılını dolduran inşaat mühendislerine plaket verildi.

Kelebek korse mağazası on yıllık kira düzenlemesinden sonra yeniden açılıyor!

Beyoğlu’nun en eski mağazalarından biri olarak gösterilen Kelebek Korse, on yıllık kira düzenlemesinden sonra mal sahibinin kararı nedeniyle kapattığı dükkanını yeniden açıyor.

DKY İnşaat DKY On satılık daireler!

DKY İnşaat DKY On satılık daireler 1,5+1 ve 2,5+1 şeklinde tasarlandı. İstanbul Kağıthane'de yükselen projede kredi ödemelerine teslimden sonra başlanıyor.

Kağıthane DKY On satılık konut!

Kağıthane DKY On satılık konut teslimlerinin 2018 yılı Mart ayında gerçekleşmesi planlanıyor. DKY İnşaat imzası taşıyan projenin 1.450 metrekarelik ticaret alanı bulunuyor.

DKY İnşaat DKY On satılık ev!

DKY İnşaat DKY On satılık ev büyüklükleri 58 metrekareden başlıyor. Yüzde 10 peşinatla daire sahibi olunabilen proje İstanbul Avrupa Yakası Kağıthane'de inşa ediliyor.

1943 yılında Çengelköy'de 2.500 dönüm arazili çiftlik satılık!

1943 yılında Çengelköy'de, Boğaz'a nazır, içinde on odalı kagir bir köşkü bulunan 2 bin 500 dönüm arazili bir çiftlik acele satılacakmış. Çengelköy'de bulunan çiftlik tarım ve hayvancılığa elverişliymiş.

on yılı dolduran kiracının tahliyesi Haberi

on yılı dolduran kiracının tahliyesi

On yılı dolduran kiracıya tahliye!

1 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla ev sahipleri 10 senedir kirada bulunan evlerinden kiracısının tahliyesini isteyebiliyor. 


I. Bildirim yoluyla

1. Genel olarak

MADDE 347- Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. 


Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler.


Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren...