29 / 04 / 2024

Başvuru formunu eksiksiz dolduran PTT’den 2 yıl boyunca aylık 400 TL alacak!

Başvuru formunu eksiksiz dolduran PTT’den 2 yıl boyunca aylık 400 TL alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen destek ödemeleri yeni yıla girilmesiyle beraber artırıldı. Bu ödemelerden biri de çocuklu ailelere yapılan destek ödemeleri. 0-2 yaş çocuğunu olan anne babalara 2 yıl süresince para yardımı sağlanıyor.



Çoklu doğum yardımı, çoklu doğumla doğan çocukların olduğu ve yardıma muhtaç hanelerdeki 0-24 ay arası çocuklarının ihtiyaçları için geliştirilen bir destek ödemesidir. Çoklu doğum yardımı koşulları yerine getirildiği zaman ve istenen resmî belgeler söz konusu kurum ve kuruluşlara ulaştırıldığı zaman ailelerin çoklu doğum yardımından faydalanması söz konusu oluyor.

 Başvuru formunu eksiksiz dolduran PTT’den 2 yıl boyunca aylık 400 TL alacak!

ÇOKLU DOĞUM YARDIMI NE KADAR?

Çoklu doğum yardımı adı verilen bu destek ödemesi kapsamında muhtaç ailelerin 0-24 ay arası olan çocuklarının ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı Mütevelli Heyetince başvurusu kabul edilen ihtiyaç sahipleri için; çocuk başına 400 TL ödenirken, ödemeler iki ayda bir PTT’den yapılıyor.

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin üçte birinden yani 2.835,60 liradan az olan hanelere verilirken, söz konusu miktar yıllık hesaplandığı zaman 2.400 TL oluyor.

KİMLER FAYDALANABİLİR?

Bu destek ödemesinden, Türk vatandaşı olup 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik (SYDT) Yasası doğrultusunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca muhtaç olduğu belgelenen ve çoklu doğumla doğan çocukların bulunduğu haneler yararlanabildiği ifade edildi.

İşte detaylar...


Geri Dön