28 / 04 / 2024

Çocuğu olanlara müjde! Kaymakamlık başlattı, PTT'den 1 yıl boyunca alabilirsiniz!

Çocuğu olanlara müjde! Kaymakamlık başlattı, PTT'den 1 yıl boyunca alabilirsiniz!

Kaymakamlık ’tan çocukları olanlara müjde! PTT üzerinden 1 yıl boyunda alınabilecek destek sunuluyor...



Devlet, dar gelirli vatandaşların çocuklarına yönelik Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) kapsamında, çocuk sayısına göre ödemeler yapmaktadır. Bu yardımlar, PTT üzerinden kolaylıkla çekilebilen 3,040 TL tutarında desteği kapsamaktadır. SED yardımı, ailelerin çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak belirlenmiştir. Buna göre, 1-2 çocuklu ailelere 350 TL, 3 çocuklu ailelere ise 450 TL ödeme yapılmaktadır.

Bu yardımdan faydalanmak isteyen dar gelirli vatandaşlar, PTT şubelerine başvurarak başvuru formunu doldurabilirler. Başvurular, çocuk sayısına göre yapılan değerlendirmeler sonucunda sonuçlandırılmaktadır. SED yardımı, belki de çok büyük bir destek sağlamayabilir ancak ihtiyaç sahibi ailelerin bütçelerine biraz olsun nefes aldırarak çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmaktadır. Peki, SED başvuruları nerden ve nasıl yapılıyor? Yardıma ilişkin detaylar haberimizde yer alıyor...

Çocuğu olanlara müjde! Kaymakamlık başlattı, PTT den 1 yıl boyunca alabilirsiniz!

Desteğin detayları ve başvuru işlemleri

Asgari ücret zammı ile birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılan yardım ödemelerine de zam yapıldı. Bakan Yanık, SED hizmeti kapsamında çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarının ortalama 2.337 TL'den 3.038 TL'ye yükseltildiğini ve koruyucu ailelere yapılan ödemelerin aylık ortalamasının da 3.644 TL'den 4.853 TL'ye çıkarıldığını açıkladı.

Bu yardımlardan faydalanmak isteyen dar gelirli vatandaşlar, E-Devlet yardım başvuruları sekmesinden veya il ve ilçelerinin bağlı olduğu kaymakamlık binalarından başvurularını yapabilirler. Dar gelirli vatandaşlara yapılan yardım ödemeleri, ihtiyaç sahiplerinin hayatlarını biraz olsun kolaylaştırmak ve çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlanmıştır. Dolayısıyla da bu yardımlar, geri ödemesiz ve destek amaçlı yapılmaktadır.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön