30 / 04 / 2024

onarım bedeli

onarım bedeli

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu "Onarım bedelini kiracı mı ödemeli ?" sorusuna yanıt verdi...

Mfyy Yapı İnşaat Bakım Onarım Limited Şirketi kuruldu!

Mfyy Yapı İnşaat Bakım Onarım Limited Şirketi Sarıyer'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Yılmaz tarafından kuruldu.

Duemsa Çelik Gemi Bakım Onarım Mühendislik Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Duemsa Çelik Gemi Bakım Onarım Mühendislik Ticaret Limited Şirketi Pendik’te 500.000,00 TL sermaye bedeli ile Salih Dugan tafaından kuruldu.

Yasmin İnşaat Elektrik Tadilat Onarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yasmin İnşaat Elektrik Tadilat Onarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yasemin Demir tarafından kuruldu.

Özer Platform Vinç Otomotiv Gemi Bakım Onarım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özer Platform Vinç Otomotiv Gemi Bakım Onarım Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Recep Özer tarafından kuruldu.

Delta Onarım Güçlendirme Yapı Ve Mühendislik Hizmetleri Ltd.Şti. kuruldu!

Delta Onarım Güçlendirme Yapı Ve Mühendislik Hizmetleri Ltd.Şti. bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Işıl Ellikçi Akıncıer tarafından kuruldu.

Net Assist Hasar Onarım Limited Şirketi kuruldu!

Net Assist Hasar Onarım Limited Şirketi bugün 200 bin TL sermaye bedeli ile Emre Kaya ve Serhat Güney ortaklığında kuruldu.

Solakoğlu Metal Demir Çelik Bakım Onarım İnşaat Nakliye Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Solakoğlu Metal Demir Çelik Bakım Onarım İnşaat Nakliye Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 20 bin TL sermaye bedeli ile Erdal Solak tarafından kuruldu.

Keops Restorasyon Ve Yapı Onarım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keops Restorasyon Ve Yapı Onarım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Bilge Koçyiğit, Burcu Aydın ve Ramazan Sorhun ortaklığında kuruldu.

Aks Hasar Onarım Yapı Restorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aks Hasar Onarım Yapı Restorasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Levent Kara tarafından kuruldu.

A G Teknoloji İnşaat Mekanik Peyzaj Bakım Onarım Limited Şirketi kuruldu!

A G Teknoloji İnşaat Mekanik Peyzaj Bakım Onarım Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrahman Genç tarafından kuruldu.

Nero Hasar Onarım Endüstriyel Makine Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nero Hasar Onarım Endüstriyel Makine Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Ozan Sarıkaya tarafından kuruldu.

Mirliva Endüstriyel Yapı İnşaat Bakım Onarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mirliva Endüstriyel Yapı İnşaat Bakım Onarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Savaş Kaegı tarafından kuruldu. 

Boğaziçi Onarım İnşaat Ve Dekorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Onarım İnşaat Ve Dekorasyon Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İrfan Memiş tarafından kuruldu. 

onarım bedeli Haberi

onarım bedeli

İşyerim belediye ve vakıflara ait bir çarşının içinde. Çarşının idaresi esnaftaydı. Ancak şimdi vakıf yönetimi aldı, bir emekliyi yönetici yaptı. Eskiden denetçi bendim şimdi değilim. Bunlar gelir gelmez aidatlar önemli ölçüde yükseldi. O kadar ki çarşının bakım ve onarımı dahi kiracı esnaf tarafından yapılmaya, bedeli aidata eklenerek kiracılardan alınmaya başlandı. Buna itiraz edemezmişiz zira denetleme yetkimiz yokmuş. Biz buna mahkum muyuz?  M.Ö. 


Hayır değilsiniz. Kira ilişkisi yasayla düzenlenmiştir. Bu durumda öncelikle muhatabınız yönetici adı altındaki bu emekli kişi değildir. Zira yöneticilik kat mülkiyeti mevzuatından gelir. Sizin tarihi çarşınız vakıfların malı olup buralarda kat mülkiyeti kurulmamıştır, dolayısı ile kat mülkiyeti mevzuatı içinde bulunan yöneticilik, denetçilik gibi kurumlar sizin çarşıda olmaz. Siz kiracı kiralayan ilişkisi içinde ilişkinizi sürdürürsünüz.


Kira ilişkisi içinde de birinci...