28 / 04 / 2024

onli

onli

Next Proptech Fonu Kurucusu Bekir Yener Yıldırım ve Blockchain Türkiye Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek, Türkiye’de tapu işlemlerinin online yapılması için yasal hazırlığın tamamlanması ve inşaat firmalarının dijital para ile ödeme kabul etmeye başlaması gibi önerilerde bulundu.

onli Haberi

onli

Gayrimenkul sektörünün büyük veri (big data), yapay zeka ve blok zinciri (blockchain) teknolojileriyle düzenlenmesini, endeksleşmesini ve nihayetinde borsalaşmasını sağlamak için GABORAS, dijital gayrimenkul okuryazarlığı konusunda da organizasyonlar gerçekleştiriyor. Dünya çapında yaygın olarak kullanılan Blockchain teknolojisinin garyirmenkul sektörüne etkileri üzerine yapılan son organizasyona ise Next Proptech Fonu Kurucusu Bekir Yener Yıldırım ve Blockchain Türkiye Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek katılım gösterdi. İki konuşmacı da Blockchain teknolojisinin gayrimenkul sektörüne getireceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Özellikle tapu işlemlerinin online ve güvenli bir şekilde yapılabilmesi için Blockchain teknolojik altyapısının hazır olduğundan bahseden Barış Özistek, “Türkiye'de bunun gerçekleştirilebilmesi için yasal hazırlığın yapılması gerekiyor. Dijital paranızı gönderip tapu kaydını da Blockchain üzerinden aldığınızda kimsenin birbirini görmesine gerek kalmaksızın yüzde yüz güvenli bir şekilde tapu işlemleri gerçekleştirilebilir....