06 / 05 / 2024

online ipotek terkin işlemi

online ipotek terkin işlemi

Elektronik ipotek terkin işlemi hakkında, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı tarafından 20 Ağustos 2014 tarihinde Genelge yayımlandı. Peki, elektronik ipotek terkin işlemi nasıl yapılır?

İpotek terkini ücreti 2022 ne kadar?

Taşınmaz mal tapularına konulan ipotekler banka veya finans kurumunun terkin için yazdığı yazı ile terkin edilebiliyor. Peki, ipotek terkini ücreti 2022 ne kadar?

Borcunu bitirenin evindeki ipotek 30 günde kalkıyor!

Alacağın sona ermesiyle, üzerinde ipotek olan gayrimenkulün sahibi, alacaklıdan ipoteği terkin ettirmesini isteyebiliyor. İpotek terkini nedir, ne kadar sürer? İşte tüm merak edilenler...

İpotek fek ücreti iadesi dilekçesi!

Konut kredisi ödemesinin bitmesi halinde ilk olarak konut üzerindeki ipoteği kaldırması gerekiyor. Peki, konut üzerindeki ipotek kaldırılırken bankadan talep edilen fek ücreti geri alınır mı? İşte, ipotek fek ücreti iadesi dilekçesi!

Konut kredisi borcu bitince ipotek nasıl kaldırılır?

Kredi borcunuz bittikten sonra gayrimenkul üzerinde ipoteği kaldırmanız gerekiyor bu işlemlere ipoteğin fekki deniyor. Peki, konut kredisi borcu bitince ipotek nasıl kaldırılır?

Konut kredisi ipotek kaldırma işlemleri!

Konut kredisi kullanım sırasında banka taşınmaza ipotek koyuyor. Bankaya olan borcun bitmesi halinde, tapu dairesinde ipotek kaldırılabiliyor. Peki, konut kredisi ipoteği nasıl kaldırılır? İşte konut kredisi ipotek kaldırma işlemleri..

Kapadokya küçük otellerinden, online rezervasyon sitelerine servet!

Küçük Oteller Derneği/Kapadokya'nın yapmış olduğu çalışmaya göre, 2014 yılında sadece Kapadokya Küçük Otelleri sektörün en büyük online rezervasyon sitelerinden birine 5,5 milyon TL komisyon verdi.

Tapuya ipotek şerhi nasıl konulur?

İpotek şerhi, taşınmaz mal sahibinin tapusuna, haklarını kısıtlamak adına tapu kütüğüne yazılan kişisel haklar ve temlik hakları ile ilgili şerh olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuya ipotek şerhi nasıl konulur?

Tapu ipotek harcı hesaplama 2015!

İpotek koyma işlemi, talep üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek harç karşılığında yapılıyor. İşte tapu ipotek harcı hesaplama 2015...

Ev alacaklar, online satış sitelerine dikkat!

Ev ve otomobil arayanların büyük çoğunluğu günümüzde artık ilk baktığı yer online ilan ve satış siteleri oluyor. Müşterilerin bu mecraya kaymasıyla, doğal olarak dolandırıcılar da bu sitelerde cirit atmaya başladı.

Bankalar konuttan ipotek kaldırmak için ücret alıyor!

Bankalar, kendi yararı için yaptığı ipoteği kaldırmak için de müşteriden para istiyor. Yılda 500 bin kişi ipotek fekki için bankalara haksız yere 150 milyon ödüyor..

Banka ipotek fek yazısı nedir?

Kredi borcu biten gayrimenkuller için ipoteğin fek yazısı ile kaldırılması gerekiyor.Peki, banka ipotek fek yazısı nedir?Banka ipotek fek yazısı nasıl ve nereden alınır?

İpotek tesis harcı 2015!

Taşınmaz mal ipoteği, halen mevcut veya ileride meydana gelecek yahut meydana gelmesi olası olan her hangi bir alacağın güvencesi için kuruluyor. Peki, ipotek tesis harcı 2015 ne kadar?

Tapu ipotek harcı 2015!

Tapuya ipotek koymak için gerekli olan evrakların temin edilmesi ve bir talep dilekçesi ile tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ipotek harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu ipotek harcı 2015 ne kadar?

online ipotek terkin işlemi Haberi

online ipotek terkin işlemi

Elektronik ipotek terkin işlemi nasıl yapılır?

Elektronik ipotek terkin işlemi hakkında, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı tarafından 20 Ağustos 2014 tarihinde 23294678-010.07.02/52297 sayılı Genelge yayımlandı.


Elektronik ipotek terkin işlemleri...

Tapu Sicili Tüzüğünün "Belgelerin elden takibi ve şekli" başlıklı 88/1 maddesi, "Kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, mahkemeler, icra müdürlükleri, bankalar ve özel hukuk tüzel kişileri tarafından düzenlenen aynî veya kişisel hakkı sona erdirecek nitelikteki belgeler, tapu işlemi için elden ibraz edilemez. Bu belgeler 7201 sayılı Kanun hükümlerine göre müdürlüklere tebliğ edilir.",

6083 sayılı Teşkilat Kanununun 9 uncu maddesinin 4 üncü fıkrası ise, "Genel Müdürlük, sicillerin ve arşivin elektronik ortamda tutulmasına karar vermeye yetkilidir." hükmündedir.


Belirtilen düzenlemeler kapsamında İdaremiz ile T.C. Ziraat Bankası A.Ş. arasında ipotek terkin taleplerinin elektronik...