13 / 05 / 2024

Onur Köse atatürk barajı deprem

Onur Köse atatürk barajı deprem

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Köse, Atatürk Barajı gövdesinde bir fay hattı geçtiğini belirterek olası bir depremde barajda hasar meydana gelebileceğini belirtti.

Büyükçekmece Atatürk Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Atatürk Mahallesi, 2669 ada, 1 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 19.06.2023 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesinin ihalesi yargıya taşındı!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde atatürk Havalimanı'nı ve Atatürk Havalimanı ihalesinin yargıya taşınmasını kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

Atatürk Havalimanı'ndaki millet bahçesi için ihale yapıldı! Hangi firma ne kadar teklif verdi? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde Atatürk Havalimanı'ndaki millet bahçesi projesini kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

Köse Kardeşler Yapı Ve Bilişim Teknolojileri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Köse Kardeşler Yapı Ve Bilişim Teknolojileri Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Onur Köse tarafından kuruldu.

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Bakanlık'tan Atatürk Havalimanı taşınmasıyla ilgili açıklama!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 30 ve 31 Aralık'ta yapılması planlanan büyük taşınmanın ertelenmesi ile ilgili; taşınma sürecinin titizlikle ve eksiksiz olarak tamamlanmasının planlandığı belirtti.

TOKİ Sakarya Atatürk Stadı'nı 78 milyon TL'ye satıyor!

27 dönümlük Sakarya Atatürk Stadı TOKİ tarafından açık arttırma yöntemiyle satışa sunuldu. TOKİ Sakarya Atatürk Stadı'nın ihalesi 8 Haziran’da İstanbul’da yapılacak.

Atatürk Barajı için deprem uyarısı!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Köse, Atatürk Barajı gövdesinde bir fay hattı geçtiğini belirterek olası bir depremde barajda hasar meydana gelebileceğini belirtti.

Eski kaptanlar 66 yıllık Bursa Atatürk Stadı'na veda etti!

Bursaspor'un bugüne kadar görev yapan takım kaptanlarından Mesut Şen, Sedat Özbağ, Sedat Özden, Beyhan Çalışkan ve Ömer Erdoğan, "Timsah Arena"nın tamamlanmasının ardından yıkımına başlanan 66 yıllık Atatürk Stadı'nda bir araya geldi.

Bursa Atatürk Stadı'nda yıkım çalışmaları başladı!

Yapımı için 1926 yılında Atatürk’ün 1000 lira bağışta bulunduğu ve 1948 yılında tamamlanan Atatürk stadının bulunduğu alanın, stadın tarihi dokusu korunarak ayrıcalıklı bir meydana dönüştürüleceği proje kapsamında yıkımlara başlandı.

Bursa Atatürk Stadı yıkılıyor!

Bursaspor'un büyük başarılar yaşadığı ve taraftarların unutulmaz anılarının olduğu Bursa Atatürk Stadyumu'nda yıkım işlemleri sürüyor.

Bursa Atatürk Stadyumu yıkılıyor!

1948 yılında hizmete giren Bursa Atatürk Stadyumu tarihe gömülüyor. Yıkım çalışmaları hızla devam eden stadyumun bulunduğu alan meydana dönüştürülecek.

Pendik Atatürk Kültür Merkezi restore ediliyor!

Yapılan testler sonucunda riskli yapı sınıfına giren Atatürk Kültür Merkezi aslına uygun olarak restore edilip güçlendiriliyor. Testlerde binanın taşıyıcı kolonlarının korozyona uğradığı tespit edildi.

Onur Köse atatürk barajı deprem Haberi

Onur Köse atatürk barajı deprem

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Köse, Atatürk Barajı gövdesinde bir fay hattı geçtiğini belirterek, “Adıyaman’da yaşanan depremin diğer fay hatlarını tetiklemesinden öte bu tür depremlerin Atatürk Barajı üzerinden bir hasar meydan getirebilir mi? sorusunu sormalıyız” dedi.


İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Onur Köse, Adıyaman’da yaşanan ve Güneydoğu illerinin çoğunda hissedilen 5.5 büyüklüğündeki depremle alakalı, uzmanların gözden kaçırdığı bir detay olduğunu belirterek, bu tür depremlerin Atatürk Barajı’nın gövdesi üzerinde nasıl bir etki oluşturduğunun tartışılması gerektiğini savundu.

“Atatürk Barajı gövdesinde benzer özellikte bir fay hattı geçiyor”

Atatürk Barajı gövdesinde oluşabilecek bir tahribatın beklenmedik sonuçlar doğurabileceğine işaret eden Yrd. Doç. Dr. Köse, “Bu deprem Atatürk Barajı’nın rezerv alnında, Samsat Fayı olarak nitelendireceğimiz doğrultu atımlı...