16 / 05 / 2024

Or-Gi Havaalanı ilk uçuş

Or-Gi Havaalanı ilk uçuş

Türkiye, havacılık alanında ilginç bir projeyle daha dünya literatürüne adını yazdırmaya hazırlanıyor. Çünkü Japonya ve Hong Kong’tan sonra Türkiye’de de denize dolgu yapılarak, hizmet sokulmuş bir havaalanı olacak.

Orçun Oğlakcıoğlu 'Hayal Et' isimli şiir kitabı çıkardı!

Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş. ortağı, iş adamı Orçun Oğlakcıoğlu’nun, hayata dair umut aşılamak amacıyla yazdığı ilk şiir kitabı Hayal Et, Nisan ayında kitapçılardaki yerini alıyor. Kitabın satışından elde edilecek tüm gelir, ÇABA bağışlanacak.

Çin'de göçmen kuşlar için çok özel bir havaalanı inşa edilecek!

Çin göçmen kuşlar için çok özel bir havaalanı inşa edecek. Lingang kuş cennetinden ilk görseller belirlendi.

Ünye Havaalanı Ordu Üniversitesi'ne devrediliyor!

1989 yılında temeli atılan ve 1991 yılında ilk uçağın indiği ve o günden sonra kaderine terkedilen Ünye Havaalanı, aradan geçen 26 yılın ardından yeniden kazandırıldı. Havaalanı bundan sonra Ordu Üniversitesi Ünye yerleşkesi olarak hizmet verecek.

Ordu Ünye'deki havaalanı arazisi Ordu Üniversitesi'ne devredildi!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ordu Ünye'de havaalanı yapılması için ayrılan ve 1989 yılında temeli atılan ve 1991 yılında ilk uçağın indiği arazi Ordu Üniversitesine kampüs alanı olacak.

Niğde Havaalanı'nın ihale tarihi meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Havaalanı'nın ihale tarihi ile ilk uçağın ineceği tarihine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Çeşme gişeleri kaldırılacak mı?

İzmir-Çeşme otoyolunda yer alan Çeşme gişelerinin kaldırılması için bir çalışma yapılıp yapılmadığına ve Alaçatı Havaalanı'nda gelinen aşamaya ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Ordu Çevre Yolu, OR-Gİ Havalimanı'nın 4 katı maliyette!

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Çevre Yolu Projesi'nin, Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na harcanan bütçenin 4 katı maliyetle inşa edilmekte olduğunu bildirdi.

Esenler Havaalanı Kentsel Dönüşüm projesi tamamlandı!

Türkiye'de kentsel dönüşümün başladığı ilk nokta İstanbul Esenler'deki Havaalanı mahallesiydi. Yaklaşık 3 buçuk yılın ardından dönüşüm tamamlandı. Hak sahiplerine pazartesi günü tapu ve anahtarları dağıtılacak.

Esenler Havaalanı Mahallesi'nde dönüşümün yüzde 90'ı tamam!

Kentsel dönüşümün İstanbul’daki ilk adreslerinden Esenler’de Havaalanı Mahallesi sakinleri yeni evlerine dönüş öncesi heyecan içinde.Mayıs’ta anahtarlarını teslim alacak vatandaşlar, “100 bin TL’lik dairede oturanlar 500 bin TL’lik konuta sahip oldu”diyor

Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah OSB'nin kuruluşu onaylandı!

Gaziantep Sanayi Odası tarafından 2012 yılında ilk başvuru yapılarak kuruluş işlemlerine start verilen Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah OSB, ilgili bakanlığın onay vermesiyle resmen kurulmuş oldu.

Esenler Havaalanı Kentsel Dönüşüm Konutları kura çekimi!

Türkiye'nin ilk kentsel dönüşüm projesi Esenler Havaalanı Konutları'nda bin 403 konut ve 32 işyeri büyük heyecanla sahiplerini buldu. Kura çekimleri 2 gün sürdü.

Esenler Havaalanı Konutları'nda kuralar çekildi!

Türkiye'nin ilk kentsel dönüşüm projesi Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları'nda hak sahipleri konutlarına kavuştu. 2 gün süren kura çekimlerinde bin 403 konut ve 32 işyerinin sahipleri belirlendi.

Esenler Havaalanı Konutları'nda kura heyecanı!

Türkiye'nin ilk kentsel dönüşüm projesi Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları'nda hak sahipleri konutlarına kavuşuyor. 2 gün sürecek kura çekimi ile bin 403 konut ve 32 iş yerinin sahipleri belirlenecek.

Or-Gi Havaalanı ilk uçuş Haberi

Or-Gi Havaalanı ilk uçuş


Türkiye, havacılık alanında ilginç bir projeyle daha dünya literatürüne adını yazdırmaya hazırlanıyor. Çünkü Japonya ve Hong Kong’tan sonra Türkiye’de de denize dolgu yapılarak, hizmet sokulmuş bir havaalanı olacak. Dünyadaki havalimanları, iki açıdan ‘en ilginç’ şeklinde kategorize ediliyor: Mimari/yapım teknikleri ve bulunduğu zorlu coğrafya şartları. Denize dolgu yapılarak inşa edilen Avrupa’nın ilk, dünyanın dördüncü hava meydanı özelliği taşıyan Ordu-Giresun (Or-Gi) Havaalanı, 15 Mart’ta hizmete açıldığı zaman, ülkemizi de bu alanda farklı bir lige sokmuş olacak.


TEMELİ 1994'TE ATILDI


Dünyanın en ilginç havalimanlarından birisi olan Or-Gi Havaalanı’nın yapılış hikâyesi de enteresan. 1994’te temeli atılmış, ancak deniz dolgusu ve altyapı için ayrılan bütçe bitince, 22 Temmuz 2011’de ikinci temel atma törenine kadar kaderine terk edilmiş. 2011’den sonra ise altyapı ve üstyapı işlerinde bir sorun...