16 / 05 / 2024

Or-Gi Havaalanı son durum

Or-Gi Havaalanı son durum

Türkiye, havacılık alanında ilginç bir projeyle daha dünya literatürüne adını yazdırmaya hazırlanıyor. Çünkü Japonya ve Hong Kong’tan sonra Türkiye’de de denize dolgu yapılarak, hizmet sokulmuş bir havaalanı olacak.

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatında son durum ne?

CHP Tarsus ilçe örgütü 9 ihale, 3 temel atma töreni gerçekleştirilen, 7 bakan değiştiren ve 6 farklı bitiş tarihi açıklanmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen Çukurova Bölgesel Havaalanı bölgesinde yazılı uçurtma uçurdu.

Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Uzun zamandır Bursa'nın gündemi Yunuseli Havaalanı. Havaalanı tartışması beraberide imar tartışmalarını da getirdi. Peki Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Kayseri'ye yeni raylı sistem hattı ve havaalanı müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kayseri'de yeni raylı sistem hattı ile Havaalanı Projesi ihalesinde son aşamaya gelindiğini bildirdi

3. havaalanının altyapı bağlantıları R&M’e emanet!

İsviçre merkezli Reichle & De-Massari İstanbul’un yeni havaalanının son teknolojiler kullanılarak kurulacak network’ünün kablo altyapı tedariğine başladı.

Çeşme gişeleri kaldırılacak mı?

İzmir-Çeşme otoyolunda yer alan Çeşme gişelerinin kaldırılması için bir çalışma yapılıp yapılmadığına ve Alaçatı Havaalanı'nda gelinen aşamaya ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Ordu Çevre Yolu, OR-Gİ Havalimanı'nın 4 katı maliyette!

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Çevre Yolu Projesi'nin, Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na harcanan bütçenin 4 katı maliyetle inşa edilmekte olduğunu bildirdi.

Ritim İstanbul Dumankaya'da yılın son fırsatları!

Ritim İstanbul Dumankaya'da yılın son fırsatları devam ediyor. Daire tiplerinin 1+1'den 5+1'e kadar farklı seçenekte dizayn edildiği proje Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’na 10 dakika uzaklıkta bulunuyor.

Aydın Çıldır Havaalanı'nda son durum ne?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, özel uçakla geldiği Aydın Çıldır Havaalanı'nda inceleme yaptı. Bilgin Çıldır'ın sivil havacılığa açılmasının yapılacak fizibilete çalışmalarının ardından belli olacağını belirtti.

Or-Gi Havalimanı Gülyalı'daki arsa fiyatlarını artırdı!

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde daha önce metrekaresi 100 liradan alıcı bulan arsalar, Ordu-Giresun Havalimanı'nın hizmete açılmasının ardından metrekaresi 250-750 liradan satışa sunulmaya başlandı.

Yüksekova Havaalanı'ndan uçuşlar başlıyor!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi'ndeki, Yüksekova Havaalanı'nın inşaatı bitme noktasına geldi. Alt ve üst yapısı ile birlikte 120 milyon TL'ye ihale edilen havaalanı inşaatındaki çalışmalar son aşamada.

Nlogo İstanbul 2. Etap satışlarında son günler!

Özyurtlar İnşaat imzası taşıyan Nlogo İstanbul 2. Etap satışlarında son günler. Atatürk Havaalanı’na ise 15 dakika uzaklıkta bulunan proje İstanbul Avrupa Yakası Esenyurt'ta hayata geçiriliyor.

Or-Gi Havaalanı 15 Mart'ta hizmete girecek!

Türkiye, havacılık alanında ilginç bir projeyle daha dünya literatürüne adını yazdırmaya hazırlanıyor. Çünkü Japonya ve Hong Kong’tan sonra Türkiye’de de denize dolgu yapılarak, hizmet sokulmuş bir havaalanı olacak.

Bakan Işık'tan Cengiz Topel Havaalanı ile ilgili açıklama!

TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında, milletvekili olduğu Kocaeli'deki Cengiz Topel Havaalanı'nın hizmete girmemesiyle ilgili eleştiriler alan Bakan Fikri Işık, havaalanı ile ilgili son duruma açıklık getirdi.

Or-Gi Havaalanı son durum Haberi

Or-Gi Havaalanı son durum


Türkiye, havacılık alanında ilginç bir projeyle daha dünya literatürüne adını yazdırmaya hazırlanıyor. Çünkü Japonya ve Hong Kong’tan sonra Türkiye’de de denize dolgu yapılarak, hizmet sokulmuş bir havaalanı olacak. Dünyadaki havalimanları, iki açıdan ‘en ilginç’ şeklinde kategorize ediliyor: Mimari/yapım teknikleri ve bulunduğu zorlu coğrafya şartları. Denize dolgu yapılarak inşa edilen Avrupa’nın ilk, dünyanın dördüncü hava meydanı özelliği taşıyan Ordu-Giresun (Or-Gi) Havaalanı, 15 Mart’ta hizmete açıldığı zaman, ülkemizi de bu alanda farklı bir lige sokmuş olacak.


TEMELİ 1994'TE ATILDI


Dünyanın en ilginç havalimanlarından birisi olan Or-Gi Havaalanı’nın yapılış hikâyesi de enteresan. 1994’te temeli atılmış, ancak deniz dolgusu ve altyapı için ayrılan bütçe bitince, 22 Temmuz 2011’de ikinci temel atma törenine kadar kaderine terk edilmiş. 2011’den sonra ise altyapı ve üstyapı işlerinde bir sorun...