21 / 05 / 2024

ordu 2014 turizmi

ordu 2014 turizmi

Türkiye'nin " sakin şehir " ünvanına sahip ilçelerinden Perşembe'de Ordu Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü paraşüt ekibi tarafından Kordon Tepe'den ilk defa atlayış gerçekleştirildi. Ordu Perşembe'de paraşüt turizmi artıyor.

Ordu Büyükşehir'den vergi borçları için ödeme kolaylığı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi 2014 yılı 1. taksitten itibaren geçmişe yönelik emlak vergisi, ilan ve reklam vergisi, çevre temizlik vergisi, yol ve kaldırım harcamalarına katılım payı borçları olan mükellefler için ödeme kolaylığı sağlıyor

Ordu-Giresun Havalimanı turizmi olumlu etkileyecek!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı’nda yakın zamanda uluslararası uçuşların başlamasıyla Körfez ülkelerinden Ordu’ya turist akını olacağını belirterek, “Ordu turizmde bir marka olacak” dedi.

Ordu-Giresun Havaalanı otelleri doldurdu!

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ordu-Giresun Havaalanı'nın açılması ile turizm hareketliliğinin arttığını belirterek, "Havaalanının açılması Ordu'da turizmi hareketlendirdi. " dedi.

Ordu-Giresun Havaalanı turizmi hareketlendirdi!

Uğur Toparlak, Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılması ile turizm hareketliliğinin arttığını belirterek, "Havaalanının açılması Ordu’da turizmi hareketlendirdi. Bu günlerde bunun en somut örneğini belgeli tüm otellerin dolu olmasından görebiliyoruz" dedi.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Ordu'nun dereleri turizme kazandırılacak!

İrfan Balkanlıoğlu kentte keşfedilmemiş, turizme açılmamış dereler ile kano turizmi yapmaya uygun kanyonlar bulunduğuna dikkat çekerek, türkülere konu olan Ordu'nun derelerini "Dereler Turizme Akıyor" projesiyle turizme kazandırıp dünyaya tanıtmak için ça

Ordu'da turist sayısı arttı!

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, 2014 yılında Ordu'ya gelen yerli ve yabancı turist sayılarında önemli bir artış yaşandığını söyledi.

Ordu ile Trabzon arasına marina yapılacak!

Ordu ile Trabzon arası kıyı kesiminde yat turizmi için uygun bir noktaya marina inşası, iç sularda da rafting parkurlarının oluşturulması ve yelken sporunun geliştirilmesi için de bir merkez yapılacağı açıklandı.

Ordu'ya 3 milyar liralık 270 proje yapılacak!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 2014 yılı itibariyle il genelinde yapılan, yapılmaya devam eden veya yapılması planlanan toplam 270 projenin toplam proje bedelinin yaklaşık 3 Milyar TL olduğunu açıkladı.

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak!

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak. Ordu'da yapımına 2012 yılında başlanan ve bu yıl tamamlanması planlanan Çambaşı Kayak Tesisi Projesi'nin, bölgenin kış turizmine katkı sağlaması bekleniyor.

Çeşme turizmi 2014'de yüzde 13 büyüdü!

Turizmde kötü bir yıl geçiren İzmir'in son yıllarda öne çıkan ilçesi Çeşme, 2014'te il bazındaki gerilemenin tersine bir gelişme gösterdi. Çeşme'de yabancıların yüzde 30'a yakın artış gösterdiği belirtiliyor.

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü 2014'te 233 milyonluk yatırım yaptı!

Samsun, Amasya, Tokat, Ordu ve Sinop’ta faaliyet gösteren DSİ 7. Bölge Müdürlüğü’nün 2014 yılında 233 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiği bildirildi. İşte DSİ'nin Samsun, Amasya, Tokat, Ordu ve Sinop’ta yaptığı yatırımlar...

Ordu'da Müze Evi 9 bin 313 turist ağırladı!

ORDU'NUN Ünye Belediyesi Müze Evi'ni, 2014 yılı içerisinde yerli ve yabancı toplam 9 bin 313 turist ziyaret etti. 3 yılda 28 bin 252 gibi önemli ziyaretçi sayısına yaklaştı.

ordu 2014 turizmi Haberi

ordu 2014 turizmi

Türkiye'nin "sakin şehir" ünvanına sahip ilçelerinden Perşembe'de, ilk kez paraşütle atlayış gerçekleştirildi.


Perşembe Belediyesi tarafından ilçenin paraşüt turizmiyle tanınması ve tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinlikte paraşütçüler, yaklaşık 300 metrelik yükseklikteki  Kordon Tepe'ye çıkarak hazırlıklarını yaptı.


Yapılan kontroller ve pistin hazırlanmasının ardından Ordu Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğüne bağlı 10 kişilik paraşüt ekibi, atlayışlarını gerçekleştirdi.


Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sakin Şehir" ünvanına sahip ilçeyi daha fazla tanıtmak için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.


Daha fazla paraşütçünün ilçeye gelmesini amaçladıklarını dile getiren Bahtiyar, "Bunun için daha güzel bir pist hazırlayacağız. Sakin şehir Perşembe'de neden paraşüt turizmi olmasın. Biz de bunun gayreti içerisinde olacağız" dedi. 


Bahtiyar, kendisinin de paraşütle atlamayı çok istediğini ancak cesaretini toplamadığı için bundan vazgeçtiğini kaydetti.


Ordu Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Ömer Yılmaz da...