19 / 05 / 2024

ordu kaynak suyu

ordu kaynak suyu

TÜİK 'Belediyelerin İçme ve Kullanma Suyu Şebekesi ile Dağıtılmak Üzere Çekilen Su Miktarı’ istatistiklerine göre, Ordu’da Belediyeler sorumlu oldukları nüfusa içme sularının büyük bir bölümünü akarsu ve yer altından sağlıyor...

Su şirketinin patronu, 2022'de de ülkenin en zengin kişisi oldu!

Çin'de şişelenmiş doğal kaynak suyu şirketi Nongfu Spring'in kurucusu ve patronu Cong Şanşan, bu yıl da Çin'in en zengin kişisi seçildi. Cong Şanşan, bu unvanını geçen yıl kazanmıştı.

Ordu Reşadiye'de altyapı sorunu çözüldü!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı, Reşadiye Caddesi’nde eskiyen alt yapı içme suyu ve asbest borularını yeniledi.

Ordu'ya yeni sahil şeridi geliyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, OSKİ Genel Müdürlüğünün Kumbaşı Mahallesi’nde yürüttüğü yağmur suyu hattı ve altyapı çalışmalarını denetledi.

Ordu Kumbaşı Mahallesi'ne modern altyapı!

Altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, Altınordu ilçesinde kangren hâline gelen yağmur suyu hattı sorunlarına bir bir çözüm getiriyor.

Ordu Mesudiye'ye yeni yatırım müjdesi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Mesudiye ilçesinde 2017 yılının altyapı yatırımlarında final yılı olacağını ve yapılacak projelerle ilçenin ulaşım ve içme suyu sorununu büyük oranda çözeceklerini dile getirdi.

Ordu'ya iki yeni gölet inşa edilecek!

Ordu’da su depolama kapasitesinin arttırılması, büyük sulama projeleri dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve yöreye içme suyu sağlanması amacıyla planlama ve projeleri bitirilip ihale aşamasına getirilen 5 göletin yanı sıra 2 adet yeni göletin planlamasına başlandı.

Ordu'ya 90 milyon TL'lik yatırım müjdesi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, 2017 yılında 19 ilçenin tamamına yapılacak içme suyu ve altyapı kanalizasyon yatırımlarının planlamasını hazırladı. OSKİ, 2017’de Ordu’ya 90 milyonluk yatırım yapacak.

Ordu İkizce'ye 4.1 milyon TL'lik yatırım!

Geçmişten günümüze gelen altyapı sorunlarına, hayata geçirdiği içme suyu ve kanalizasyon projeleriyle tek tek çözüm üreten Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, 2017 yılında İkizce ilçesinde yapacağı yatırımları masaya yatırdı.

Ordu Akkuş Arıtma Tesisi yenilendi!

Ordu ilinin dört bir köşesinde yatırım faaliyetlerini sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Akkuş İlçesi İçme Suyu Arıtma Tesisinde başlattığı revize çalışmalarını tamamladı.

Ordu Fatsa'ya yeni altyapı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, yatırım faaliyetleri kapsamında içme suyu ve kanalizasyon altyapı hatlarında sürdürdüğü yenileme, bakım, onarım ve ilave hat yapımı çalışmalarını Fatsa ilçesinde sürdürüyor.

Ordu Ulugöl turizme kazandırılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, taşıdığı doğal kaynak ve rekreasyon değerinin yüksek olması nedeniyle 2009 yılında Türkiye’nin 36. Tabiat Parkı olarak ilan edilen Ulugöl Tabiat Parkında incelemelerde bulundu.

Ordu'nun sorunları makro projelerle çözülüyor!

Ordu’da uzun ömürlü içme suyu alt yapısı inşa eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı makro projelerle birden çok mahallenin su sorununa çözüm üretiyor.

Ordu'ya 4 yeni atıksu arıtma tesisi!

İçme suyu ve altyapı yatırımlarını sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, projelerine çevresel üstyapı çalışmalarını da katarak Ordu’ya 4 adet paket atık su arıtma tesisi kazandırıyor.

ordu kaynak suyu Haberi

ordu kaynak suyu


Yerüstü su kaynaklarıyla dikkat çeken Ordu’da bulunan belediyelerin içme ve kullanma suyunu daha çok yer altından sağladığı belirlendi.


Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 'Belediyelerin İçme ve Kullanma Suyu Şebekesi ile Dağıtılmak Üzere Çekilen Su Miktarı’ istatistiklerine göre, Ordu’da Belediyeler sorumlu oldukları nüfusa içme sularının büyük bir bölümünü akarsu ve yer altından sağlıyor.


Ordu’nun büyükşehir olmadan önce gerçekleştirilen istatistiklere göre, Ordu’nun kullandığı içme suyu miktarı yaklaşık 40 milyon metreküp olarak belirlendi. Belediyeler sorumlu oldukları nüfusun içme suyu ihtiyacını karşılamak için kaynak, gölet, akarsu ve yeraltından su temin ediyor. Buna göre, il genelinde yeraltında çekilen su miktarı 22 milyon metreküp olarak belirlenirken, gölet ve akarsulardan 17 milyon metreküp, kuyulardan ise 15 milyon metreküp su çekildiği kaydedildi.


İstatistiklere göre, en çok yeraltı suyu alarak arıtma yoluyla...