03 / 05 / 2024

Ordu kentsel planlama çalışmaları

Ordu kentsel planlama çalışmaları

Ordu Tüm emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce,“Ordu ilinin büyüyüp gelişmesi, modern ve çağdaş hijyenik yaşanabilir bir il olabilmesi için acilen kentsel planlama yapılması kaçınılmazdır. Ordu’nun idare edildiği kent planı şehrimizin kuruluş tarihinde yapılmıştır.” dedi.

Ordu'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kaçak yapıların yıkımı hızla devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, kentsel dönüşüm çalışmaları için açıklamalarda bulundu.

Ordu Küçük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin mimarisi, dokusu ve görsel estetiğinin sistematik bir şekilde gerçekleşmesi amacıyla Küçük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatıyor.  

Ordu'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Sağlıksız kent dokularının iyileştirilmesinde ve kentsel sorunların çözümünde ekonomik, mekânsal, toplumsal koşulları dikkate alarak projelendirilen kentsel dönüşümün Ordu’da da başlatılması için düğmeye basıldı.

Ordu'daki cephe iyileştirme çalışmaları tamamlanıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin “En Güzel Kentsel Dönüşüm ve Estetik” ödülüne layık görülen dış cephe iyileştirme projesinde sona gelindi.

Ordu'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından, Altınordu ilçesinde çalışmaları tamamlanan ’Süleyman Felek Caddesi Yayalaştırma ve Cephe İyileştirme Projesi ile Köprübaşı Meydan Projesi’, bugün hizmete açılıyor.

Ordu'da Kentsel Tasarım Rehberi Çalıştayı yapıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi “Kentsel Tasarım Rehberi Çalıştayı” düzenledi.

Ordu TOKİ Konutları'nın başvuru takvimi Mart'ta belli oluyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşa edilen 311 Konutluk Toplu Konut Projesi için başvuru takviminin Mart ayında belli olacağını söyledi.

Ordu TOKİ Konutları Şubat 2018'de tamam!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaları kapsamında TOKİ’yle birlikte başlattığı 311 Konutluk Toplu Konut Projesi’nde fore kazık işlemleri tamamlanmak üzere. Hızla ilerleyen inşaatın 2018’in Şubat ayında bitirilmesi planlanıyor.

Altınordu'nun kentsel dönüşüm strateji belgesi hazır!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde yapılacak bütün kentsel dönüşüm çalışmalarına yön verecek master plan niteliğindeki “Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi”ni hazırladı.

Ordu TOKİ Konutları için ilk kazma vuruldu!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında TOKİ’yle birlikte yapacağı 311 konutluk toplu konut projesinde ilk kazma vuruldu.

Ordu Subaşı kentsel dönüşümle yenilenecek!

Subaşı Mahallesi Muhtarı Merve Karakaya, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz, mahallemiz için kentsel dönüşümü gündemine almıştır. Subaşı’nın buna kesinlikle ihtiyacı vardır.” dedi.

Talat Köksal: Ordu'da kentsel dönüşüm hızlıca uygulanmalı!

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Talat Köksal, Ordu’nun kentsel dönüşümde geç kaldığını açıkladı. Başkan Talat Köksal, kentsel dönüşüm projesinin Ordu’da hızlı bir şekilde uygulanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Uğur Yüce: Kentsel planlama yapılmalı!

Ordu Tüm Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, Ordu'nun büyüyüp gelişmesi, modern ve çağdaş bir il olabilmesi için kentsel planlamanın yapılması gerektiğini belirtti.

Ordu kentsel planlama çalışmaları Haberi

Ordu kentsel planlama çalışmaları

Ordu Tüm emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, Ordu’nun büyüyüp gelişmesi, modern ve çağdaş bir il olabilmesi için kentsel planlamanın yapılması gerektiğini belirtti.



Uğur Yüce yaptığı yazılı açıklamada, şehirlerde büyümenin sağlanabilmesi için kentsel planlamanın kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Kentsel planlama yapılmadan bir şehrin gelişmesini gerçekleştirmenin zor olduğunu kaydeden Yüce, “Her şeyden önce bir şehri geliştirip büyütmek için kentsel planlama şarttır. Trafik, çevre ve hava kirliliğinin başlıca tek sorunu kentsel planlama yapılmadan şehirlerin idare edilmeye çalışılmasıdır” dedi.



İlkçağlardan itibaren insanoğlunun tarımdan hızla sanayileşmeye geçmesiyle birlikte toplu yaşam alanları oluşturduğunu, ancak plansız şehirleşmenin çarpık yapılaşmayı ortaya çıkardığını hatırlatan Yüce, çevre, hava ve trafik kirliliğinin bu sebeple ortaya çıktığını ifade etti.



Yüce şunları söyledi: “Ordu ilinin büyüyüp gelişmesi, modern ve çağdaş hijyenik yaşanabilir bir il olabilmesi...