Ordu'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!
Sağlıksız kent dokularının iyileştirilmesinde ve kentsel sorunların çözümünde ekonomik, mekânsal, toplumsal koşulları dikkate alarak projelendirilen kentsel dönüşümün Ordu’da da başlatılması için düğmeye basıldı.
Sağlıksız kent dokularının iyileştirilmesinde ve kentsel sorunların çözümünde ekonomik, mekânsal, toplumsal koşulları dikkate alarak projelendirilen kentsel dönüşümün Ordu’da da başlatılması için düğmeye basıldı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in sağlıklı, güvenli ve modern yapılarla model bir kent oluşturmak için düğmeye bastığı projeye, ilk olarak Altınordu ilçesi Yeni Mahalle’de yer alan küçük sanayi sitesinden başlanacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; vatandaşların talepleri ve görüşleri dikkate alınarak hayata geçirilecek proje için istişare çalışmaları devam ediyor.
“ŞEHRE YENİ BİR KİMLİK KAZANDIRACAK”
Mimar ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı olan Nihat Şen’in destekleriyle sürdürülecek olan projenin 19 ilçede hayata geçirilmesihedefleniyor. Vatandaşların talebi doğrultusunda Ordu’da hayata geçirilecek kentsel dönüşüm süreciyle ilgili kamuoyuna bilgi verilen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Nihat Şen, “Bu konu 57 milyon vatandaşımızı ilgilendiriyor. 24 bin 500 km fay hattı üzerinde olan bir coğrafyada yaşadığımıza göre deprem gerçeğini unutmamamız gerekiyor. Kentsel dönüşüm eski bir binanın yıkılıp yerine yenisinin yapılması değil, tarihi değerler, beşerî ilişkiler, manevi değerler, yöresel ve milli mimari, yenilenebilir enerji, sosyal donatı alanları, ulaşım askları kısacası çöpüne varıncaya kadar uzun vadeli düşünülerek, yapılacağı mahalleye, ilçe ve ile yeni bir kimlik kazandıracak dönüşüm modellemesidir. Ordu’nun da buna ihtiyacı var. Vatandaşın gönül rızasını alarak, onu mağdur etmeden onun malının değerine değer katabilecek bir dönüşüm modellemesini Ordu’da hayata geçirmeyi arzu ediyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 19 ilçede bu çalışmaları hayata geçireceğiz. Otopark, yeşil alan ihtiyaçlarımız var. Köhneleşmiş yaşam riski taşıyan binalarımız var. Vatandaşlarımızın bize vereceği destek ve kendi iç finans sistemimizle hiçbir yerden maddi bir yardım olmadan bir dönüşüm modellemesini yapmak durumundayız” diye konuştu.
“BAŞKANIMIZA OLAN TEVECCÜH VE GÜVEN ÇOK FAZLA”
İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı İlhan Yılmaz kentsel dönüşümün ilk olarak Altınordu ilçesi Yeni Mahalle’de yer alan Küçük Sanayi Sitesinden başlayacağını belirterek, “Biz bu süreçte veri toplama kısmındaydık. Şu anda o kısmı tamamladık. Bu sürecin sac ayakları olarak vatandaş, STK’lar, basın ve yerel irade bunlar hepsi bir hareket ettiğinde kentsel dönüşüm olur diyoruz. Sürecin başındayız. Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in kentsel dönüşümden istediği daha yaşanabilir ve güvenli bir kent oluşturmak. Geçmişte başlanan bir süreç olmuş ancak birtakım sıkıntılar yaşanmış. Başkanımıza olan teveccüh ve güven çok fazla. Biz de bunu fırsata çevirmeye çalışıyoruz. Bu güveni de boşa çıkarmak istemiyoruz. İnşallah kentsel dönüşümü bu şehirde yakın zamanda başlatacağız. Yıl başına kadar öncelikle Küçük Sanayi Sitesinin olduğu yerde hayata geçirmeyi planladığımız çalışma kapsamında esnafı belirlediğimiz yeni alana taşımak istiyoruz. Daha sonra projeyi deklare ederek ilde kentsel dönüşüm çalışmasının startını vermek istiyoruz” açıklamasında bulundu.