28 / 04 / 2024

Antalya'da kentsel dönüşüm için geç kalındı!

Antalya'da kentsel dönüşüm için geç kalındı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "Antalya'da kentsel dönüşüm adına şu ana kadar hiçbir somut adım atılmadı. Yenilenme ve dönüşüm için geç kalındı" dedi.



Kentsel dönüşüm İle ilgili Türkiye'de birçok kez sempozyumlar düzenlendiğini ifade eden Tüm inşaat Müteahhitten Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Demeği Başkanı Deııız Karataş, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümle ilgili desteklenin verdiler. Bakanlıkla beraber kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalar yaptık. Toplantılar yaparak kentsel dönüşüm yasasını hem vatandaşa hem de Müteahhitlere açıklamalar yapıyonız ve yapmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu. 


TEŞVİK KADAR TEDBİRDE ÖNEMLİ 


Teşvik kadar tedbir de kentsel dönüşümde önemli olduğunu vurgulayan Başkan Karataş, "Kentsel dönüşümde teşvik ve tedbiri bir düşünüp öyle hareket edilmelidir. Ülkemizin sağlam zeminlere oturmasını sağlamak için tekrar mevcut koııjekterün durumu gözden geçirilmesi şarttır. Kentsel dönüşüm gerçekleştirilerek Antalya'mızın3'te 2 sinin keşkelerle değil iyikılerle anılmasını sağlanabilinir" şeklinde konuştu. 


KENTSEL DÖNÜŞÜME GEÇ KALINDI 


Antalya'da kentsel dönüşüme başlanmadığını belirten Karataş, "Vatandaşlarımızın akşam rahat uyuyabilmesi için kentsel dönüşümün biran önce başlaması için Antalya'ya kazma vurulması şarttır. Kentsel dönüşümün başlaması için geç kalındı. Kentimizde sadece İl Özel İdarede dönüşüme başlandı. Bu yerden başka örnek göstenlecek başka yer yok" dedi. 

Ömrünü tamamlamış birçok binanın olduğunu ifade eden Başkan Karataş, "Biz deprem kuşağında yer alan bir ülkeyiz. Depremle birlikte yaşamamız gerektiğini öğrenmek zorundayız. 1999 depreminden önce yapılan binalar 6 şiddetindeki depreme dayanıklı yapılardı. Sonra yapılan yapılar ise daha deprem olmadan kolon patlamaları yaşanıyor. Biz bu konuları yıllardır konuşuyoruz" şeklinde konuştu. 


MUTLAKA TEDBİRLER ALINMALI 


Antalya'da kentsel dönüşüme geç kalındığını vurgulayan Karataş, " Üçgen mahallesi, Şarampol caddesi ve Işıklar caddesi gibi yerler 50 yılı aşmış yapılardır. 

Bu yapılar depremden sonra yerle bir olacak yerlerdir. Depreme dayanıksız yapılar da belli bir parayla alınıp satılan yerlerdir. Bunların düşünülmesi lazım. 

Can güvenliğini birinci plana, mal güvenliğim ise ikinci plana atmalıyız. Muhakkak tedbir alınmalı ve bu konu ile ilgili sempozyumlar düzeniemııelidir. Verilecek olan teşvikleri oturup konuşmalıyız. Vatandaşların bu binaları yenilemeye imkânı yoksa devlet tam bu anda konuya el atması lazım. Teşvik kadar tedbir de önemlidir. İkisini ortaya koyup ülkenin sağlam zeminde oturmasını sağlamak üzere gözden geçirilmelidir" dedi. 


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl


Geri Dön