28 / 04 / 2024

Ordu Kutluca Camisi

Ordu Kutluca Camisi

Ordu’nun Perşembe ilçesine bağlı Kutluca köyünde bulunan ve 40 yıldır ibadete kapalı olan Kutluca Camisi’nin restorasyonu geçici bir süreliğine durduruldu.

Fatsa’daki Hiranur Camisi’nin ihalesinde usulsüzlük mü yapıldı?

Ordu Fatsa’da 400 bin TL'ye mal olması hesaplanan Hiranur Camisi’nin onarımı 6 parçaya bölününce 445 bin TL'ye çıktı.

Ordu Hz.Bilal Camisi’nin inşaatı tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Hz. Bilal Camisi’nin inşaat çalışmalarını tamamladı. Cami 450 kişi kapasiteli olacak.

Ordu Gölbaşı Cami'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi,Gölbaşı Cami'nin restorasyon çalışmalarını tamamladı. Belediye şimdide Gölbaşı Camisi’ne minare yapılması için proje hazırladı. İhalesi yapılan, bölgenin mimarisine uygun olarak inşa edilecek projenin yapım çalışmasına başlanıldı.

Ordu Samur Camii yenileniyor!

Ordu’nun Kumru ilçesinde tarihi Samur Camisi restore ediliyor. Taş ve ahşap malzeme kullanılarak inşa edilen, 110 yıllık geçmişe sahip tarihi Samur Camisi’nin eskiyen duvarları, ahşap kısımları ve yıkılmaya yüz tutan minaresinin onarılıyor.

Ordu Kumru'daki Samur Camisi ne zaman açılacak?

Ordu'nun Kumru ilçesinde taş ve ahşap malzeme kullanılarak inşa edilen, 110 yıllık geçmişe sahip tarihi Samur Camisi’nin eskiyen duvarları, ahşap kısımları ve yıkılmaya yüz tutan minaresinin onarılıyor.

Ordu Kumru'daki Samur Camisi restore ediliyor!

Kumru'da taş ve ahşap malzeme kullanılarak inşa edilen, 110 yıllık geçmişe sahip tarihi Samur Camisi’nin eskiyen duvarları, ahşap kısımları ve yıkılmaya yüz tutan minaresinin onarılıyor. Caminin tarihi dokusuna uygun restorasyon çalışmaları sürüyor.

Ordu Kutluca Camisi’nin restorasyonu durduruldu!

Ordu’nun Perşembe ilçesine bağlı Kutluca köyünde bulunan ve 40 yıldır ibadete kapalı olan Kutluca Camisi’nin restorasyonu geçici bir süreliğine durduruldu.

Ordu Perşembe Laleli Eski Camii'nin restorasyonu durdu mu?

Ordu’nun Perşembe ilçesine bağlı Kutluca köyünde bulunan ve 40 yıldır ibadete kapalı olan Kutluca Camisi’nin restorasyonu geçici bir süreliğine durduruldu.

Ordu Ünye'deki Çınarlık Camisi yıkıldı!

Ordu’nun Ünye ilçesi Çınarlık Mahallesi’nde bulunan 62 yıllık Çınarlık Camisi, mahalle sakinlerinin kurduğu dernek vasıtasıyla izinleri alınarak yıktırıldı ve 1.5 yıl içerisinde ise yenisi yapılacak.

Ordu Fatsa'da Havva Hatun Camisi açıldı!

Ordu’nun Fatsa ilçesi Kurtuluş Mahallesi bilkent Sitesi yanına Koç ailesi tarafından bağışlanan arsaya yapılan Havva Hatun Camisi kılınan cuma namazı ile ibadete açıldı.

Ordu Fatsa İmam Hatip Camii açıldı!

Ordu’nun Fatsa ilçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği tarafından yaptırılan İmam Hatip Camisi’nin resmi açılışı Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da katılımlarıyla gerçekleşti.

Ordu Bolaman Yenipazar cami restore ediliyor!

Ordu’nun Fatsa ilçesi Bolaman-Gölbaşı mevkisi, Ilıca yol ayrımında bulunan tarihi cami restore edildi. 1780 yılında yapılan tarihi Bolaman Yenipazar Camisi’nin restorasyonu Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Valiliği işbirliği ile tamamlandı.

Ordu Tarihi Paşabahçe Konağı restore edildi!

Ordu'nun İkizce ilçesinde bulunan ve yaklaşık 500 yıllık tarihi olan Laleli Camisi'nin yol, çevre ve peyzaj düzenlemesi yapıldı. Ünye ilçesinde atıl durumda olan Paşabahçe Konağı da restore edilerek turizme kazandırıldı.

Ordu Kutluca Camisi Haberi

Ordu Kutluca Camisi

İkizce ilçesinde bulunan 550 yıllık tarihe sahip ‘çivisiz cami’ olarak bilinen Laleli Eski Camisi’nin ardından Ordu’nun en eski ikinci camisi olma özelliğine sahip Kutluca Camisi’nin restorasyon projesi yeniden revize edilecek. Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylanan projeleri doğrultusunda Mayıs ayında yapılan restorasyon ihalesinin ardından öngörülemeyen durumlar ortaya çıkınca projenin revize edilmesine karar verildi. Revize restorasyon ve çevre düzenlemesi projeleri koruma kuruluna gönderilirken, işe süre uzatımı verildi. Revize projenin onaylanmasının ardından işe devam edilecek.


ESKİPAZAR CAMİSİ DE RESTORE EDİLECEK

Bu arada 1380 yıllarında Hacıemiroğulları tarafından inşa edilen, 1781 yılında Şebinkarahisar mutasarrıfı Hüseyin Battal Paşa tarafından onarılan, 1939 depreminde yıkılarak yeniden onarılmasına rağmen günümüzde sadece giriş kapısı ve portalı kalan, minaresi ise 1877 yılında eski minarenin kaidesi üzerine yapılan Eskipazar Camisi de...