16 / 05 / 2024

Ordu Samur Camii restore ediliyor

Ordu Samur Camii restore ediliyor

Ordu’nun Kumru ilçesinde tarihi Samur Camisi restore ediliyor. Taş ve ahşap malzeme kullanılarak inşa edilen, 110 yıllık geçmişe sahip tarihi Samur Camisi’nin eskiyen duvarları, ahşap kısımları ve yıkılmaya yüz tutan minaresinin onarılıyor.

Ordu'daki İkizce Laleli Camii yenileniyor!

Ordu'da 500 yıllık tarihe sahip olan İkizce Laleli Camii Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor.

Ordu Hz Bilal Camii'nin kaba inşaatı tamamlanıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen, Hz. Bilal Camii'nin inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Ordu Ulucami'ye büyükşehir dokunuşu!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada kentteki Ulu Camii etrafında meydan düzenlemesi ve kapalı otopark projesi uygulayacaklarını belirtti.

Ordu Gölbaşı Camii minaresine kavuştu!

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği ancak minaresi bulunmayan Fatsa Gölbaşı Camii’ne yeni minare inşa edildi.

Ordu Fatsa Ravza Camii inşaatına destek!

Ordu Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, proje ve yatırımları inceledi. Anlayan, Ravza Camii çevresinin düzenlemesine destek sağlayacaklarını belirtti.

Ordu Gölbaşı Camii'ne minare yapılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından, daha önce restore edilen ancak minaresi bulunmayan Fatsa Gölbaşı (Yenipazar) Camii’ne bölgenin mimari yapısına uygun şekilde minare yapılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Kaşif Tercan Camii’nin yıkımına başlandı!

Ordu çevre yolunun Karadeniz sahil yoluna bağlantısını sağlayacak yeni sanayi kavşağında genişletme ve yeniden düzenleme çalışmaları kapsamında yol üzerinde bulunan Kaşif Tercan Camii’nin yıkımına başlanıldı.

Ordu Gölbaşı Camii minaresine kavuşuyor!

Tarihi ve kültürel miraslara sahip çıkan Ordu Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarını tamamladığı Gölbaşı (Yenipazar) Camii’ne minare yapılması için proje hazırladı

Ordu Gürgentepe Eskiköy Camii restore edilecek!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Camimiz aradan geçen yıllar içerisinde maalesef korunamamış ve yok olmayla karşı karşıya bırakılmış. Şimdi bu camimizi yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalara başlayacağız" dedi.

Ordu Gürgentepe Merkez Cami ve Kent Meydanı açıldı!

Gürgentepe ilçesi bugün önemli günlerinden birine daha imza attı. İlçede Merkez Camii ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kent Meydanı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Ordu Samur Camii yenileniyor!

Ordu’nun Kumru ilçesinde tarihi Samur Camisi restore ediliyor. Taş ve ahşap malzeme kullanılarak inşa edilen, 110 yıllık geçmişe sahip tarihi Samur Camisi’nin eskiyen duvarları, ahşap kısımları ve yıkılmaya yüz tutan minaresinin onarılıyor.

Ordu Samur Camii restore ediliyor!

Ordu'daki Samur Camii'nin onarılması için vatandaşlardan gelen taleplere cevap veren Ordu Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü restorasyon projesi kapsamında Kumru ilçesi Samur Mahallesi’nde yer alan camiyi aslına uygun olarak restore ediyor

Ordu Samur Cami restore ediliyor!

Kumru ilçesinde taş ve ahşap malzeme kullanılarak inşa edilen, 110 yıllık geçmişe sahip tarihi Samur Camisi’nin eskiyen duvarları, ahşap kısımları ve yıkılmaya yüz tutan minaresinin onarılıyor.

Ordu Samur Camii restore ediliyor Haberi

Ordu Samur Camii restore ediliyor

Ordu’nun Kumru ilçesinde tarihi Samur Camisi restore ediliyor. Kumru ilçesinde taş ve ahşap malzeme kullanılarak inşa edilen, 110 yıllık geçmişe sahip tarihi Samur Camisi’nin eskiyen duvarları, ahşap kısımları ve yıkılmaya yüz tutan minaresinin onarılıyor. Caminin tarihi dokusuna uygun restorasyon çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 250 bin liraya mal olacak restorasyon çalışmalarında öncelikle dış cephede bulunan sıva tamamen temizlenerek yapının özgün mimarisi ortaya çıkarıldı. Caminin minaresi, çatısı, iç kısımları ve tavanı aslına uygun bir biçimde yenilendi. Tavanların boyanması, zemindeki döşemenin ve minberin yenilenmesiyle birlikte restorasyon çalışmalarının tamamlanması ve Samur Camisi’nin en kısa sürede tekrar ibadete açılması...