07 / 05 / 2024

Ordu Gürgentepe Merkez Cami ve Kent Meydanı açıldı!

Ordu Gürgentepe Merkez Cami ve Kent Meydanı açıldı!

Gürgentepe ilçesi bugün önemli günlerinden birine daha imza attı. İlçede Merkez Camii ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kent Meydanı’nın açılışı gerçekleştirildi.




Gürgentepe ilçesi bugün önemli günlerinden birine daha imza attı. İlçede Merkez Camii ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kent Meydanı’nın açılışı gerçekleştirildi.

 

Gürgentepe Kent Meydanı’nda düzenlenen törene başta Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz olmak üzere Vali Vekili Turgut Subaşı, Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yıldırım ve Bülent Civelek, Diyanet İşleri Dairesi Başkanı Mahmut Göl ile vatandaşlar katıldı.

 

MERKEZ CAMİİ, DİĞER İLÇELERE ÖRNEK OLDU
 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; “Gürgentepe Merkez Camiimiz, ilçemize yakışan bir eser oldu. Önceden falanca yerdeki, filanca yerdeki cami derdik. Şimdi biz 19 ilçemizde tek olan, yapımı on yılda tamamlanmış bu camimizi diğer ilçelere örnek gösteriyoruz. Bu süre içerisinde siyasetçilerimizin, Diyanet İşleri Başkanlığımızın, Gürgentepeli sivil toplum kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın çok ciddi katkısı oldu. Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi olarak, caminin etrafındaki istinat duvarı, zemin döşemesi, musluklarından sıcak su akan şadırvanları, bay-bayan abdesthaneleri, yöresel ürünlerin satışının yapılabileceği dükkânlar ve ilçe meydanındaki saat kulesinin yapımını üstlenerek katkı sağladık” dedi.

 



GÜRGENTEPE’YE HALI SAHA VE YÜRÜYÜŞ YOLU SÖZÜ

 

Gürgentepe Belediye Başkanı Yener Yalçınkaya’nın Büyükşehir’den olan talepleriyle ilgili açıklamada bulunan Başkan Enver Yılmaz; “Gürgentepe Belediye Başkanımız, bizden halı saha istediğinde biz tamam dedik. Gürgentepe halı sahamız hayırlı olsun. En kısa zamanda projelendirip yapımına başlıyoruz. Gürgentepe Devlet Hastanesinden Gölköy istikametine doğru olan kısımda yürüyüş yolu yapılmasıyla ilgili çalışmayı projelendirdik. Önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağız” şeklinde konuştu.

 
2017 SONUNDA YOL VE SU SORUNU KALMAYACAK
 

Başkan Yılmaz, seçim dönemine kadar ilçenin altyapı sorunlarını çözeceklerini belirterek; “Bizim dönemimizin sonunda Gürgentepe’nin mahalleleri ve grup yollarıyla birlikte yol ve su sorunu kalmayacak. 2017 yılı sonu itibarıyla yerel yönetimler anlamında alması gereken bütün hizmetleri almış olacak. Siz mutlu olacaksınız, biz de sözlerimizi tutmuş olacağız. Biz Gürgentepe’yi seviyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, milletvekillerimiz ve hükümetimizle birlikte sorunlarınızı çözmek için çalışıyoruz” dedi.

 

SİZE HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Milletvekili Oktay Çanak törende yaptığı konuşmada; “Bir taraftan baharın başlangıcı olan ve Gürgentepe ile özdeşleşen Hıdırellez gününü kutluyoruz. Diğer taraftan da Gürgentepe’ye yakışan bu şaheseri, Merkez Camii’ni ibadete açmanın huzurunu yaşıyoruz. Sizler talep ediyorsunuz. Bizler de size hizmet etmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

 

GÜRGENTEPE MÜSTESNA GÜNLERDEN BİRİNİ YAŞIYOR
 

Vali Vekili Turgut Subaşı Gürgentepe’nin müstesna günlerinden birini yaşadığını söyleyerek; “Burada gerçekten gurur duyacağımız bir şaheser yapılmış. Merkez Camii’nin etrafındaki kent meydanı, şadırvanları, yöresel sanat dükkânları çok güzel olmuş. Diğer taraftan birliğimizin ve beraberliğimizin sembollerinden olan ve geleneksel olarak sürdürülen 150. Hıdırellez Şenliklerini kutluyoruz. Bu anlamda bu güzel günlerin kıymetini bilmek zorundayız” dedi.

 

Diyanet İşleri Dairesi Başkanı Mahmut Göl; “Camiler, Allah’ın evidir ve camiye gidenler de Allah’ın misafiridir. Camiler olmadan bir toplumun mânen kalkınması mümkün değildir. Merkez Camii ile Gürgentepe ilçesinin çok önemli bir eser kazanmasının mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 
HIDIRELLEZ KARDEŞLİK VE DOSTLUĞU, YENİDEN CANLANMAYI TEMSİL EDİYOR

 

Gürgentepe Belediye Başkanı Yener Yalçınkaya; “Bu yıl 150.sini kutladığımız, ilçemizin kültürel ve sosyal hayatına canlılık katan Hıdırellez Şenlikleri’nde, kent meydanımızın ve medar-ı iftiharımız Merkez Camiimizin açılışında sizlerle bir arada olmaktan son derece mutluyuz. Hıdırellez nasıl ki kardeşliği, dostluğu, yeniden canlanmayı ve hayata geçmeyi temsil ediyor ise biz de ilçe olarak tüm kardeşlerimizle birlikte Gürgentepemizin ve ülkemizin geleceği için bu kardeşliği ve dostluğu yaşatmak zorundayız” dedi.

 

Tören, yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi.

 



Ordu Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön