30 / 04 / 2024

ordu Taşbaşı Mahallesi tarihi ev restorasyonu

ordu Taşbaşı Mahallesi tarihi ev restorasyonu

Ordu'da 19. yüzyıl Ermeni, Rum ve Osmanlı mimarisinin hakim olduğu evlerin bulunduğu Taşbaşı Mahallesi'ndeki Menekşe Sokak ile Sıtkı Can Caddesi'nde 11 tarihi evin restorasyonundan sonra 13 tarihi evin de projesi onaylandı...

TOKİ Elazığ Merkez alt gelir başvuruları 4 Mart'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Elazığ Merkez Karşıyaka Mahallesi projesi için başvurular 4 Mart'ta başlıyor.

Ordu Taşbaşı'ndaki tarihi evler restore ediliyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Taşbaşı Mahallesi’nde yer alan tarihi evlerin restorasyon çalışmalarını inceledi.

Avrupa Konutları Arıcılar'da inşaat Mayıs'ta başlıyor!

Artaş İnşaat tarafından Kağıthane'ye bağlı Hamidiye Mahallesi'nde konumlandırılan Avrupa Konutları Arıcılar projesinde daire sayısı 384'den 463'e çıkarıldı. Projede inşaat çalışmalarına Mayıs'ta başlanacak...

TOKİ Adana Ceyhan başvuruları 27 Aralık'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Ceyhan projesinde yer alan konutlar için başvurular 27 Aralık'ta başlıyor.

Adana'daki iki devlet hastanesinin inşaatı Ocak'ta başlayacak!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Seyhan ve Yüreğir devlet hastaneleri inşaatının Ocak'ta başlayacağını açıkladı. Vali Demirtaş, yeni sosyal tesislerinin geniş bir alana yayıldığını ifade etti.

Evrim Kırmızıtaş Başaran çocukları için doğum günü partisi düzenledi!

Başaran Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran ve eşi Evrim Kırmızıtaş Başaran, oğulları Ağahan ile kızları Begümhan'ın yeni yaşını düzenledikleri özel doğum günü partisiyle kutladılar.

Pekintaş Yapı-Burakcan İnşaat Konak 2. Etap'ta inşaat Ocak'ta başlıyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Ortaklığı'nın arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı olarak hayata geçireceği Konak 2. Etap projesinde inşaat çalışmaları Ocak'ta başlıyor. Projede teslimlerin Nisan-Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşmesi planlanıyor...

Evrim Kırmızıtaş Başaran Yaşam Boyu Başarı ödülü aldı!

"Dünyanın en büyük gayrimenkul firması olan RE/MAX'ın geçtiğimiz geceki ödül töreninde başarılı gayrimenkul danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran "Yaşam Boyu Başarı" ödülü aldı.

Taıba Gayrimenkul Brokerlik İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taıba Gayrimenkul Brokerlik İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdullkarım Badawıa tarafından kuruldu. 

Tokat Niksar TOKİ başvuruları 27 Ağustos'ta başlıyor!

Tokat Niksar Kültür Mahallesi 4. Etap'ta yer alan 132 adet konut için başvurular 27 Ağustos'ta başlıyor.

Evrim Kırmızıtaş Başaran emlak programı yapacak!

Dünya Ciro 7.ci'si Evrim Kırmızıtaş Başaran yeni sezonda sektöre yön verecek emlak programı yapmak için gün sayıyor.

Evrim Kırmızıtaş Başaran kent bahçelerini önerdi!

Evrim Kırmızıtaş Başaran bu yıl kent bahçeleri gönüllüsü olarak Yeryüzü Derneği’ne destek veriyor...

Çekmeköy Taşdelen Mahallesi imar planı askıya çıktı!

Çekmeköy Taşdelen Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bir taşınmaza ilişkin olarak 18.madde kapsamınca hazırlanan imar planı bugün askıya çıktı..

ordu Taşbaşı Mahallesi tarihi ev restorasyonu Haberi

ordu Taşbaşı Mahallesi tarihi ev restorasyonu


Ordu'da 19. yüzyıl Ermeni, Rum ve Osmanlı mimarisinin hakim olduğu evlerin bulunduğu Taşbaşı Mahallesi'ndeki Menekşe Sokak ile Sıtkı Can Caddesi'nde 11 tarihi evin restorasyonundan sonra 13 tarihi evden oluşan ikinci etap çalışmalarının projesi onaylandı.


Osmanlı evleri, Rum kilisesi ve ermeni mimarisiyle inşa edilen 11 evin tarihi özellikleriyle günümüze ve geleceğe kazandırılması amacıyla 2012’de 1 milyon liralık harcama ile gerçekleştirilen restorasyonun ardından Taşbaşı Mahallesi'nde geriye kalan 13 tarihi evin restorasyonu için proje çalışması yapıldı. Hazırlanan proje Samsun Kültür Varlıkları Koruma Kurulu, projeyi onayladı.


Ordu Valiliği’nin yapacağı girişimlerle tarihi evlerin restorasyon programına alınması ve ödeneğinin sağlanması için çalışma yapılıyor.



Vezir...