28 / 07 / 2024

ordu üniversitesi nerede

ordu üniversitesi nerede

Kurulduğu 2006 yılında Cumhuriyet Mahallesi' nde Ordu-Giresun karayolu üzerinde iki eski bina ile eğitim ve öğretime başlayan Ordu Üniversitesi, 7 yılda büyük bir gelişme gösterdi...

Ordu Şehir Hastanesi'nin inşaatı iki yıl içerisinde bitecek!

Sağlık Bakanlığı tarafından Ordu'ya kazandırılan 900 yatak kapasiteli hastanenin inşaatı devam ediyor. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, hastane inşaatında incelemelerde bulundu.

Alper İlki: Nerede, ne büyüklükte bir deprem olacağını biliyoruz!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper İlki, Türkiye'nin deprem riski haritasının 2019'da yenilendiğini belirterek, "Dolayısıyla nerede, ne büyüklükte bir deprem olacağını bilmiyor değiliz, biliyoruz." dedi.

Ordu Üniversitesi Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) kampüsünün etrafında bulunan Çırçıp Deresi’nin ıslah edilmesi için inşaatına başlanılan ODÜ Barajı'nın yapımında sona gelindi. Proje kapsamında baraj setinin inşaatı tamamlandı.

Marmara Üniversitesi rezidans oluyor!

DAP Yapı ihale yoluyla kazandığı Marmara Üniversitesi Nişantaşı arazisine konut ve ticaret alanı yapacak. Ders verdiğim fakülte rezidans oluyor. Öğrencilerin nereye gideceği, nerede okuyacağı belli değil.

Ordu Üniversitesi'ne yeni fakülte!

FATSO Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa’da Ordu Üniversitesi bünyesinde fakülte açmak için harekete geçtiklerini belirtti. Hazineye geçen hastane binasının üniversiteye kazandırılması planlanıyor.

ODÜ Merkezi Kütüphane ve Eğitim Merkezi Eylül'de açılacak!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) kampüsü içerisinde Merkezi Kütüphane ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi inşa ediliyor. Projenin Eylül'de hizmete açılması bekleniyor.

Odü Rektörlük Binası inşaatı devam ediyor!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, inşaatın devam ettiği Odü Rektörlük Binaında incelemeler yaptı.

Ünye Havaalanı Ordu Üniversitesi'ne devrediliyor!

1989 yılında temeli atılan ve 1991 yılında ilk uçağın indiği ve o günden sonra kaderine terkedilen Ünye Havaalanı, aradan geçen 26 yılın ardından yeniden kazandırıldı. Havaalanı bundan sonra Ordu Üniversitesi Ünye yerleşkesi olarak hizmet verecek.

Ordu Ünye'deki havaalanı arazisi Ordu Üniversitesi'ne devredildi!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ordu Ünye'de havaalanı yapılması için ayrılan ve 1989 yılında temeli atılan ve 1991 yılında ilk uçağın indiği arazi Ordu Üniversitesine kampüs alanı olacak.

Ordu İkizce MYO'nun inşaatı tamamlandı!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, İkizce Meslek Yüksekokulunda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi binası yıl içinde tamam!

Yapımına 2014 yılının Mart ayında başlanan ve bu yıl içinde tamamlanması beklenen 4 bin 900 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen Zirat Fakültesinin mimari yapısı ve çevre düzenlemesiyle toplamda 12 bin metrekarelik kapalı alanı bulunuyor

Ordu'ya yeni eğitim ve araştırma hastanesi geliyor!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, zorlu bir kamulaştırma sürecinden sonra ODÜ eğitim ve Araştırma Hastanesinin yapımına en kısa sürede başlanacağını açıkladı.

Ordu Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi yenileniyor!

Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesinin çehresi yeni yapılacak olan ek binası, peyzaj çalışmaları ve sosyal donatılarıyla değişecek.

ordu üniversitesi nerede Haberi

ordu üniversitesi nerede


Kurulduğu 2006 yılında Cumhuriyet Mahallesi'nde Ordu-Giresun karayolu üzerinde iki eski bina ile eğitim ve öğretime başlayan Ordu Üniversitesi, 7 yılda büyük bir gelişme gösterdi.


2006 yılında 5 bin 547 öğrenci mevcudu bulunan Ordu Üniversitesi, bugün bünyesindeki yaklaşık 15 bin gence eğitim imkanı sağlarken, akademik kadro ise her geçen gün gelişti ve büyüdü.


27 ÖĞRENCİYE BİR ÖĞRETİM ÜYESİ


Eğitim ve öğretime başladığı dönemde 23 olan akademisyen sayısı her geçen yıl artan ODÜ,2009 yılında 198 akademisyene ulaştı. 2014 Nisan ayı itibariyle ODÜ’de 23’ü profesör, 34’ü doçent, 175’i yardımcı doçent, 112’si öğretim görevlisi, 166’sı araştırma görevlisi, 15’i okutman, 4’ü uzman toplam 529 öğretim elemanı görev yapıyor. Bu sayı ile her 27 öğrenciye bir öğretim üyesi düşerken, kurulduğundan bugüne akademik personel sayısında ise yüzde 430 artış...