29 / 04 / 2024

ordu yayla turizmi

ordu yayla turizmi

Ordu’nun turizm merkezi Çambaşı Yaylası’na tatil köyü kuruluyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek tatil köyü, yılın 12 ayı yayla turizmi yapılmasına fırsat sağlayacak.

Turistlerin yeni adresi Ordu olacak!

Tarihi yerleri, doğal güzellikleri, denizi, akarsuları, yaylaları ve kültürel zenginlikleriyle ünlü Ordu İli, alternatif turizm seçenekleriyle bu yaz yerli ve yabancı turistlerin yeni adresi olacak...

Ordu'da yayla ve meramlardaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince, yayla ve meralarda 2017 yılından sonra inşa edildiği ya da inşasına başlandığı tespit edilen yapıların yıkılması için çalışmalar başladı. 

Çambaşı Yaylası’na tatil köyü kuruluyor!

Ordu’nun turizm merkezi Çambaşı Yaylası’na tatil köyü kuruluyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek tatil köyü, yılın 12 ayı yayla turizmi yapılmasına fırsat sağlayacak.

Ordu-Giresun Havalimanı turizmi olumlu etkileyecek!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı’nda yakın zamanda uluslararası uçuşların başlamasıyla Körfez ülkelerinden Ordu’ya turist akını olacağını belirterek, “Ordu turizmde bir marka olacak” dedi.

Bursa'ya Natural Park inşa ediliyor!

Bursa'nın Keles ilçesine yayla turizmi tesisi yapılıyor. Bungalov tarzı evlerde kalanlar, organik ürünler yetiştirip, okçuluk, balıkçılık, at biniciliği ve safari gibi faaliyetler yapabilecek.

Denizli Çameli Yaylası turizmin başkenti olacak!

Hollanda, Fransa ve İngiltere'den tur şirketi yetkilileri Çameli'yi ziyaret etti. Avrupa ve Asya'nın yayla kenti olarak Çameli'yi seçtik diyen yetkililer alternatif turizm için yapılacak yatırımlarla Çameli'nin Yayla Turizmi'nin başkenti olacağını ifade e

Ordu-Giresun Havaalanı otelleri doldurdu!

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ordu-Giresun Havaalanı'nın açılması ile turizm hareketliliğinin arttığını belirterek, "Havaalanının açılması Ordu'da turizmi hareketlendirdi. " dedi.

Ordu-Giresun Havaalanı turizmi hareketlendirdi!

Uğur Toparlak, Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılması ile turizm hareketliliğinin arttığını belirterek, "Havaalanının açılması Ordu’da turizmi hareketlendirdi. Bu günlerde bunun en somut örneğini belgeli tüm otellerin dolu olmasından görebiliyoruz" dedi.

Ordu'nun dereleri turizme kazandırılacak!

İrfan Balkanlıoğlu kentte keşfedilmemiş, turizme açılmamış dereler ile kano turizmi yapmaya uygun kanyonlar bulunduğuna dikkat çekerek, türkülere konu olan Ordu'nun derelerini "Dereler Turizme Akıyor" projesiyle turizme kazandırıp dünyaya tanıtmak için ça

Ordu ile Trabzon arasına marina yapılacak!

Ordu ile Trabzon arası kıyı kesiminde yat turizmi için uygun bir noktaya marina inşası, iç sularda da rafting parkurlarının oluşturulması ve yelken sporunun geliştirilmesi için de bir merkez yapılacağı açıklandı.

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak!

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak. Ordu'da yapımına 2012 yılında başlanan ve bu yıl tamamlanması planlanan Çambaşı Kayak Tesisi Projesi'nin, bölgenin kış turizmine katkı sağlaması bekleniyor.

Denizli teleferiğe kavuşuyor!

Kentin prestij projelerinin basında gelen yayla turizmi ve teleferik projesinde sona yaklaşıldığını müjdeleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ''Denizli, bölgedeki ilk teleferiğe kavuşuyor'' dedi.

Denizli'de yayla turizmi projesi hız kesmeden sürüyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin alternatif turizm kaynaklarını artırmak için hayata geçireceği yayla turizmi projesi tüm hızıyla devam ediyor. “Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor Projesi”nin ilerleme toplantısı yapıldı.

Ordu'da Dere Turizmi projesi 2 yılda bitirilecek!

Ordu'da gür ormanların içinden akan, adına türküler yazılan dereler turizme kazandırılacak. Ordu'nu dereleri, tepeleri ve yaylaları, yapılacak destinasyon çalışmaları sayesinde dünya turizmine eve sahipliği yapacak...

ordu yayla turizmi Haberi

ordu yayla turizmi

2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’na tatil köyü kurulması için çalışma başlatan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) Tarihi, Kültürel Ve Doğal Değerlerin Korunması Ve Geliştirilmesi Programı kapsamsında sunduğu ‘Dört Mevsim Bulutlara Dokunun’ adlı projeyi imzaladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin mimari, statik ve teknik altyapısını hazırlayacağı ve 24 ay sürecek olan ‘Dört Mevsim Bulutlara Dokunun’ adlı projenin toplam maliyeti 3 milyon 823 bin TL olarak açıklandı. DOKA’nın vereceği destek miktarının ise 2 milyon 201 bin TL olduğu belirtildi.


12 AY YAYLA TURİZMİ

Çambaşı merkezine uygulanarak turizmin çeşitlendirilmesi ve sezonun tüm yıla yayılması ile bölgede istihdamın artmasını sağlayacak olan projede, Çambaşı Yaylası’nın yöresel kimliğine ve özgün mimari yapısına uygun oluşturulacak tatil köyünün bölgenin turizm değeri haline getirilmesi hedefleniyor.

Proje ile Çambaşı Yaylası’nda yaklaşık...