09 / 05 / 2024

orduda botanik bahçe

orduda botanik bahçe

Karadeniz Bölgesi ’ nin ilk botanik bahçesi Ordu’da yapılıyor. Botanik bahçesinde 3 bin tür bitki çeşidinin yanında, İstanbul ' daki Miniatürk benzeri bir yer de bulunacak...

İÜ Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imarı değiştirildi mi?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Nihal Bengisu Karaca bugünkü köşesinde İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imar planını ve yapılan değişiklikleri kaleme aldı. İşte Nihal Bengisu Karaca'nın 'Süleymaniye'nin silüeti tehlikede mi?' başlıklı yazısı...

İstanbul Üniversitesi'ndeki botanik bahçeye tahliye şoku!

Süleymaniye Camii'nin arkasında, 17 dönümlük bir alana sahip İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'ne bağlı olan, İstanbul'daki ilk ve tek Botanik Bahçe, İstanbul Müftülüğü'ne tahsis edilmek için tahliye ediliyor.

Milli Botanik Bahçesi 29 Ekim’de açılıyor!

350 milyon lira bütçe ile 2 bin 500 dönüm arazi üzerine kurulan Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük botanik bahçesi olan “Türkiye Milli Botanik Bahçesi”  29 Ekim’de açılacak. 

İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi Diyanet'e tahsis edildi!

Türkiye’nin en eski, dünyanın ise en saygın botanik bahçelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi’nin müftülük hizmetlerinde kullanılmak üzere 2015’te Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edildiği ortaya çıktı.

Gaziantep Botanik Bahçe tanıtılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği “Yeni Botanik Bahçesi”ni 6. Küresel Botanik Bahçeleri adlı kongrede tanıtacak.

2004 yılında Dumankaya Gizli Bahçe Konakları'nda 82 milyar liraya daire!

2004 yılında inşası tamamlanan Gizli Bahçe Konakları'nın birinci etabı Botanik Konakları'nda bulunan, 90 ile 270 metrekare arasında değişen daireler 82 milyar liradan (582 adet altın parası) başlayan fiyatlarla satılıyormuş.

2003 yılında Gizli Bahçe Konakları'nda 51.500 dolara daire!

2003 yılında Dumankaya'nın konut projelerinden olan ve 3 etaptan oluşan Gizli Bahçe'nin 80 dairelik ilk etabı Botanik Konakları'nda bulunan daireler 51 bin 500 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyormuş.

Gaziantep'in Botanik Bahçesi Çin'de tanıtıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ’na bağlı bulunan Botanik Bahçesi, Çin’in Nanjing şehrinde düzenlenen “Botanik Bahçelerinin Rolü” temalı konferansa katıldı.

Karadeniz Bölgesi’nin ilk botanik bahçesi Ordu’da yapılıyor!

Karadeniz Bölgesi ’ nin ilk botanik bahçesi Ordu’da yapılıyor. Botanik bahçesinde 3 bin tür bitki çeşidinin yanında, İstanbul ' daki Miniatürk benzeri bir yer de bulunacak...

Türkiye Milli Botanik Bahçesi'nin temeli atıldı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye Milli Botanik Bahçesi'nin ülkenin biyoçeşitlliliğinin sigorta poliçesi olduğunu belirterek, "Türkiye'nin bitki çeşitliliği burada muhafaza ve kayıt altına alınacak" dedi.

Yapı Kredi Koray'dan Loft Bahçe'de 2 bin 596 dolara kiralık daire!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Levent Loft Bahçe projesinde bulunan 5. kattaki daireyi 2 bin 596 dolar aylık bedelle bir yıl süreyle kiraya verecek

çamlıbahçe Evleri'nde son 2 villa! 2.7 milyon dolara!

çamlıbahçe Evleri projesinde satışı süren son 2 villa kaldı. ˜Hemen teslim" villalar 2 milyon 700 bin dolara satılıyor¦

Levent Loft Bahçe Konut Projesi'nde metrekaresi 6 bin dolara!

Akfen GYO ve Sağlam İnşaat tarafından Levent Büyükdere Caddesi'nde hayata geçirilen ve konut tesliminin hemen yapıldığı Levent Loft Bahçe Konut Projesi'nde metrekare birim fiyatı 6 bin dolar...

orduda botanik bahçe Haberi

orduda botanik bahçe

Karadeniz Bölgesi’nin ilk botanik bahçesi Ordu’da yapılıyor. Botanik bahçesinde 3 bin tür bitki çeşidinin yanında, İstanbul'daki Miniatürk benzeri bir yer de bulunacak.



186 dönümlük fidan üretim sahasında 116 dönüm arazi üzerine kurulacak olan botanik bahçesinin toplam yatırım maliyeti 12 milyon 500 bin TL’yi buluyor. Altyapı çalışmaları tamamlanmış olan tesiste aynı zamanda toplantı, nikah gibi etkinliklere de fırsat verilecek.


Tabiatın ve bitkilerin insan yaşamı açısından önemi, korunması, ekonomik, kültürel ve estetik yönden katkıları konusunda ziyaretçilere yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin de proje içerisinde yer alan tesislerle eğlenceli ve eğitici bir biçimde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.


Botanik bahçesinde 3 bin tür bitki çeşidinin yanında, Türkiye'nin dünya mirası özel eserlerinin birebir küçültülmüş hallerinin sergileneceği, İstanbul'daki Miniatürk benzeri bir yer de bulunacak.


TOKİ...