29 / 04 / 2024

ordudaki turizm arttı mı

ordudaki turizm arttı mı

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, son bir yıl içerisinde turizm tanıtımına ağırlık verdiklerini ve bunun sonucunda da ili ziyaret eden turist sayısında yüzde 20 artış sağladıklarını söyledi.

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Antalya'da yılın ilk günlerinden turizm rekoru!

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından Antalya’ya yılın ilk günlerinde gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 27,7 arttı.

Kültür ve Turizm Bakanı  Ersoy: Turizmde kişi başı gecelik gelirle rekor kıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bu yıl 83-84 dolar kişi başı gecelik gelirle bir rekor kıracağız” ifadelerini kullandı. Ersoy, söz konusu rakamın yüzde 35 arttığını belirtti.

Antalya’da gayrimenkul fiyatları yüzde 60 arttı!

Türkiye’nin 5. büyük şehri ve en önemli turizm şehri olan Antalya’da gayrimenkul fiyatları yüzde 60 arttı...

Düzce’de konut fiyatları son 4 yılda yüzde 30 arttı!

Sanayi ve turizm bölgelerine yakınlığı ile dikkat çeken, son yıllarda düzenli göç alan Düzce’nin gayrimenkul değerlerine göre Düzce’de konut fiyatları son 4 yılda yüzde 30 arttı…

Eryap Mühendislik İnşaat'ın sermayesi ne kadar arttı?

Eryap Mühendislik İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., sermaye artışı hakkında açıklama yaptı. Peki Eryap Mühendislik İnşaat'ın sermayesi ne kadar arttı?

Akfen GYO'nun otel gelirleri arttı!

Turizm sektöründe ziyaretçi ve gelirler anlamında yükseliş devam ediyor. Akfen GYO'nun altı aylık finansal sonuçlarında otel gelirleri arttı. 

Turizm yatırımlarına ajans desteği!

Turizm sektörü ve pazarının ihtiyaçlarını, eğilimlerini belirleyerek ilgililere tavsiyelerde bulunacak olan yatırım ajansı, turizm potansiyelinin tüm yönleriyle değerlendirilerek ülke ekonomisine kazandırılmasına, turizm yatırımlarının ve ülke ekonomisindeki payının arttırılmasına yönelik çalışmalar

Bodrum'da konut satışları yüzde 125 arttı!

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçeye yapılması gereken yatırımları, konut ve turizm sektöründe yaşanan gelişmeleri anlattı. Kocadon, konut satışlarının yüzde 125 arttığını açıkladı.

2018'de turizm sektörü hareketlenecek!

Türkiye turizmi eski günlerine geri dönmeye hazırlanıyor. Turizm acentesi TUI, Türkiye'ye yönelik talebin arttığını açıkladı. 

Barselona'da emlak fiyatları 3 kat arttı!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Mert Vidinli bugünkü yazısında Barselona'da turizm ve emlak sektörünü değerlendirdi. Vidinli, konut fiyatlarının arttığına dikkat çekti.

Balıkesir Sındırığı'nda arsa fiyatları 40 kat arttı!

Balıkesir'in Sındırgı İlçesi'nin turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından Çaygören Mahallesi'ndeki arsaların fiyatı 10 yılda yaklaşık 40 kat arttı.

Konut tercihinde adres turizm bölgelerinden İstanbul'a kaydı!

Ocak - ekim döneminde yabancılara yapılan konut satışı bir önceki yıla göre yüzde 19,5 arttı. Ortadoğu ülkelerinden gelen yatırımcılar İngiliz ve Almanları solladı, konut tercihinde adres turizm bölgelerinden İstanbul'a kaydı...

ordudaki turizm arttı mı Haberi

ordudaki turizm arttı mı

Kentin, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde bulunan-turizm işletme belgeli otellerin yöneticileri ile biraraya gelen Vali Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havaalanı'nın açılmasından sonra turizm hareketliliğine herkesin hazır olması gerektiğini belirtti. 

İl ekonomisinin tarıma dayalı olduğuna dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, "Ordu'nun yıllık ihracat geliri 300 milyon dolar civarında. Oysa Trabzon'un yıllık turizm geliri 1.5-2 milyar dolar civannda. Biz, Ordu'da ürettiğimiz fındığı, balı, kiviyi ve diğer ürünleri yurt dışına sattığımı2da elde ettiğiTrabzon ili turizm sektöründen sağlıyor. Bizim Trabzon'dan neyimiz eksik. Trabzon'da, Rize'de olan her şey Ordu'da da var. 

Ordu'nun ' çok yüksek bir turizm potansiyeli var. Ama bu potansiyel bugüne kadar yeterince değerlendirilememiş" diye konuştu. Son bir yıldır hızlı bir tanıtım atağı başlattıklarını ve çok kısa sürede Ordu'yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında yüzde...