02 / 05 / 2024

Orhan Erdil inşaat

Orhan Erdil inşaat

Türkiye'nin ilk 45 katlı projesini Erol Simavi ile yapmaya çalışan ve 1984 yılında Türkiye'nin ilk lagün projelerini, İzmir Atakent ve Mavişehir projelerini yapan Yüksek Mimar Orhan Erdil kimdir?

Samsun'da inşaatın asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti!

Samsun’un Atakum ilçesi Yeni Mahalle’de bulunan 11 katlı inşaat halindeki bir binada asansör montajı yaparken asansör boşluğuna düşen Orhan Işık (42) hayatını kaybetti...

Bursa Bölge Adliye Mahkeme binasının inşaatı bitmeden açıldığı iddiası! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Bölge Adliye Mahkeme binasının inşaatı bitmeden açıldığını iddia etti. 

Türkiye ve Rusya arasında inşaat alanındaki çalışmalar artırılmalı!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Türkiye ile Rusya arasında inşaat alanındaki işbirliğinin arttırılırsa ülkeler arasındaki ticaret hedefinin 100 milyar dolarlık ulaşabileceğini dile getirdi.

Trabzon Ahi Evren Cami ve otopark inşaatı tamamlandı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ahi Evren Cami ve otopark inşaatı tamamlandığını müjdeledi.

İnşaat yapım hızı azaldı, konut fiyatları arttı!

İnşaat ve Gayrimenkul Uzmanı İsmail Yazıcı ve Yapı Denetim firması yetkilisi Mimar Orhan Keleş, doların yükselmesinin inşaat sektörüne etkisini değerlendirdi. Yetkililer, inşaatların yapım hızının düşerken, konut fiyatlarının arttığını söyledi.

Ilıca'da kültür merkezi ve belediye binası inşaatında sona geliniyor!

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın gayretleri ile Aziziye Ilıca mahallesinde bir süre önce temelleri atılan Kültür Merkezi ve Belediye binası inşaatında sona geliniyor. 

İnşaat ve siyasette kalite ön planda!

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı olan Orhan Uğuroğlu, bugünkü yazısında inşaat ve siyasetin ortak noktalarını anlattı. İşte o haber...

Terasbahçe Termal Mimarlık Tasarım Yapı İnşaat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Terasbahçe Termal Mimarlık Tasarım Yapı İnşaat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Orhan Yeğin imzasıyla kuruldu.

Van'da emlak ve inşaat sektörü darbe aldı!

Van Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Özdek, Van'da 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından emlak ve inşaat sektörünün darbe üstüne darbe yediğini söyledi.

Osman Gümrükçüoğlu: İnşaat, Türkiye’nin lokomotifi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı ve yönetim kurulunu makamında kabul etti. İşte Osman Gümrükçüoğlu'nun inşaat sektörü değerlendirmeleri...

Sakarya Karapürçek İmam Hatip Ortaokulu inşaat çalışmaları sürüyor!

Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, ilçede inşaatı devam eden İmam Hatip Ortaokulu hakkında, “İlçemizin eğitim kalitesini de üst seviyelere çıkarmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

Trabzon Akyazı Stadyumu inşaatı hızla ilerliyor!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor'un Ağustos 2015'te başlayacak sezon açılışını, Akyazı'daki stadyumda yapacağını bildirdi. Yapımı devam eden Trabzon Akyazı Stadyumu inşaatı hızla ilerliyor.

Manisa'da inşaat alanında göçük meydana geldi!

Manisa'da inşaat alanında göçük meydana geldi. Turgutlu ilçesinde TOKİ Sosyal Konutlar İnşaat Alanında altyapı çalışmaları için açılan kanalda göçük meydana geldi. Göçük sırasında kanalda bulunan işçilerden Orhan Coşkun toprak altında kaldı.

Orhan Erdil inşaat Haberi

Orhan Erdil inşaat

Orhan Erdil, 1933 yılında İzmir'de doğdu ve yaşamı boyunca, babası Cavit Erdil tarafından araştırmacı olarak yetiştirildi.


Eğitimine İzmir Namık Kemal Lisesi'nin ardından atletizm dalında elde ettiği müthiş başarıyla Houston Üniversitesi'nde kazandığı burs ile ABD'de Mimarlık Mühendislik Yüksek Mimarlık Bölümü'nü bitirdi. Ardından Columbia Üniversitesi'nde Şehir Merkezi Planlaması Master Programı'nı birincilikle bitirdi. Bunu Texas Mimarlar Odası ve Columbia Üniversitesi, Dallas Şehir Merkezi Etüdü ve Dallas Sanayi Odası Bursları Takip etti. Houston Üniversitesi'nde öğretim görevliliği yaptı. Şeref doktorası sahibi olan Orhan Erdil, daha sonra dünyaca ünlü Marcel Breuer ile Washington'da resmi binalar ve müzeler üzerine çalıştı. Ayrıca Buck m. Fuller ve Ord. Prof. Mario Salvadori ile asma köprüler üzerine çalışmalarda bulundu. Okul sırasında da dünyaca ünlü heykeltıraş Solari'den heykel dersleri aldı.


Houston, Dallas ve...