02 / 05 / 2024

Orhan Erdil mimar

Orhan Erdil mimar

Türkiye'nin ilk 45 katlı projesini Erol Simavi ile yapmaya çalışan ve 1984 yılında Türkiye'nin ilk lagün projelerini, İzmir Atakent ve Mavişehir projelerini yapan Yüksek Mimar Orhan Erdil kimdir?

Mimar Orhan Özgüner Köyde Mimari’yi anlattı!

Mimar Prof. Dr Orhan Özgüner'in  1968’de yaptığı Köyde Mimari Doğu Karadeniz araştırmasının fotoğrafları Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde meraklılarıyla buluştu.Özgüner, köy evinin sosyal düzenin yansıtıcısı olduğunu söylüyor.

Mimar Zeynep Coşkun vefat etti! O da jetteydi!

Toyota Akkoyunlu'nun sahibi olan Orhan Coşkun'un kızı mimar Zeynep Coşkun da dün Başaran Holding'e ait olan düşen jetteydi...

Orhan Gencebay'ın torunu Orhan Efe mimar olacak!

Orhan Gencebay ve Sevim Emre ve 17 yaşındaki torunu Orhan Efe’yle İstinye Park’taydı. “Torununuz müzik hayatına atılır mı?” şeklindeki sorulara Sevim Emre ise “Ne sanatçısı, torunumuz mimar olacak” şeklinde konuştu.

Selim Erdil kimdir?

Mimar Selim Erdil'in 'Ma Vie La' isimli projesi 'Architizer A+ Awards 2016' yarışmasında, jüri elemelerini geçerek, halk oylamasında birinci oldu. Peki, Mimar Selim Erdil kimdir?

Orhan Erdil kimdir?

Türkiye'nin ilk 45 katlı projesini Erol Simavi ile yapmaya çalışan ve 1984 yılında Türkiye'nin ilk lagün projelerini, İzmir Atakent ve Mavişehir projelerini yapan Yüksek Mimar Orhan Erdil kimdir?

Mimar Selim Erdil'in Ma Vie La projesi birinci oldu!

İZMİRLİ mimar Selim Erdil'in 'Ma Vie La' isimli projesi, Architizer'ın düzenlediği, 'Architizer A+ Awards 2016' yarışmasında, jüri elemelerini geçerek, halk oylamasında birinci oldu.

Orhan Saka kimdir?

TFF'nin eski başkan vekillerinden ve Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden olan Mimar Orhan Saka, 11 Aralık 2013'te vefat etti. Peki, Orhan Saka kimdir? Orhan Saka, hayatı boyunca hangi işlerde görev aldı?

Mimar Orhan Saka kabri başında anılıyor!

Mimar Orhan Saka'nın vefatının 1. yılında 13 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 11:00'da Nakkaştepe'deki Kabri başında anılacaktır. Orhan Saka'nın anma töreni için ailesi bir mesaj yayınladı.

Orhan Uludağ kimdir?

Mimar Orhan Uludağ kimdir? Mimar Orhan Uludağ, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Orhan Uludağ, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Orhan Uludağ...

Orhan Şahinler kimdir?

Mimar Orhan Şahinler kimdir? Mimar Orhan Şahinler, bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Mimar Orhan Şahinler, hangi mimarlık firmaları ile çalıştı? İşte Mimar Orhan Şahinler...

Orhan Ersan kimdir?

Mimar Orhan Ersan, 2004 yılında Deniz Dokgöz ve Ferhat Hacıalibeyoğlu ile birlikte oluşturdukları İKİARTIBİR tasarım grubu ile çalışmalar yapıp yarışmalara katılıyor. Peki Orhan Ersan kimdir? İşte biyografisi...

Yüksek Mimar Mühendis Orhan Dirik vefat etti!

Yüksek Mimar Mühendis Orhan Dirik vefat etti. Merhumun cenazesi bugün Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak öğlen namazına müteakip toprağa verilecek

Yüksek Mimar Orhan Dikel vefat etti!

Yüksek Mimar Orhan Dikel yaşamını yitirdi. Dikel'in cenazesi 27 Ocak 2012 tarihinde Ankara Karşıyaka Cami'nde öğle namazından sonra Karşıyaka Kabristanı'nda toprağa verilecek

Orhan Erdil mimar Haberi

Orhan Erdil mimar

Orhan Erdil, 1933 yılında İzmir'de doğdu ve yaşamı boyunca, babası Cavit Erdil tarafından araştırmacı olarak yetiştirildi.


Eğitimine İzmir Namık Kemal Lisesi'nin ardından atletizm dalında elde ettiği müthiş başarıyla Houston Üniversitesi'nde kazandığı burs ile ABD'de Mimarlık Mühendislik Yüksek Mimarlık Bölümü'nü bitirdi. Ardından Columbia Üniversitesi'nde Şehir Merkezi Planlaması Master Programı'nı birincilikle bitirdi. Bunu Texas Mimarlar Odası ve Columbia Üniversitesi, Dallas Şehir Merkezi Etüdü ve Dallas Sanayi Odası Bursları Takip etti. Houston Üniversitesi'nde öğretim görevliliği yaptı. Şeref doktorası sahibi olan Orhan Erdil, daha sonra dünyaca ünlü Marcel Breuer ile Washington'da resmi binalar ve müzeler üzerine çalıştı. Ayrıca Buck m. Fuller ve Ord. Prof. Mario Salvadori ile asma köprüler üzerine çalışmalarda bulundu. Okul sırasında da dünyaca ünlü heykeltıraş Solari'den heykel dersleri aldı.


Houston, Dallas ve...