21 / 05 / 2024

Orhaneli termik 1santrali özelleştirme ihalesi

Orhaneli termik 1santrali özelleştirme ihalesi

İki santral ve bazı kömür varlıklarının özelleştirilmesine ilişkin ihale sürecinde Bereket Enerji, Alsim Alarko, Konya Şeker ve Çelikler Taahhüt İnşaat ön yeterlilik ve teklif başvurusunda bulundular.

Konya Şeker, Soma B Termik Santrali ihalesini kazandı!

ÖYK, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralları'nın,özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Konya Seker Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye satışını resmen onayladı.

ÖYK, Orhaneli Tunçbilek ve Soma termik santralleri ihalesini onayladı!

ÖYK, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri’nin de içinde bulunduğu özelleştirme paketi ile Soma –B termik santrali ve taşınmazlarının yer aldığı ihaleyi onayladı.

Orhaneli Tunçbilek ve Soma termik santralleri devredildi!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Orhaneli ve Tunçbilek termik santralleri ihalesini 521 milyon dolarla bedelle kazanan Çelikler İnşaat'a, Soma Termik Santrali'nin de 685.5 milyon dolar teklifle kazanan Konya Şeker'e devrini onayladı.

İki termik santral 521 milyon dolara Çelikler İnşaat'ın oldu!

Tunçbilek Termik Santrali ile Orhaneli Termik Santrali 463 milyon 300 bin dolara açık artırmaya çıkarıldı. Açık arttırmada Çelikler İnşaat ve Konya Şeker kıyasıya yarıştı.

Çelikler İnşaat'tan iki termik santrale 521 milyon dolar!

Orhaneli ve Tunçbilek termik santralleri ihalesini 521 milyon dolarla Çelikler İnşaat aldı. Son ihaleyle birlikte devletin elinde bulunan yaklaşık 6 bin 500 MW kapasiteli termik santraller özelleştirilmiş oldu...

Orhaneli ve Tunçbilek santralleri ihalesini Çelikler İnşaat kazandı!

Orhaneli ve Tunçbilek termik santralleri ihalesini 521 milyon dolarla Çelikler İnşaat aldı. Son ihaleyle birlikte devletin elinde bulunan yaklaşık 6 bin 500 MW kapasiteli termik santraller özelleştirilmiş oldu..

Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri'ne 521 milyon dolar!

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Bursa Orhaneli ve Kütahya Tunçbilek Termik Santralleri'nin özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 521 milyon dolar ile Çelikler İnşaat'ın verdiğini açıkladı.

Orhaneli ve Tunçbilek Santrallari pazarlık görüşmesi bugün!

ÖİB tarafından yapılan açıklamaya göre Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile Bursa Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri bugün saat 14.30'da gerçekleştirilecek.

Bartın'da yapılması planlanan termik santral için eylem yapıldı!

Bartın’ın Amasra ilçesinde kurulması planlanan termik santral için ağaç kesildiğini öne süren grup, eylem yaptı. Bartın Platformu öncülüğünde Saraydüzü köyünde sağanağa aldırış etmeden toplanan, pankart ve dövizler taşıyan grup, bir süre slogan attı.

Termik santral özelleştirmeleri yıl sonuna kadar tamamlanacak!

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Kırşan, Kemerköy, Yeniköy, Çatalağzı ve Yatağan termik santrallerinin devir işlemlerinin sene sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Halil Kırşan, stratejik santrallerin özelleştirilmeyeceğini söyledi.

Çanakkale'de termik santral başvurusuna tepki!

Çanakkale'de faaliyet gösteren 4 termik santrale ek olarak 1 termik santral için hazırlık yapılması tarihi ve turistik özellikleri bünyesinde barındıran kentte endişeye yol açtı...

Çanakkale'ye 11 yeni termik santral daha!

4 termik santralin faaliyet gösterdiği Çanakkale çevresinde yakın zamanda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne, 11 yeni termik santral başvurusu daha yapıldı. Çevreciler olaya tepki gösteriyor.

Çanakkale'ye 11 yeni termik santral yapılacak!

Çanakkale'de faaliyet gösteren 4 termik santrale ek olarak, büyük bölümü yapılaşmanın bulunmadığı doğal koylarda inşa edilmek üzere 11 termik santral başvurusunun yapılması bölge halkında endişeye yol açtı.

Orhaneli termik 1santrali özelleştirme ihalesi Haberi

Orhaneli termik 1santrali özelleştirme ihalesi

Orhaneli ve Tunçbilek termik santrallerine dört talip çıktı. İki santral ve bazı kömür varlıklarının özelleştirilmesine ilişkin ihale sürecinde Bereket Enerji, Alsim Alarko, Konya Şeker ve Çelikler Taahhüt İnşaat ön yeterlilik ve teklif başvurusunda bulundular. Ayrıca Soma Elektrik'e ait Bursa Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınırlar Orhaneli ve Tunçbilek santralleri ile BLİ tarafından kullanılan taşınmazlar varlık satışı; ilgili maden ruhsatların kapsadığı maden sahaları ise işletme hakkı verilmesi yöntemiyle bir bütün halinde...