24 / 07 / 2024

Orman Amenajman planları

Orman Amenajman planları

Amenajman nedir? Amenajman; ormanların nasıl, ne zaman ve ne ölçüde kullanılacağını, ormanların sürekliliğinin sağlanması için ormancılık faaliyetlerinin tümüne ve ormanlardan daha fazla nasıl verim alırız sorusuna yanıt arayan bilim dalı...

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı kaçak inşaat açıklaması!

İBB tarafından ilk etabı 19 Mayıs tarihinde açılan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı’ndaki tüm çalışmalar, imar planlarına uygun olarak  yürütülüyor. İBB, imar planlarına göre yapılaşma hakkı yüzde 5 olmasına rağmen, bu hakkın sadece yüzde 1,5’lik kısmını kullanıyor.

Manisa'da imar planları için çalışmalar hız kazandı!

Manisa heyeti, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç ile görüşerek, Manisa’nın imar planlarını masaya yatırdı.

Aydos Ormanı yapılaşmaya mı açılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Aydos Ormanı'nın büyük ölçekli imar planlarını değiştirdi. Orman Aydos Kalesi, lokanta, büfe, kafeterya, soyunma kabinleri, gezi yolu, açık otopark gibi günübirlik tesis yapılaşmasıyla karşı karşıya.

Özel ormanlarda amenajman planı nedir?

4 Mayıs 2016 tarihinde 29702 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Orman Yönetmeliği'nde amenajman planlarının nasıl olması gerektiği açıklanıyor. Peki, özel ormanlarda amenajman planı nedir?

Petkim'in imar planları onaylandı!

Petro kimya şirketi Petkim'in hem karada, hem denizde önünü açan imar planları, Çevre Şehircilik Bakanlığı'nca onaylandı. Bakanlık, limanın arkasında yer alan ormanın tesislere dahil edilmesine yönelik plana da olur verdi

Atatürk Orman Çiftliği kararı tartışma yarattı!

Atatürk Orman Çiftliği alanlarında üst ölçekli kararları veren 1/10.000 Koruma Amaçlı Nazım İmar Planları, oybirliğiyle iptal edildi. Mimarlar Odası ve Cumhurbaşkanlığı karşılıklı açıklama yaptı.

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki bütün planlar iptal edildi!

ANKARA 5. İdare Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) tüm alanlarını kapsayan 1/10 binlik Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'nı oybirliğiyle iptal etti.

Karaburun'da RES imar planları değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yarımada'daki iki ayrı bölgede kurulacak rüzgar enerji santralları için imar planlarını değiştirdi.Bakanlık, Çeşme ve Seferihisar'da 1'inci derece SİT alanları ve orman arazilerinde yapılaşmanın önünü açtı.

Resim İstanbul Orman Sancaktepe'de yıl sonu kampanyasında son günler!

Büyük avantajlar içeren ödeme planları ve indirim çeklerinden oluşan yıl sonu kampanyası uygulayan Resim İstanbul Orman projesinde yer alan dairelerin peşin fiyatları 202 bin TL'den başlıyor.

Resim İstanbul Orman'da yıl sonu kampanyası devam ediyor! 202 bin TL!

Resim İstanbul Orman'da büyük yıl sonu kampanyası devam ediyor. Kampanyanı içerisinde indirim çekleri ve büyük avantajlar içeren ödeme planları yer alıyor. Kampanyada son gün 31 Aralık.

Resim İstanbul Orman'da kampanya devam ediyor! İndirim çekleri, özel ödemelerle!

İndirim çekleri ve büyük avantajlar içeren ödeme planları bulunan yıl sonu kampanyası devam eden Resim İstanbul Orman projesinde yer alan dairelerin fiyatları 202 bin TL'den başlıyor.

Veysel Eroğlu: Uludağ'a orman evi yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Uludağ'a çadır yerine orman evi yapılması için planları olduğunu söyledi. Eroğlu, AK Parti İnegöl İlçe Kongresi ve İnegöl Mobilya Ağaç İşleri Müzesinin açılışı için İnegöl'e geldi.

Orman Amenajman planları Haberi

Orman Amenajman planları

Amenajman nedir?

Amenajman, ormanların nasıl, ne zaman ve ne ölçüde kullanılacağını, ormanların sürekliliğinin sağlanması için ormancılık faaliyetlerinin (biyolojik, ekonomik, teknik ve sosyal) tümüne ve ormanlardan daha fazla nasıl verim alırız sorusuna yanıt arayan bilim dalına deniyor. 


Orman Genel Müdürlüğü, orman amenajman planları ile ilgili yönetmelikler yayımlıyor.


Orman Amenajmanının Diğer Ormancılık Bilimleri İle İlişkisi 

Orman Amenajmanı'nın bağlayıcı, düzenleyici ve hedefe yöneltici niteliğine göre Orman Amenajmanı'nın orman fakültelerin de öğretilen çeşitli bilgileri birbirleriyle birleştirerek, gayenin gerçekleşmesine doğru nasıl yöneltildiğini, ormancılık amaçları ile ormancılık bilimleri arasında nasıl bir bağ kurduğunu açık olarak göstermekte.


Bu şekilde ormancılıktaki amaçlar dairenin merkezinde yer almaktadır ki, bu da bize amaçların planlama işlerinde ne büyük rol oynadığını anlatmaktadır. 


Amenajman planları ile sağlanan bilgileri:  

• Ülkemizin genel alanı(İşl. Şefliğinin,İşl.Müd.nün,Bölge Müd.nün) 

• Ülkemizin ormanlık alanı, 

• Ülkemizin...