29 / 04 / 2024

Orman kadastrosu projeleri

Orman kadastrosu projeleri

Orman kadastrosu için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla orman kadastrosu alanındaki çalışmalar hızlandırıldı.2003 yılına kadar 38 bin 800 birimin kadastrosu yapıldı.

Orman kadastrosu sorunu bitiyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yıllardır bitirilemeyen orman kadastrosu sorunu için çalışma başlattı. Orman kadastrosu yapılmamış yaklaşık 5 bin 700 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli olacak.

Aydos Ormanı'na komşu konut projeleri 2017!

İnşaat firmalarının yeni gözdesi Anadolu yakasında yer alan Aydos Ormanı oldu. İşte Aydos Ormanı'na komşu konut projeleri 2017...

Dikey orman Santalaia binası 1 yılda tamamlandı!

Hava kirliliğini önlemek için hayata geçirilen dikey orman projeleri hızla tamamlanıyor. Kolombiya Bogota'da inşa edilen Santalaia binası 1 yılda tamamlandı. Çin şehirlerinde de dikey orman projeleri hayata geçecek.

Dikey orman projeleri geleceğin mimarisi olmaya aday!

Mimari projeler tasarımların ötesinde artık ekolojik olma seviyeleriyle de ölçülüyor. Bu kapsamda küçük bir ormanı andıran, yaşayan, nefes alan ve oksijen üreten "dikey orman 99 projeleri geleceğin mimarisi olmaya aday...

Bursa Orhangazi'deki projelere Orman Müdürlüğü'nden onay!

Bursa Orhangazi Belediyesi'nin turizme yönelik projeleri Orman Genel Müdürlüğü'nde onaylandı. Başkan Çağlayan, en kısa sürede ihaleye çıkmayı hedeflediklerini bildirdi.

Fatih Ormanı'ndaki inşaat projeleri protesto edildi!

Kuzey Ormanları Savunması ve Diren Fatih Ormanı İnsiyatifi'nin çağrısıyla bir araya gelen çevreciler Fatih Ormanı'nda yapılan taşocakları ve inşaat projelerine karşı İstanbul Maslak'ta bulunan Orman Bölge Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Sinpaş Yapı 100 bin ağaçlık orman kuracak!

Sinpaş Yapı, Marina Ankara ve Altınoran konut projeleri arasına, 700 bin metrekare büyüklüğünde rekreasyon alanı yapıyor. İlk etapta 50 bin ağaç dikilen kent ormanında toplam 100 bin ağaç yer alacak.

Rize'de kent ormanı ve mesire alanı projesi başladı!

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap'ın 'On Numara' projeleri arasında yer alan Isırlık Kent Ormanı projesinde çalışmalara başlandı. Rize şehir merkezine kuş bakışı görüş açısına sahip olan mevki turizm açısından önemli.

Park Orman ve Galataport projeleri 2015'te başlıyor!

Doğuş Grubu'yla ortaklığa giden Bilgili Holding'in patronu Serdar Bilgili, Hürriyet'in haberine göre 'Bürokratik işlemlerin sonuna gelindi. 2015 Ocak ayında Park Orman, Şubatta ise Galataport için düğmeye basacağız" dedi.

Park Orman ve Galataport projeleri 2,5 yıl sürecek!

Park Orman ve Galataport projeleri 2015’te start alıyor. Bu projelerde Doğuş Grubu’yla ortaklığa giden Bilgili Holding’in patronu Serdar Bilgili, Ocak'ta Park Orman, Şubat'ta Galataport için düğmeye basıyoruz. İki projede de dev rezidanslar ve yapılar olm

Serdar Bilgili, Park Orman ve Galataport için tarih verdi!

Yıllardır tartışılan ve mahkeme kararlarıyla yapımına başlanamayan Park Orman ve Galataport projeleri 2015’te start alıyor. Bu projelerde Doğuş Grubu’yla ortaklığa giden Serdar Bilgili tarih verdi...

Orman kadastrosu alanındaki çalışmalar hızlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla orman kadastrosu alanındaki çalışmalar hızlandırıldı. Bu kapsamda, Genel Müdürlük orman kadastrosunun bitirilmesi için personeline yönelik eğitimler de düzenliyor.

Orman kadastrosu için çalışmalar aralıksız devam ediyor!

Orman kadastrosu için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla orman kadastrosu alanındaki çalışmalar hızlandırıldı.2003 yılına kadar 38 bin 800 birimin kadastrosu yapıldı.

İzmir'deki orman kadastrosu çalışması sona erdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen orman kadastrosu çalışmasının pilot bölgesi olan İzmir, Manisa ve Aydın bölgesi için eğitim programı son erdi.

Orman kadastrosu projeleri Haberi

Orman kadastrosu projeleri

2003 yılına kadar 38 bin 800 birimin kadastrosu yapıldı. 13 bin birimin zor coğrafi koşullara sahip olması nedeniyle 35 yılda bitirilebileceği öngörülüyorken Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün devreye girmesiyle özel sektörden de hizmet satın almak suretiyle 2014 yılında güvenlik sorunu nedeniyle boşaltılan köyler dışında geri kalan birimlerde kadastro işlemleri tamamlandı. Ayrıca, 7492 birimde ve yaklaşık 318.000 Hektarlık alanın 2/B kadastrosu da Genel Müdürlük tarafından bitirildi.



Diğer taraftan yıllardır bitirilemeyen orman kadastro çalışmaları da Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanacak. 2005 yılında Kadastro Kanununda yapılan değişiklikle yaklaşık 80.000 km² lik alanın orman kadastrosu tamamlanmış olup, 2013 yılında yine Kadastro Kanununda eklenen EK-5 inci madde gereğince de yaklaşık 20.000 km² lik orman alanının kadastrosu yapılacak. 



Bu kapsamda, Genel Müdürlük orman kadastrosunun bitirilmesi...