29 / 04 / 2024

İzmir'deki orman kadastrosu çalışması sona erdi!

İzmir'deki orman kadastrosu çalışması sona erdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen orman kadastrosu çalışmasının pilot bölgesi olan İzmir, Manisa ve Aydın bölgesi için eğitim programı son erdi.




Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Kanal, 2015 sonuna kadar Türkiye'nin orman kadastrosunu bitirmeyi planladıklarını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen orman kadastrosu çalışmasının pilot bölgesi olan İzmir, Manisa ve Aydın bölgesi için eğitim programı son erdi. Çeşme Sheraton Otel'de düzenlenen eğitim programına Tapu ve Kadastro 3. Bölge Müdürlüğü kadastro görevlileriyle özel şirket temsilcileri katıldı. Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Kanal, 2005 yılına kadar 216 bin kilometrekarelik orman alanının ancak yüzde 25'inin kadastrosunun bitirilebildiğini, bu yıldan sonra Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün de işe dahil olmasıyla orman alanlarının yüzde 75'inin kadastrosunun tamamlandığını belirterek, kalan kısmın da kendileri tarafından bitirilmesi için Orman Genel Müdürlüğü ile protokol imzalandığını söyledi.

Kanal, "Amacımız seri biçimde, 2015 sonuna kadar Türkiye'nin orman kadastrosunu bitirmek. Bu önemli bir konu çünkü ormanlarla ilgili bir çalışma yapılacağı zaman nerede neyimiz var, ne kadarlık bir alan var bilinemiyor. Bir an önce bunları yönetilebilir hale getirmemiz lazım. Yapacağımız çalışmalarda İzmir, Manisa ve Aydın'ı pilot olarak belirledik. Bu bölgede 2015 ortalarında bu bölgedeki orman ve kadastro problemini tamamen çözmüş olacağız" dedi.


Nedir? 

Orman kadastrosu; orman sayılan ve orman sayılmayan yerlerin birbirleriyle müşterek sınırları tespit edilerek, ormanların geometrik ve hukuk durumlarını belirtmek, bu suretle ülke ormanlarının tescil edilmesini ve haritaya bağlanmasını sağlamak amacıyla yapılan kadastro türüdür. 




Yeni Asır


Geri Dön