14 / 05 / 2024

aydın orman kadastrosu çalışması son durum

aydın orman kadastrosu çalışması son durum

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen orman kadastrosu çalışmasının pilot bölgesi olan İzmir, Manisa ve Aydın bölgesi için eğitim programı son erdi.

Aydın'da son 5 yılda Bakanlık tarafından yapılan tadilatlar mecliste!

Aydın'da son 5 yılda Bakanlık tarafından yapılan tadilat, dekorasyon ve çevre düzenlemeleri harcamaları ile orman alanı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın Buharkent'e yeni mesire alanı geliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Aydın Buharkent'teki 19 dönümlük bir araziyi Buharkent Belediyesi’ne kiralayarak mesire alanı yapılmasına izin verdi

Aydın'a 4 milyarlık yatırım!

Orman ve Su İşleri Bakanı Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2003-2016 yılları arasında DSİ tarafından Aydın'a yapılan toplam yatırım tutarının 4 milyar 201 milyon liraya ulaştığını söyledi.

Aydın Turizm Master Planı tanıtıldı!

Eko turizm olarak bilinen doğa turizminin geliştirilmesi amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan Aydın İli Tabiat Turizm Master Planı düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı.

Aydın Gökbel Barajı'nda çalışmalar sürüyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu bazı tesislerin temelini atmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Aydın’da Gökbel Barajı’nda incelemelerde bulundu.

Aydın'da 61 milyonluk 5 tesisin temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aydın Atatürk Spor Salonu'nda, bakanlığına bağlı kurumlarca 61 milyon lira tutarındaki 5 yatırımın temel atma ve orman mahallelerine sertifika dağıtım törenine katıldı.

Veysel Eroğlu, Aydın'da 61 milyonluk 5 tesisin temelini atacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 13 milyon lira tutarındaki 10 adet yatırım müjdesi ile Aydın’a gidiyor. Eroğlu ayrıca 61 milyonluk 5 tesisin temelini atacak.

Aydın'daki 49 milyon TL'lik 17 tesisin açılış töreni bugün!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Aydın'da tesis edilen toplam 17 tesisten 9 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 8 adet tesisin ise temelini atacak.

İzmir'deki orman kadastrosu çalışması sona erdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen orman kadastrosu çalışmasının pilot bölgesi olan İzmir, Manisa ve Aydın bölgesi için eğitim programı son erdi.

Orman kadastrosu sorunu için çalışma başladı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yıllardır bitirilemeyen orman kadastrosu sorunu için çalışma başlattı. Orman kadastrosu yapılmamış yaklaşık 5 bin 700 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli olacak...

Orman kadastrosu sorunu bitiyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yıllardır bitirilemeyen orman kadastrosu sorunu için çalışma başlattı. Orman kadastrosu yapılmamış yaklaşık 5 bin 700 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli olacak.

Aydın'da 4 hektar alan küle döndü!

Aydın'ın Didim ilçesinde Hisar Mahallesi, Tekağaç mevkisindeki makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına, Aydın Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 2 arazöz ve Didim İtfaiyesine ait 2 itfaiye aracıyla müdahale edildi...

Aydın'da orman yangını çıktı!

Aydın'ın Karacasu ilçesinde çıkan orman yangınında 80 dekar kara çam ormanı yandı. Edinilen bilgiye göre, Alemler mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle ormanlık alanda başlayan yangını, kısa sürede yayıldı.

aydın orman kadastrosu çalışması son durum Haberi

aydın orman kadastrosu çalışması son durum


Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Kanal, 2015 sonuna kadar Türkiye'nin orman kadastrosunu bitirmeyi planladıklarını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen orman kadastrosu çalışmasının pilot bölgesi olan İzmir, Manisa ve Aydın bölgesi için eğitim programı son erdi. Çeşme Sheraton Otel'de düzenlenen eğitim programına Tapu ve Kadastro 3. Bölge Müdürlüğü kadastro görevlileriyle özel şirket temsilcileri katıldı. Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Kanal, 2005 yılına kadar 216 bin kilometrekarelik orman alanının ancak yüzde 25'inin kadastrosunun bitirilebildiğini, bu yıldan sonra Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün de işe dahil olmasıyla orman alanlarının yüzde 75'inin kadastrosunun tamamlandığını belirterek, kalan kısmın da kendileri tarafından bitirilmesi için Orman Genel Müdürlüğü ile protokol imzalandığını söyledi.

Kanal, "Amacımız seri biçimde, 2015...