14 / 05 / 2024

manisa orman kadastrosu çalışması

manisa orman kadastrosu çalışması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen orman kadastrosu çalışmasının pilot bölgesi olan İzmir, Manisa ve Aydın bölgesi için eğitim programı son erdi.

13 il için flaş karar geldi! Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bugünkü 32434 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Eskişehir, Bingöl, Bursa, Kocaeli, Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Konya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak'ta bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında kaçak yapı soruşturması!

Manisa’nın Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında ‘Orman arazisine kaçak kongre merkezi’ yaptığı için soruşturma izni veren İçişleri Bakanlığı, bu seferde imar planında yol şeklinde görülen alan üzerine kaçak balıkçı dükkanları inşa ettirdiği sebebiyle 2'ci kez soruşturma izni verdi.

Manisa'da imar planları için çalışmalar hız kazandı!

Manisa heyeti, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç ile görüşerek, Manisa’nın imar planlarını masaya yatırdı.

Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkarılması Hakkında Karar!

Adana'nın Ceyhan ve Manisa'nın Yunusemre ilçelerindeki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı. Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkarılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Adana'da bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Cumhurbaşkanı kararı ile Adana'nın Ceyhan ve Manisa'nın Yunusemre ilçelerinde bulunan bazı alanların orman sınırları dışına çıkarıldı.

Manisa Sarıgöl'e 400 dönümlük sosyal tesis!

Manisa Sarıgöl Belediyesi tarafından Manisa Orman İşletme Müdürlüğü'nden kiralanan 400 dönüm alana sosyal tesis yapılacağı açıklandı. 

Manisa Kula'da toplu açılış töreni düzenlendi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa Kula'da gerçekleştirilen toplu açılış törenine katıldı.

Manisa'da 2 gölet inşa edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Manisa'da içme ve tarımsal sulama için 2 gölet inşa edilecek.

TOKİ Manisa Yunuskent Konutları'nın kurası 26 Mayıs'ta!

Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu makamında konuk etti. Akdedik Yunuskent 1. Etap Toplu Konut Projesi için kura tarihi açıklandı.

Manisa Şehzadeler'de Kartal Yuvası mağazası açıldı!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Kartal Yuvası mağazasının açılış törenine katılarak mağazayı gezdi.

Manisa'da iki göl kamulaştırılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla, Manisa'daki Gördes Kobaklar ile Yunusemre Beydere gölet ve sulamalarının kamulaştırma işlemlerine başlandığı bildirildi.

Manisa Spil Dağı'na sağlık ve spor oteli yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi, Manisa'nın Spil Dağı Milli Parkı'nda son dönemde yapılan yatırımları yerinde inceledi.

Spil Milli Park'ta Orman Köşkleri hizmete giriyor!

Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Spil Dağı Milli Parkı'nda belediyenin işleteceği orman köşklerinin 10 gün içerisinde kullanıma açılacağını söyledi.

manisa orman kadastrosu çalışması Haberi

manisa orman kadastrosu çalışması


Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Kanal, 2015 sonuna kadar Türkiye'nin orman kadastrosunu bitirmeyi planladıklarını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen orman kadastrosu çalışmasının pilot bölgesi olan İzmir, Manisa ve Aydın bölgesi için eğitim programı son erdi. Çeşme Sheraton Otel'de düzenlenen eğitim programına Tapu ve Kadastro 3. Bölge Müdürlüğü kadastro görevlileriyle özel şirket temsilcileri katıldı. Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Kanal, 2005 yılına kadar 216 bin kilometrekarelik orman alanının ancak yüzde 25'inin kadastrosunun bitirilebildiğini, bu yıldan sonra Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün de işe dahil olmasıyla orman alanlarının yüzde 75'inin kadastrosunun tamamlandığını belirterek, kalan kısmın da kendileri tarafından bitirilmesi için Orman Genel Müdürlüğü ile protokol imzalandığını söyledi.

Kanal, "Amacımız seri biçimde, 2015...