02 / 05 / 2024

Orman Kadastrosu toplantı

Orman Kadastrosu toplantı

Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, insanların hareketliliğinin artmasının yangınlarda da artışa yol açtığını belirterek, "Yangın çıktığı anda organize olma konusunda eksiğimiz bulunduğunu düşünüyorum " dedi...

Son dakika! Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'den fahiş fiyat açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş gıda fiyatlarındaki artış ile ilgili önemli açıklamalar yaptılar. Bakan Pakdemirli, "Bu hafta Gıda Komitesi toplantısı yapacağız." dedi. Bakan Muş ise, "Hallerde denetim sürüyor. 10 hale yönelik denetimler devam ediyor." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Bursa bir beton ormanına dönüştü!

Bursa'da Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bursa bir beton ormanına dönüştü. Son 15 yılda. Hani yeşil Bursa, güzel Bursa diyorduk." dedi...

Park Orman Tabiat Parkı projesinde yeni gelişme!

Ege Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. tarafından yapılması planlanan Park Orman Tabiat Parkı projesi için İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) Toplantısı yapılacak...

Türkiye-Malezya İş Geliştirme toplantısı yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde 8-10 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirilen "Türkiye-Malezya İş Geliştirme Birinci İstişare Toplantısı"nda inşaat ve altyapı, ulaştırma, müşavirlik ve enerji alanlarında iş birlikleri konuşuldu. 

Greenox basın toplantısı 6 Temmuz'da!

İstanbul, dünyanın 2. ve Türkiye’nin ilk dikey orman projesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Greenox basın toplantısı 6 Temmuz'da gerçekleşecek.

Eskişehir Kırma Eleme Yıkama Tesisi'nin ÇED toplantısı 2 Eylül'de!

T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Eskişehir ve Bolu İl sınırları içinde Sarıcakkaya Çatak Göleti, Sulaması, Malzeme Ocakları, Kırma Eleme Yıkama Tesisi ve Hazır Beton Santrali projesinin ÇED toplantısı 2 Eylül'de yapılacak.

Fikret Orman: Vodafone Arena'yı eleştirenleri açılışa çağıracağım!

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Fikret Orman, kendi başkanlık döneminde birçok zorlukla karşılaştıklarını ve bu zorlukları aşmak için çok çaba sarf ettiklerini açıkladı.

Afyon Kışlacık İmar Planı Yapımı işi toplantısı 17 Kasım'da!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5'inci Bölge Müdürlüğü, Küçükkalecik, Büyükkalecik ve Kışlacık'ta koruma alanı ile ilgili toplantı yapacak.

Ergene Havzası eylem planı toplantısı yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça "Sanayi Atıksularının Yönetimi ve Sanayinin Su İhtiyacının Meriç'ten Temini" ile alakalı toplantıya iştirak etti.

Kastamonu'da Enerji Santrali projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

SFC Entegre Orman Ürünleri San. ve Tic. A.Ş tarafından; Kastamonu'da Enerji Santrali projesi için 25 Mart 2015 günü saat 14:00'de halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Tunceli'de Tunceli-Çemişgezek projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

T.C Orman ve Su İşleri Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü, DSİ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından; Tunceli-Çemişgezek projesi için 27 Ocak 2015 günü saat 13:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Orman kadastrosu alanındaki çalışmalar hızlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla orman kadastrosu alanındaki çalışmalar hızlandırıldı. Bu kapsamda, Genel Müdürlük orman kadastrosunun bitirilmesi için personeline yönelik eğitimler de düzenliyor.

Orman kadastrosu için çalışmalar aralıksız devam ediyor!

Orman kadastrosu için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla orman kadastrosu alanındaki çalışmalar hızlandırıldı.2003 yılına kadar 38 bin 800 birimin kadastrosu yapıldı.

Orman Kadastrosu toplantı Haberi

Orman Kadastrosu toplantı

Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, Orman Genel Müdürlüğü Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı tarafından Sandıklı ilçesinde düzenlenen "2013 yılı Orman Kadastrosu Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, kadastro ve mülkiyetin en önemli daire başkanlıklarından olduğunu söyledi. 


Son 2 yılda kadastro konusunda iyi bir ivme yakalandığını kaydeden Çiftçi, şöyle konuştu:


"Kadastronun bitirileceği defalarca söylendi, aradan onlarca yıl geçti ama artık sonuna geldik. Yapmamız gereken 3 bin birimden bin 200'ünü tamamladık. Kadastro komisyonlarının elini rahatlatacak mevzuat değişikliği yaptık. Teknik ekipmanlarımız var. Ne yapacağımızı biliyoruz. Artık kadastroyu tamamlamak için her şey hazır."


Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanı Murat Kalaylı ise 2013 yılını değerlendirerek, bin 450 birimin kadastrosunu bitirme hedefine yaklaştıklarını ancak daha iyi olabileceğini dile getirdi.


- Yangınlarla mücadele


Çiftçi, daha sonra Orman Koruma ve Yangınla Mücadele Dairesi Başkanlığınca...