28 / 04 / 2024

orman kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik

orman kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik

Orman Kanununun 16 ncı Maddesinin Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Değişiklik yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Orman Kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik!

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 18 Mayıs 2016 tarihinde 29716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan düzenlemeler..

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Bahçeköy Mahallesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesinin Bulunduğu 2 Ada 6 Parsele Ait 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

 Sipariş iptalinden kampanyalı mal satışına pek çok alanı kapsıyor! İşte yeni Perakende Kanunu!

Perakende Ticaret Kanunu’nda değişiklik içereren düzenleme, üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ilişkileri yeniden tanımlıyor. Haksız ticari uygulama tanımını getiren değişiklik, sipariş iptalinden, kampanyalı mal ve hizmete, maliyet ve giderlere kadar geniş bir alanı kapsıyor.

Konut, arsa, arazilerde iskan alanlar için indirim oranları belirlendi! Kanun resmen değişti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, söz konusu uygulama için değişiklik yaptığı İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği, dünkü 31955 Sayılı  Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o yönetmelikle ilgili tüm ayrıntılar...

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

İcra İflas Kanunu’nda ne değişiyor?

2018'de İcra ve İflas Kanunu’ndaki değişiklikten sonra 3 senelik uygulama sürecinde meydana gelen problemlerin giderilmesi amacıyla konkordatoya ilişkin bazı maddelerde yeniden düzenleme yapıldı. Yasa teklifinin bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda değerlendirilmesi planlanıyor.

Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Orman Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi verildi!

Orman Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında doğal afetlere maruz kalan ormanlık alanların statülerinin korunarak bu alanların imara açılamaması ve başka kişilere devredilmesinin önlenmesi amaçlanıyor. 

Arazi Toplulaştırması Uygulama Yönetmeliği!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından  Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Uygulama Yönetmeliği yayımlandı... 

2B arazilerine bina yapanlara hapis cezası!

Orman Bakanlığı’ndan Şehircilik Bakanlığı’na hatırlatma yazısı gönderildi. Bakan Bekir Pakdemirli'nin açıklamalarına yer verilen yazıda; Orman Kanunu kapsamında bina yapanlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası olduğu belirtildi.

2B araziler için son gün 30 Kasım!

Kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2B araziler deniyor. 2b arazisindeki "2B", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak ifade ediliyor. 

Orman Kanununun 16. Maddesinin Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik 2018!

Orman Kanununun 16 ncı Maddesinin Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Değişiklik yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

DSİ Kanunu Tasarısı Tarım Komisyonu'nda kabul edildi!

DSİ Kanunu Tasarısı, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

İskan Kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik 2017!

İskan Kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Bugün Resmi Gazete'de yer aldı. İşte yapılan değişiklikler...

orman kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik Haberi

orman kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik

Orman Kanununun 16 ncı Maddesinin Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yönetmeliğe göre, ancak kazı gerektirmeyen maden arama izinlerinde belgelerin tam olması halinde bölge müdürlüğü müracaat yazısının bir örneği üzerine kayıt tarihini ve sayısını ve izin süresini belirterek talep sahibine iade edecek. İzin sahibi, izin süresince bu belge ile ruhsat alanında prospeksiyon, jeolojik harita yapımı, numune alımı, jeofizik araştırma gibi kazı gerektirmeyen maden arama faaliyetinde bulunabilecek. Aramanın el karotu ile karot alma şeklinde yapılmak istenmesi halinde idarece teminat alınmak suretiyle belirlenen sürede ve alanda el karotu ile arama yapılmasına izin verilebilecek.

YÖNETMELİK

Orman ve Su İşleri Bakanlığından:

ORMAN KANUNUNUN 16 NCI MADDESİNİN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASIN DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 18/4/2014 tarihli ve 28976 sayılı Resmî Gazete’de...