21 / 05 / 2024

ormanlar havadan mı denetlenecek

ormanlar havadan mı denetlenecek

Orman Genel Müdürlüğünce ormanları gözlem altında tutmak ve yangınlarla daha etkin mücadele için hayata geçirilen Keşif Gözetleme Helikopter Projesi kapsamında alınan helikopterler deneme uçuşlarına başladı.

Çanakkale cayır cayır yanıyor! Son dakika: 7 ev hasar gördü, 9 köy boşaltındı, Çanakkale Boğazı kapatıldı!

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınına sabah saatleri itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 helikopterle havadan müdahalenin sürdüğünü bildirdi.

İzmir Bayraklı'da yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı havadan görüntülendi!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. En çok yıkımın gerçekleştiği Bayraklı ilçesinde Yılmaz Erbek Apartmanı'nda devam eden çalışmalar havadan görüntülendi. 

Sakarya'daki yıkım havadan görüntülendi!

Sakarya Hendek'te havai fişek fabrikasında dün meydana gelen patlamanın oluşturduğu yıkım havadan görüntülendi.

Atatürk Havalimanı'ndaki salgın hastanesinin inşaatı havadan görüntülendi!

Atatürk Havalimanı'nda inşa edilen salgın hastanesinin bina yapım çalışmaları sürüyor. Hastane inşaatı havadan görüntülendi. Görüntülerde, çevre düzenlemesinin başladığı görüldü...

Elazığ'daki hasar ve yıkım drone ile takip ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Elazığ'da depremin ardından başlatılan hasar tespit ve yıkım çalışmaları drone ile havadan görüntülendi.

Bağcılar'da riskli binaların yıkımına başlandı!

Bağcılar'da kolon ve kirişlerinde zarar gördüğü için mühürlenen binaların yer aldığı Demircan Sitesi'nde yıkım havadan görüntülendi.

Limak’ın Yeşil Dönüşüm Ormanları şimdi de Bursa’da kök salacak!

Limak Enerji’nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtların doğaya yeniden kazandırılması ve tüketilen kağıt miktarını dengelemek için başlattığı Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi, Çanakkale’den sonra Bursa’da da hayata geçirilecek...

Bahamalar'da yıkım uydudan görüntülendi!

Dorian kasırgası ABD'den önce Bahamalar'da can kayıplarına neden oldu. Bölgedeki yıkım ise havadan uyduyla görüntülendi.

Marsh Harbour'da kasırganın yarattığı yıkım görüntülendi!

Bahamalar'ın ilk yerleşim birimleri arasında gösterilen Marsh Harbour'da neden olduğu yıkım havadan görüntülendi.

Hamza Dağ: Ormanların imara açılması mümkün değildir!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yaptığı açıklamada "Anayasa'nın 169'uncu maddesine göre ormanların imara açılması mümkün değildir." dedi.

Yanan ormanların imara açılması söz konusu olamaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum'un kıyı ve koylarını incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Yanan ormanlarımızın imara açılması söz konusu olamaz." diye konuştu.

Avcılar'da boşaltılan 5 katlı bina havadan görüntülendi!

Avcılar'da çökme riski nedeniyle boşaltılan 5 katlı bina havadan fotoğraflandı. Polis çevrede önlem alırken belediye ekipleri de binayı mühürledi.

Büyükçekmece'de yerinde dönüşüm yıkımı!

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde depremde yıkılma riski taşıyan eski binaların yıkımı başladı. Yerinde dönüşüm kapsamında yıkılan binalar havadan görüntülendi.

ormanlar havadan mı denetlenecek Haberi

ormanlar havadan mı denetlenecek


Orman Genel Müdürlüğünce ormanları gözlem altında tutmak ve yangınlarla daha etkin mücadele için hayata geçirilen Keşif Gözetleme Helikopter Projesi kapsamında alınan helikopterler deneme uçuşlarına başladı.


Her geçen gün orman yangınlarıyla mücadele hizmetlerinde kullanılan araç-gereç ve teçhizat konusunda güçlenen Orman Genel Müdürlüğü, keşif, komuta kontrol ve hava araçlarının sevk idaresinde kullanılmak üzere mevcut 6 helikopterine ilave olarak 6 Bell 429 tipi helikopter aldı.


Proje çerçevesinde alınan helikopterlerden 5'i hizmete girerken, Antalya, İzmir ve Muğla Orman Bölge Müdürlüklerinde deneme çalışmalarına başlandı.


Önümüzdeki yıldan itibaren bütün keşif gözleme helikopterlerinin tam kapasite ile hizmete girmesi hedefleniyor.


-Ormanlar en ileri teknoloji ile korunacak


Helikopterde bulunan kameralar 360 derece hem sağa-sola hem aşağı-yukarı hem de zoom yapabilme özelliğine sahip bulunuyor. Kameralardan yüksek kalitede dijital veya analog görüntüler elde edilecek ve...