23 / 07 / 2024

Örnek alt kiracı sözleşmesi

Örnek alt kiracı sözleşmesi

Kiraya konu olan bir gayrimenkulün kiracısı; kiraladığı gayrimenkulü kiraya verebiliyor. Bu şekilde yapılan kiralamalar alt kiracılık olarak ifade ediliyor. İşte alt kiracılıkta imzalanan alt kiracı sözleşmesi örneği....

Evini yeni kiraya verecek ev sahipleri, kiracıdan hangi evrakları ve şartları istemeli? Bakın vatandaş ne cevap verdi...

Evini kiraya vermek isteyen ev sahipleri, alacaklarını garanti altına almak için bazı şartlar istiyor. Evlerini yeni kiraya verecek ev sahipleri, kiracıdan hangi evrakları ve şartları istemeli? Bakın ev sahipleri ne cevap verdi...

Eski ve yeni kiracının ödediği kiralar gündeme oturdu! 5 katı fark! Eski kiracının ev sahibi olsanız ne hissedersiniz?

Yüzde 25 kira artış oranı bir çok ev sahibini mağdur etti. Evin rayiç bedeli altında kirada oturan eski kiracılar şanslı olduklarını düşünürken, ev sahipleri karalar bağlıyor. Eski kiracılar uygun rakamlara kirada otururken yeni kiracılar yüksek fiyattan kira ödüyor.

Ünlü gazeteci kiracısıyla mahkemelik oldu! 20 bin liralık evde 6 bin liraya oturuyor!

Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan sorunlar gittikçe artıyor. Rayiç bedelinin altında oturan kiracılar ev sahiplerini mağdur etmeye devam ediyor. Ünlü gazeteci Emin Pazarcı'da bu mağdurlardan biri oldu.

Kentsel dönüşüm hızlandı! Artık kiracılar ve mülk sahipleri ortak paydada buluşabiliyor!

Kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan anlaşmazlık davalarına bakan hukukçular, mülk sahiplerinin ortak paydada buluşmasının binaların yapım sürecini hızlandırdığının altını çizdi. Ayrıca, kiracıların kira yardımının artırılması gerektiği gündeme getirildi. İşte detaylar...

'Şimdi fırsatçılar düşünsün' diyen mağdur ev sahibi: Kimse kendini garanti altına almadan evini kiralamayacak! 

Ev sahibi kiracı kavgaları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, mağdur bir ev sahibi sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda kimsenin kendini garanti altın almadan evini kiralamayacağını söyledi.

40 bin TL kiralık evde 6 bin 500 liraya oturan kiracıya sitem: Varlıklı kiracıların yatırım aracı olduk

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilim sosyal medyada çığ gibi büyüyor. Bazı ev sahipleri, kiralık evlerinin rayiç bedelleri altında kaldığından şikayet ederken yüzde 25 kira sınırı düzenlemesinin ev sahiplerini mağdur ettiği belirtildi. 

Mağdur ev sahibinden tahliye davası devam eden ev sahipleri için altın niteliğinde tavsiye! 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar giderek daha da artarken, mağdur ev sahibinden tahliye davası devam eden ev sahipleri için altın niteliğinde tavsiye geldi. İşte o paylaşım...

Vehbi Koç’tan kiracılı ev yorumu: Arsa altındır, üstüne bina yaparsan gümüş, içine kiracı sokarsan teneke olur

Elinde parası olanlar nasıl değerlendireceğini düşünürken Borsa Yatırımcısı Levent Ağan, Koç Grubu’nun kurucusu Vehbi Koç’un bir yatırım tespitini paylaştı. Vatandaştan şu an tenekenin bile kiracılı evden daha değerli olduğu yorumları geldi.

Oturum amaçlı konut satın almak isteyenlere uyarı! Kiracısı olan evlere yüzde 40 altında teklif edin! 

Konut satışları düşüşe geçerken, ilan siteleri satılık konut ilanlarıyla doldu. Bunlardan çoğu da içinde kiracısı olan satılık konutlar. Uzman isim oturmak için konut alanları bu konuda uyardı. Kiracı olan konutları satın alırken, yüzde 40 altında teklif edilmesini önerdi. 

Kiracılardan yüksek kiralara yeni çözüm! Kira sözleşmesi yaparak evlerinin bir kısmını kiralıyorlar...

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan kiracılar, yükselen masraflarını azaltmak için çözümü evlerinin bir bölümünü alt kira sözleşmesi yaparak kiralamakta buluyor. 

Altın piyasasında şok gelişme! Altına kota getirildi, kaçakçılık başladı!

Dün Hakkari'de 221 kilogram gümrük kaçağı külçe altın ele geçirildi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu ise altın ithalatının yasaklanmasının yanlış bir karar olduğunu söyleyerek  meydana gelen olayın buna bir örnek olduğunu söyledi. 

Kiracılar uyanık olun! Evden çıkarken depozitoyu alamayabilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan diyaloglar ve sıkıntılar, kira artış anlaşmazlıkları, aidatta yaşanan sorunlar bu konunun gündemdeki yerini sıcak tutmasını sağlıyor. Bir kiracı evi boşaltırken hangi durumlarda depozitosunu geri alamaz işte merak edilenler.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığına yeni örnek Kağıthane'den geldi. 1 senedir tehdit aldığını ve emekli maaşıyla geçindiğini, kira zammını ödeyemeyeceğini söyleyen yaşlı kadının şikâyetinin ardından, konut sahibi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Örnek alt kiracı sözleşmesi Haberi

Örnek alt kiracı sözleşmesi

Alt kiracı sözleşmesi örneği!

Kira hukukuna göre alt kiracı; Kiracının kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya vermesi halindeki söz konusu yeni kiracı olarak karşımıza çıkıyor.


Alt kiracı ile yapılacak kira sözleşmesinde tarafların, konunun, sürenin, kira bedelinin, ödeme şeklinin ve teslim gibi hususların belirtilmesi gerekiyor. Örnek alt kiracı sözleşmesi aşağıda yer alıyor:


Alt kiracılık sözleşmesi..

1.TARAFLAR


Bir tarafta ...... kompleksinde kiracı konumunda bulunan ...... Ticaret A.Ş. (bundan sonra KİRAYA VEREN olarak anılacaktır) ile, bu …’in bağımsız “ek bina” olarak adlandırılan … bölümünü alt kiracı konumunda kiralayan ...... Sanayi Tic. A.Ş. (bundan sonra KİRACI olarak anılacaktır) aşağıda belirtilen şartlar dahilinde ve bu sözleşme koşulları üzerinde anlaşma sağlamışlardır.


2.KONU, AMAÇ VE KAPSAM


Kiraya verenin hak sahibi bulunduğu kiralama konusu gayrimenkulün...