06 / 05 / 2024

Örnektepe belediyeye devredildi

Örnektepe belediyeye devredildi

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Örnektepe ve Sütlüce mahallelerini kapsayan riskli alanda yürütülecek kentsel dönüşüm projesi uygulamaları için yetkilerini Beyoğlu Belediyesi'ne devreden anlaşmaya imza attı.

Muş'ta yaklaşık 480 bin metrekare hazine arazisi kullanıcılara satılacak!

Muş Hasköy'de 478 bin metrekare civarındaki hazine arazisi kullanıcılara satılmak üzere belediyeye devredildi.

Elazığ SGK'nın eski binası belediyeye devredildi!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ'da bulunan SGK binasının belediyeye tahsis edildiğini açıkladı.

Hazine'nin Zeytinburnu'ndaki gayrimenkulü belediyeye devredildi!

Zeytinbunu İlçesi'ne bağlı Merkezefendi Mahallesi'ndeki Hazine'ye ait gayrimenkul bedelsiz olarak Zeytinburnu Belediye Başkanlığına devredildi...

Sinpaş Yapı, Sinpaş GYO'ya devredildi!

Sinpaş Yapı'nın sahip olduğu varlık ve yükümlükler, Sinpaş GYO'ya devredildi. Devredilen varlık ve yükümlülüklerle birlikte  Sinpaş GYO'nun sermayesi 600 milyon TL'den 884 milyon 884 bin 505 TL'ye yükseldi.

Karaman'da serbest bölge için arsa devir teslimi yapıldı!

Karaman’da serbest bölge için başlatılan çalışmalar kapsamında hazineye ait olan arsa, belediyeye devredildi.

Türkşeker'e ait arsa Suluova Belediyesi'ne devredildi!

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketine ait arsa düzenlenen teslim töreni ile Suluova Belediyesi'ne devredildi.

Erzincan ve Erzurum'daki tramvay projeleri Bakanlığa devredildi!

Erzincan Belediye Başkanlığı ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına ait tramvay projeleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devredildi..

Beşiktaş Meclis Lojmanları, TOKİ’ye devredildi!

Beşiktaş’taki 18 dönümlük TBMM lojmanlarının bulunduğu arazi TOKİ’ye devredildi. Gayrimenkul uzmanları, araziye yapılacak yeni projenin toplam değerinin 1 milyar lirayı rahatlıkla aşacağını öngörüyor.

Bursa Orhangazi'de TOKİ'ye arsa devredildi!

Bursa Orhangazi Belediyesi Mayıs ayı Belediye Meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, hazineye ait 58 bin metrekarelik arsa TOKİ'ye devredildi.

Batman 16 Mayıs Stadı TOKİ'ye devredildi!

Batman Son Söz Gazetesi köşe yazarı olan Recep Kavuş bugünkü yazısında Batman 16 Mayıs Stadı'nın akıbeti hakkında konuştu. Kavuş stadın TOKİ’ye devredildiğini söyledi.

Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu TOKİ'ye devredildi!

Gaziantep'te 1974 yılında Gaziantep milletvekili Kamil Ocak tarafından inşa edilen Kamil Ocak Stadyumu TOKİ'ye devredildi. TOKİ, yıkım tarihi için gün belirleyecek.

GATA ve asker hastaneleri Sağlık Bakanlığı'na devredildi!

GATA Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre GATA ve asker hastaneleri Sağlık Bakanlığına devredildi.

Bingöl'deki askeri alan belediyeye devredildi!

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin uzun süredir uğraş verdiği askeri alan, imzalanan protokolle birlikte belediyeye devredildi.

Örnektepe belediyeye devredildi Haberi

Örnektepe belediyeye devredildi

Bakanlık, Örnektepe ve Sütlüce mahallelerinin dönüşümünde yetkilerini belediyeye devretti. ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Örnektepe ve Sütlüce mahallelerini kapsayan riskli alanda yürütülecek kentsel dönüşüm projesi uygulamaları için yetkilerini Beyoğlu Belediyesi'ne devreden anlaşmaya imza attı. Belediye bölgedeki 28 bin metrekarelik alanın 2 etapta dönüştürülmesinde artık tek yetkili olacak. Beyoğlu Belediyesi daha önce Amplio Emlak tarafından Sütlüce'de inşa edilen Hilton Cîarden Inn İstanbul Golden Horn Hoterin yapımıyla başlayan sürecin yöneticisi oldu. Otelin inşaatı sırasında evlerin bir kısmında yaşanan çatlama ve zemin kaymalarının telafisi ile başlayan dönem, yeni bir şekle büründü. Mahalle halkının evlerinin yenilenmesini istemeleri ve kendilerine başvurması ile bölgede çalışmalar yapan Beyoğlu Belediyesi, ilk etabı oluşturan 16 bin metrekarelik alanı dönüştürecek. Evleri tahliye ederek yıkımları başlatan belediye, Örnektepe Dönüşüm Projesi kapsamında...