05 / 05 / 2024

Ortaklığın sona ermesi

Ortaklığın sona ermesi

Medeni Kanun esaslarına göre, hısımlar aile malları ortaklığı kurabilirler. Peki, aile malları ortaklığı ne zaman sona erer? Aile malları ortaklığının sona erme sebepleri nelerdir? İşte yanıtı...

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor! Ev sahibi kiracı savaşı asıl şimdi mi başlıyor? 

Ev sahipleri ve kiracıların zam savaşı hız kesmeden devam ederken 2022 yılında kira artış oranına getirilen yüzde 25 zam sınırı için son tarihin 1 Temmuz 2024 olduğu açıklandı. Peki yüzde 25 zam sınırının sona ermesi neleri değiştirecek?

İzale-i şüyu ne demek? Ortaklığın giderilmesi için ne yapılmalı?

İzaile-i şüyu, Türkçe karşılığı ortaklığın giderilmesi olarak ifade edilir. Taşınır veya taşınmaz mallarda ortaklığın sona erdirilmesi izale-i şüyu davası ile hukuken gerçekleşir. Kişisel mülkiyete geçişin sağlanmasına yarayan bu davanın resmen bazı kuralları vardır. 

Ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi 2021!

Bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet veya kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Peki ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi 2021...

Emlak Konut GYO erken ödeme kampanyası 2020 bugün sona eriyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) Mart ayı başında açıkladığı erken ödeme kampanyası bugün sona eriyor. Emlak Konut GYO erken ödeme indirimi kampanyasında 57 proje bulunuyor.

Emlak Konut GYO erken ödeme kampanyası 2020 yarın sona eriyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) Mart başında duyurduğu erken ödeme indirim kampanyası yarın sona eriyor. Erken ödeme indirimi kampanyasında 57 proje bulunuyor.

3 soruda kat mülkiyetinin sona ermesi!

Gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından kurulan kat mülkiyeti hangi hallerde sona erer? İşte 3 soruda kat mülkiyetinin sona ermesi hükümleri..

Ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi 2016!

Bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet veya kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. İşte ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi 2016..

Sinpaş GYO, Bursa Modern'de hasılat paylaşımını sona erdirdi!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., TMSF ile hasılat paylaşımı esasına göre geliştirmiş olduğu Bursa Modern projesinde, hasılat paylaşımının sona erdirilmesine karar verildiğini KAP'a bildirdi.

Ortaklığın giderilmesi davasında vekalet ücreti!

Ortaklığın giderilmesi davası, bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet veya kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için açılıyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davasında vekalet ücreti ne kadar?

TOKİ Kırşehir Merkez Kayabaşı 2. Etap başvuruları bugün sona eriyor!

TOKİ Kırşehir Merkez Kayabaşı 2. Etap başvuruları bugün sona eriyor. Satış işlemlerini Türkiye Halk Bankası A.Ş'nin yürüteceği projede aylık taksitler 534,92 TL'den başlangıç gösteriyor.

TOKİ Konya Sarayönü 1. Etap başvuruları bugün sona eriyor!

TOKİ Konya Sarayönü 1. Etap başvuruları bugün sona eriyor. Daire fiyatlarının 65 bin 947 TL'den başladığı projede yüzde 12 peşinatta, kalan bedel 180 ay vadelendiriliyor.

TOKİ Edirne Süloğlu başvuru dönemi bugün sona eriyor!

TOKİ Edirne Süloğlu başvuru dönemi bugün sona eriyor. Satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığıyla yürütülen projede 394 TL taksitle daire sahibi olunabiliyor.

TOKİ Balıkesir Balya başvuruları bugün sona erecek!

TOKİ Balıkesir Balya başvuruları bugün sona erecek. Satış işlemlerini T.C. Ziraat Bankası A.Ş'nin yürüteceği projede başvuru bedeli olarak 4 bin TL kabul ediliyor.

Ortaklığın sona ermesi Haberi

Ortaklığın sona ermesi

Aile malları ortaklığı ne zaman sona erer?

Medeni Kanun gereğince, aile bireylerinin eğitim ve öğrenimleri, donanım ve desteklenmeleri ve bunlara benzer amaçların gerektirdiği harcamaların yapılması için kişiler hukuku ve miras hukuku hükümleri uyarınca aile vakfı kurulabilir. Hısımlar, kendilerine geçen mirasın tamamı veya bir bölümüyle ya da ortaya başka mallar koymak suretiyle aralarında bir aile malları ortaklığı kurabilirler.


Peki, aile malları ortaklığı ne zaman sona erer? Aile malları ortaklığının sona erme sebepleri nelerdir?


Ortaklığın sona ermesi

MADDE 380.- Aşağıdaki hâllerde ortaklık sona erer:

1. Bütün ortakların anlaşması veya feshin bildirilmesiyle,

2. Ortaklık süresi açıkça veya örtülü olarak uzatılmadığı takdirde sürenin bitmesiyle,

3. Ortaklardan birinin payının haczedilmesi ve satışının istenmesiyle,

4. Ortaklardan birinin iflâsıyla,

5. Ortaklardan birinin haklı sebebe dayanan istemiyle.


Ortaklardan biri feshi bildirir veya iflâs ederse ya da bir...