22 / 07 / 2024

ortaklık giderilme davası

ortaklık giderilme davası

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugunkü yazısında Arsada ortaklık giderilme davası ile ilgili okuyucusunun sorulanı cevaplıyor.

Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Ortaklığın Giderilmesi Davası, ülkemizde genellikle miras hukuku bağlamında mirasçılar arasında sıklıkla karşılaşılan bir dava türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Miras bırakılan gayrimenkul için ortaklığın giderilmesi davası açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullerde ortaklığın giderilmesi davası açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

Ortaklığın giderilmesi davasında nasıl anlaşma yapılmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ortaklığın giderilmesi davasında anlaşma yapılmasını kaleme aldı.

Ortaklığın giderilmesi davasında tedbir talep edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde ortaklığın giderilmesi davasını kaleme aldı.

Ortaklık davası açılan evden tahliye etmek zorunda mıyız?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Ortaklık davası açılan evden tahliye etmek zorunda mıyız?' sorusunu yanıtladı.

Yeşil GYO'nun ortaklık aleyhine açılan davası 11 Temmuz'a bırakıldı!

Yeşil GYO ortaklık aleyhine açılan davasının 9 Mayıs 2019 tarihinde yapılan duruşmasında, yargılamanın 11 Temmuz 2019 tarihine bırakılmasına karar verildi...

Deniz GYO'dan ortaklık davası bildirisi!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Deniz GYO ortaklık davası bildirisini yayınladı. 

Akiş GYO ortaklık davası için tarih belirlendi!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada ortaklık davası için duruşma tarihi belirlendi.

Atakule GYO'dan ortaklık davasında son durum açıklaması!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada ortaklık davası bildirisini hakkında açıklama yaptı.

Atakule GYO ortaklık davası bildirisini açıkladı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Atakule GYO ortaklık davası bildirisini yayınladı.

Deniz GYO'nun ortaklık davasında son durum!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Deniz GYO'nun ortaklık davasında son durum bildirisini yayınladı.

Atakule GYO ortaklık davasında son durum!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Atakule GYO ortaklık davasında son durum bildirisini yayınladı.

Akmerkez GYO ortaklık davası gelişmesi!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Akmerkez GYO ortaklık davası gelişmesini yayınladı.

ortaklık giderilme davası Haberi

ortaklık giderilme davası

486 metrekarelik bir arsanın 861/2400 hissesi benim. Ben kendi hissem üzerine bir ev yapmıştım. Bana düşen pay 174 metrekare. Geri kalan 312 metrekare komşumun. Bizim arsanın bulunduğu yere, 200 metrekareden daha küçük alanlar için inşaat izni vermiyorlar. İmar durumu almak için bir miktar terk gerekiyor. Bu halde komşunun da imar durumu almak için alanı yeterli olmuyor. Şimdi komşu, ortaklığın giderilmesi davası açacağını söylüyor. Oysa bana bir miktar hisse ilavesi ile ben 200 metrekareyi sağlayabilirim. Komşum ortaklığın giderilmesi davası açabilir mi? Ben ondan bir miktar hisseyi mahkeme kararı ile alabilir miyim? • Y.K. 


Okuyucumun problemini anlatımı bayağı uzun, ben bu kadarını özetleyebildim. Yanıtım biraz uzarsa bilin ki sorunun karmaşıklığı karşısında bu kadar özet yapabildim. Önce şunu söyleyeyim: Sizin komşu ile hukuki...