12 / 05 / 2024

Ortaköydeki beyaz caminin adı ne

Ortaköydeki beyaz caminin adı ne

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tekrar ibadete açılan Ortaköy'deki Büyük Mecidiye Camii'nde kaçak kat sürprizi yaşandı. Restore edilen cami hakkında konuşan Vakıflar Genel Müdür Dr. Adnan Ertem, restorasyona 7 milyon TL harcandığını açıkladı.

ATO Başkanı Gürsel Baran: Reel sektörün mavi ve beyaz yakalı işçi bulamama sorunu var!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran yaptığı açıklamada reel sektör olarak dile getirdikleri ortak konuların başında beyaz ve mavi yakalı işçi bulamama sorununun bulunduğunu kaydetti.

Ekrem İmamoğlu Park Teras AVM'ye ortak mı?

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Beyaz İnşaat’ın projesi Park Teras AVM'ye ortak olduğunu belirtti. 

Hidayet Türkoğlu Kaşıbeyaz'a ortak oldu!

Kaşıbeyaz Grubu restoran yatırımlarına devam ederken bir yandan da spor salonları açıyor. Şirketin spor salonu yatırımlarındaki ortağı ise milli basketbolcu ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu oldu.

Küba'ya Ortaköy Camisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şubat ayında, 4 bin Müslüman'ın yaşadığı Küba'da yapılacak caminin temelini atması planlanıyor. Erdoğan, proje için Ortaköy Camisi'nin benzerinin hazırlanması talimatını verdi.

Silivri Ortaköy Mahallesi'nin meydanı düzenlenecek!

Silivri'de yer alan Ortaköy Mahallesi Halk Toplantısı’nda daha büyük bir cami yapılması ve mevcut caminin yerine meydan düzenleme projesinin hayata geçirilmesi konusunda ortak karar çıktı.

Proje Beyaz ve YKS'den dev projelerde dev işbirliği!

Proje Beyaz ile YKS başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelindeki bütün yüksek binalarda ve A+ projelerde tesis yönetimi ve gayrimenkul danışmanlığı konusunda ortak hizmet vermeyi hedefliyor

Proje Beyaz ve YKS, projelerde ortak hareket edecek!

İnşaat firmaları, yatırım grupları, kurumlar ve bireylere 360 derece gayrimenkul danışmanlığı hizmeti veren Proje Beyaz Danışmanlık ile Yapı Kredi Koray ve Koray İnşaatın 30 yıllık deneyimi ile kurulan YKS, projelerde ortak hareket etme kararı aldı

Kuveyt Türk Ortaköy Camisini restore ediyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon kapsamına alınan Ortaköy Camisi Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından restore ediliyor. 1854 yılından günümüze kadar ulaşmış tarihi caminin  restorasyon çalışmalarıyla  Kuveyt Türk  bilgi verecek

MİT'in Ortaköy'deki lojman arazisi vakıfların çıktı!

MİT'in Ortaköy'deki lojmanlarının olduğu arazi vakıf malı çıktı. MİT ile Vakıflar arasındaki krizi Defterdarlık çözmeye çalışıyor. Kriz, Ortaköy'de bulunan 13 dönümlük MİT lojmanları arazisinin Sultan Beyazıt Vakfı'na ait olması ile ortaya çıktı...  

Beyaz Auto Center'da metrekaresi 2 bin dolar!

Beyaz Auto Center, dükkan ve home ofis'lerden meydana geliyor...

Beyaz Evler´de 190 bin TL´ye 2+1! Hemen teslim!

156 konutluk Beyaz Evler´de 2+1´ler 190 bin TL´ye satılıyor

Irak Sanayi Bakanlığı fabrika kurmak için Türk ortak arıyor!

İstanbul Fashion Fair'e katılan Iraklı alım heyeti, Irak'ta yapılacak ilk fabrika için Türk ortak arayışına girdi

Beyaz Teknik, inşaat genel müdürü arıyor!

Beyaz Teknik, inşaat genel müdürü ve teknikerler arıyor

Ortaköydeki beyaz caminin adı ne Haberi

Ortaköydeki beyaz caminin adı ne

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, caminin geçmişi araştırılırken kaçak kat sürpriziyle karşılaştıklarını açıkladı. Önceki restorasyonlarda birçok hata yapıldığını ve caminin orijinal halinden çok uzaklaştırıldığını belirten Ertem, 1964 yılında yapılan restorasyonda caminin iç kısmına daha çok cemaate yer açabilmek için kaçak bir kat çıkıldığını tespit ettiklerini bildirdi.


Ertem, camii orijinal haline getirmek için bu katı yıktıklarını söyledi. Geçmişte yapılan yanlış uygulamalarla camiye çok zarar verildiğini belirten Ertem, her türlü detay üzerinde ince ince çalışarak orijinal haline getirdiklerini belirtti.


Klasik Osmanlı mimarisinden modern usule geçişin en önemli eserlerinden birisi olan cami, şeffaf, ferah, aydınlık cami sistemlerine geçilen barok tarzının en önemli eserlerinden birisi olarak görülüyor.


7 milyon liranın harcandığı son restorasyonda dış cephe konservasyonları ve minare onarımları tamamlandı. Kubbe kurşunları değiştirildi, cami harimi...